Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима

Меркел се срещна с него и Порошенко на Азиатско-европейския форум
Обновена: 17 окт 2014 14:04 | 17 окт 2014 07:22, Анисия Иванова
163
Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима
Снимка БТА

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с украинския президент Петро Порошенко и с русия му колега Владимир Путин като част от дипломатическите усилия на европейски лидери за уреждане на кризата в Украйна, съобщи ДПА.

Разговорите бяха проведени в кулоарите на Азиатско-европейския форум (АСЕМ) в Милано, където Путин и Порошенко се очаква да преговарят тази сутрин с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Великобритания и с високопоставени длъжностни лица от ЕС.

Меркел и Порошенко изразиха съжаление, че мирният план в Източна Украйна не бе приложен напълно, посочи говорител на германското правителство.

Путин пристигна със закъснение на срещата на върха в италианския град. Телевизионна камера засне руския лидер да влиза в залата, където участниците във форума бяха на вечеря, докато председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой изнасяше реч за "добре дошли", посочи Асошиейтед прес.

След това Путин и Меркел обсъдиха споразумението от Минск и уреждането на конфликта в Украйна, както и газовия въпрос, съобщи прессекретарят на руския президент, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

На Азиатско-европейския форум се събират представители на около 50 страни от Европа и Азия, за да обсъдят икономическото сътрудничество и търговията, но тази година атмосферата далеч не е спокойна, отбеляза Франс прес.

Още преди идването си Путин предупреди европейците, които вече са загрижени заради борсовата криза, че може да бъдат прекъснати доставките на газ тази зима. Ръководителят на Кремъл нажежи атмосферата, като предупреди в Белград, че доставките далеч не са гарантирани. Има големи рискове за смущение на доставките на газ тази зима заради липсата на споразумение в газовия конфликт между Русия и Украйна.

Основните индекси на водещите европейски борси отчетоха големи загуби в сряда заради притеснения, свързани с Гърция и застоя в еврозоната.

Френският президент Франсоа Оланд отдаде тази борсова криза в Европа на стагнацията на континента и международната несигурност. Италианският премиер Матео Ренци заяви, че трябват повече инвестиции за растеж и по-малко фискална дисциплина.

Но в кулоарите на срещата на върха в Милано вниманието на всички е привлечено най-вече от идването на руския президент и срещите, в които той ще вземе участие. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ДЬРВЕН ШОП *** Никога и по никакъв повод ЕС не е забранявал на България да изнася коли, домати или каквото и да било в Русия. ЕС не налага никакви ограничения върху износа на страните членки към трети страни.
64
2
 
6
 
! Отговори
ДЬРВЕН ШОП ГАЛОШ преди 9 години
До дървен и ВДЬРВЕН ШОП НЕ ЛЬЖЕТЕ СЬРБИЯ ЩЕ ИЗНАСЯ КОЛИ В РУСИЯ НО БЕЗ ВХОДНО МИТО НО БЬЛГАРИЯ НЕМОЖЕ ДА ИЗНАСЯ-КАЖИ ИСТИНАТА ЗА ДА ИЗНАСЯМЕ В РУСИЯ ПЬРВО ТРЕБЕ ДА ПИТАМЕ ЕВРОГЕЙЦИЕ И АКО ЕВЕНТУАЛНО НИ РАЗРЕШАТ КОЕТО МЕ СЬМНЯВА ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРОДАВМЕ В РУСИЯ. ПЬРВАТА И НАЙ-ГАДНА СПИРАЧКА ЗА ИЗНОСА НА БЬЛГАРИЯ Е ЕС. ПОСЛЕ ИДВА ЕДНО ЯКО МИТО ОТ РУСИЯ 20_30% КАТО ОТГОВОР НА ЕС- ЕМБАРГОТО НА ЕС. ТРЕТО РУСНАЦИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ИСКАТ КИТАЙСКИ АВТОМОБИЛИ ПОРАДИ ТЯХНАТА НЕНАДЕЖНОСТ. ТЕ СИ КУПУВАТ КОРЕЙ
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре прочетете това изречение още няколко пъти и си задайте въпроса - Защо подяволите си толкова ***! "се очаква да преговарят тази сутрин с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Великобритания и с високопоставени длъжностни лица от ЕС."
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно наистина евтината рубла е полезна за руската икономика, щом Путин продължава да я натиска надоле с изявленията си.
61
10
 
4
 
! Отговори
Измъчен руснак преди 9 години
Айде да спира кранчето с газа Путин най-после, да става рублата 100 рубли за 1евро и да се свършва с тая наша "държава" Русия
60
0
 
8
 
! Отговори
циганин преди 9 години
Не може България да се оправи през следващите 100 години с такова поколение предатели!!
59
13
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Путин не можа да превземе Украйна и е съвсем наясно, че Яценюк ще затвори крана зимата, за да фалира Газпром. Затова Путин се прави на мъж, уж че той щял да спре газта, но всъщност Путин е в ръцете на Яценюк и Порошенко, които ще го *** по Коледа. 3-4 месеца спрени газови доставки ще вкарат руския бюджет дълбоко в червения сектор.
58
2
 
14
 
! Отговори
бастун преди 9 години
да застудее малко повече , и майката природа ще постави всичко по местата си , и тъпите *** политици и евродемократи също ,студът не признава ни еврокомисари , ни бедни българи, нека Путин да им спре газта , и тогава ще са като фурнаджийски лопати, еврокомисията по осиранията и прочие, природата е над всичко
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде спирайте го тоя газ. има и други горива. Става банална тема.
56
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До референдумСърбите сега ще изнасят фиати за русия пък ние ще продаваме по 150 ловешки коли на италия!--------------- А на нас кой ни е забранил да изнасяме коли в Русия? А не си ли задаваш въпроса кой ще купува тия фиати в Русия, като инфлацията им отива към 10%, а реалните приходи на руснаците падат с 20%?
55
15
 
2
 
! Отговори
Розова Россия преди 9 години
Минимална заплата България - 170 евроМинимална заплата Русия - 110 евро
54
8
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До НФБУТРЕ ОТ КЪДЕ ВОДА ЗА РЕКИТЕ И ЗА ПИЕНЕ..--------------- В реките има достатъчно вода, не си ли се замислял над това? Има и да стигне и да остане.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
79, в Калифорния след фракинга настъпва пълно безводие.
52
5
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
А в Россия много ли са розови нещата?
51
3
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ДО СПЕЦОВЕТЕ ПО АМЕРИКАНСКИЯ ШИСТОВ ГАЗ...ПРИЯТЕЛИ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА 1 КУБ.МЕТЪР ГАЗ КОЛКО ЛИТРА ВОДА ТРЯБВА ДА СЕ НАПОМПАТ В ЗЕМЯТА..ТАЗИ ВОДА ВЕЧЕ НЯМА ДА УЧАСТВА В КРЪГОВРАТА НА ЗЕМЯТА ЗАЩОТО ЩЕ Е ПОТЪНАЛА НА ХИЛЯДИ МЕТРИ..ЦЕЛИ РЕКИ ЩЕ СЕ ПРЕНАСОЧВАТ ЗА ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗА УТРЕ ОТ КЪДЕ ВОДА ЗА РЕКИТЕ И ЗА ПИЕНЕ..ПРОСТО ПИТАМ А ВИЕ ДАЙТЕ КОНКРЕТНИ ДАННИ ЗА СЪОТНОШЕНИЕТО ВОДА/ШИСТОВ ГАЗ...И ЗА НАРУШЕНИЯ БЕЗВЪЗВРАТНО КРЪГОВРАТ В ПРИРОДАТА..
50
13
 
1
 
! Отговори
Путинофили преди 9 години
Как са се загрижили за руската икономика, българските "патриоти" писали по-долу, в съвременна България евтин *** = патриот. Жалка картинка
49
1
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ПАЗАРДЖИКМИСЛЯ ЧЕ НАШАТА ПОЗИЦИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ...МОСТ МЕЖДУ РУСИЯ И ЕС ДА НЕ БЪДЕМ АМЕРИКАНСКИ САТЕЛИТ И ПРОВОДНИК НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ЕВРОПАЕВРОПА ИМА НУЖДА ЖИЗНЕНА ЗА ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯРУСИЯ СЪЩО ИМА ИЗГОДА..НО В СЛУЧАЯ САЩ ВБИВА КЛИН МЕЖДУ ТОВА ВЗАИМНОИЗГОДНО ПАРТНЬОРСТВОСАЩ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СА ПРИЯТЕЛИ НА ЕВРОПА..ИМАТ ИНТЕРЕСИ И ГИ ПРЕСЛЕДВАТ ИЗПОЛЗВАТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗА МАША В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ще настане Големият студ :D Баба Ванга май ще излезе права
47
13
 
4
 
! Отговори
ФАКТИТЕ преди 9 години
БСП + Атака = 20 процента русофили в бгНИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ ЕС БЕЗРОДНИ БОЛШЕВИШКИ ВЪШКИ. НЯМААА ХАХАХАХАХАХА
46
2
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Анонимен1 МИЛИАРД КИТАЙЦИ ИСКАТ И ТЕ ДА КАРАТ КОЛИ..1 МИЛИАРД ИНДИЙЦИ ИСКАТ ДА КАРАТ КОЛИЯВНО ЧЕ ПЕТРОЛА ЩЕ ТЕЧЕ НАТАМ КЪДЕТО СА ГОТОВИ ДА ПЛАЩАТНИКОЙ НЕ ГО ПРЕДЛАГА НАСИЛА НА ЕВРОПЕЙЦИТЕАКО ИСКАТ КУПУВАТ РУСКИ ПЕТРОЛ..АКО ИСКАТ СИ КУПУВАТ ГАЗ И ПЕТРОЛ ОТ ДРУГИ СТРАНИ..ТОВА Е СВОБОДНАТА ТЪРГОВИЯПЕТРОЛА И ГАЗТА СА СТОКИ КАКТО САМОЛЕТИТЕ..КОМПЮТРИТЕ..МАШИНИТЕ..ХРАНАТА..РУСИЯ ТРЪГВА КЪМ САМОЗАДОВОЛЯВАНЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВОВСЕ НА ТАЗИ ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ ЩЕ ОТГЛЕЖДАТ ХРАНА НА ДОБРА ЦЕН