Западът искал със санкциите да промени Русия

Това е колониалното инерционно мислене, заяви Лавров
19 окт 2014 21:00, Александър Попов
213
Западът искал със санкциите да промени Русия
Снимка: Reuters

Страните, въвели санкции срещу Русия, всъщност искат да променят позицията на Москва по ключови въпроси, а не да уредят кризата в Украйна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

Тези държави "не крият, че целта на мерките не е Украйна. Всъщност в изявленията и постъпките им постоянно прозира същинската цел на рестрикциите - да видоизменят Русия, да променят позицията й по ключовите, най-принципни за нас въпроси и да я накарат да приеме позицията на Запада", каза Лавров в интервю за руската телевизия НТВ.

По думите му, западните политици не споменават за смяна на режима в Руската федерация, "а впрочем се случва някой европейски маргинал да подметне и такива неща".

"В крайна сметка ни казват да променим политиката и подходите си. Поне да ни предлагаха да търсим нещо с общи усилия. Обаче ни казват: ето, ние знаем как да се действа и вие сте длъжни да го направите", добави руският държавник.

Министърът свързва това поведение с "един отминал век, отминала епоха, колониалното инерционно мислене".

"Щом в днешния свят се формира многополюсно световно устройство, невъзможно е друг клон от една и съща цивилизация, някой или някаква група страни да диктува на другите своята воля. Има разбиране, че без подкрепа от другите силови центрове в днешния свят не може да бъдат решени много други проблеми - да надвием тероризма, инфекциозните болести (сега например всички са ужасени от вируса Ебола). От това дали ще се намерят политици с
глобална стратегическа визия, ще зависи колко бързо ще отмине този период", заключи Сергей Лавров.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Сергей ЛавровРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
емо преди 9 години
за нискоинтелигентното ниво на западняците е присъща такава дивоъия.в русия обаче не живеят *** и затова западът е обречен вече цял свят се бори срещу колониалните похвати на сащ и останалите грабители.
126
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ИСТИНАТА В ПЪЛНИЯ И ВИД
125
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът искал със санкциите да промени Русия! Хубавото е че Западът успява да колонизира тази ***.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анониментактически действия спрямо обстановката---------------- Такива тактически действия като стрелянето от прозорците на жилищен блок или поставяне на миномет в двора на детската градина обаче снемат отговорността от отсрещната страна за избитите цивилни. Когато жив щит от руски спира украинските БТР-и, а някой от тълпата застрелва украинския войник излизащ от машината, това си е подлост.
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Щерев Щерев,кухо парче си ти!Воените действия и войната като цяло се води с използването на тактически действия спрямо обстановката!Идеята във военните действия е да "надиграеш"противника,за това и доста често се случва по-малки армии да побеждават по-големи,истината се крие в правилна тактика,въоръжение,подготовка!Войната не ти е боксов мач да излезеш на полето както казваш ти и да мерят сили!Ами ако искаш да застанат на по 30 метра един от друг и да се дуелират като едно време!
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е интелигентен коментар. Браво на Лавров. Само се чудя кога и нашие т. нар. "политици" ще започнат да отстояват по подобен начин позициите на България, вместо да разтварят бузи я пред Фашингтон, я пред Брюксел, я пред Москва.Всеки използва ***, ама никой не я обича. А наш`те "г*золизци" ни докараха международен имидж на ***.
121
0
 
9
 
! Отговори
до 'фили' преди 9 години
уважаеми товарищи и dear gentlemen...то хубаво руснаците са ни най-близките братя, а американците - най-силният ни съюзник, ама защо аджеба ни искат визи, за да посетим братските и съюзнически страни? Вие като ходите на гости на брат си, записвате час и чакате разрешение от иконома ли? Или може би, когато отивате у приятел, секретарката му всеки път ви пита на интервюта защо искате да го видите? и ви се налага да си плащате за това? За нормално ли го намирате?
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
английският премиер го каза доста ясно: като дразниш мечка с пръчка, нормално е тя да реагира ядосано. през 60те светът за малко не загина, защото американците инсталираха ядрени оръжия в турция на границата с ссср, а руснаците направиха същото в куба. и грузия, и украйна имат обща граница с русия и когато едните бъркат там, другите бият през ръцете. я си представете путин да си изпляска военни бази в канада и мексико и да ги приеме в алианс? за съжаление това е геополитика,от която страдаме ние
119
13
 
6
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Ауууууууу Лавров е в паника и ужас.Не е едно време задължително да купуват държавите под съветска окупация и страните от СИВ задължително руските ***....Май на руснаците думата "пазар" и "конкуренция" им е чужда и сега търсят оправдание за своята некадърност и нежелание на световния потребител да купува руски ***..ха..ха
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да са живи и здрави и руснаци, и американци. ако искат, да си мерят оная работа. важно е НИЕ да не подлагаме голия си *** наоколо, че напоследък май само това правим. едните си живеят в затворени военни бази, другите - в затворени руски комплекси по морето. едните ни продават конвенционален газ, другите дупчат за шистов. взимат ни собствените пари за атомни централи, ама не съм видял ни американска, ни руска фирма да открие реални работни места тук и да прави бизнес.проблемът е наше, не техен
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Щерев, малко расизъмнай-чистто от примеси бяло население----------------- Най-чистото от примеси бяло население не е в Русия, защото там от 100 години се мешат безразборно с азиатци.
116
4
 
4
 
! Отговори
до 182 преди 9 години
Защо ли богатите хора в Русия държат парите си в долари и евра в западни банки.Защо ли резерва на Русия е в долари?..ха..ха
115
3
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ЩеревСЛЕД САНКЦИИТЕ НА ЗАПАД СЕ ОЧЕРТАВА КОШМАРА НА ДЕФЛАЦИЯ А САЩ СА В ТРАЙНА РЕЦЕСИЯ..ИНВЕСТИТОРИТЕ ИЗБЯГАХА ОТ САЩНЯМА СИГУРНОСТ ЗА ПАРИТЕ И ИНВЕСТИЦИТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕВИНАГИ МОЖЕ ДА ТИ ГИ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ИЛИ БЛОКИРАТ СЛЕД КАТО СТРАНАТА ТИ Е НЕУДОБНА НА САЩНЯМА ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАКОНИ ИМА ЗАКОНИТЕ НА ПО-СИЛНИЯ НА ТОЗИ С ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕНАД СВЕТА ДЕБНЕ ГЪБАТА ОТ ХИРУШИМА И НАГАЗАККИ..ТАКА СЕ НАКАЗВАТ НЕПОКОРНИТЕАМЕРИКАНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ НЕ СЕ ШЕГУВАТ..
114
6
 
4
 
! Отговори
Щерев до 186 преди 9 години
Е защо няма заловен американски рейнджър в Украйна , а има хиляди руски солдати в плен?Май нещо твърденията ти са близки до фантазьора писател Кир Булгачов?..ха..ха.Май за търговията с органите имаш в предвид бизнеса на руснаците.
113
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета кпментарите на на някои родени след 89 година *** и разбирам защо България става все по зле. Някои дрогирани, други неизтрезнели от нощния гей купон седнали и пишат.
112
3
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Щерев до 180ФАШАГИТЕ ОТ КИЕВ И АМЕРИКАНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ПРАКТИКУВАХА ВАДЕНЕТО НА ОРГАНИ ОТ ЖЕНИ И ДЕЦА ЗА ДА ИЗПРАЩАТ ТЕЗИ ОРГАНИ В САЩНЕЧУХ НОВОРУСИЙСКАТА АРМИЯ ДА Е БИЛА ТРЪГНАЛА КЪМ КИЕВ...ХОРАТА СЕ ОТБРАНЯВАХА..БРАНЕХА ЧЕСТА И ЖИВОТА НА ДЕЦАТА И ЖЕНИТЕ СИ..ДАНЕ БИ ДА ИМА МАСОВ ЕКЗОД НА УКРАИНЦИ..НЕ ИМА 1.5 МИЛИОНА РУСНАЦИ ПРОГОНЕНИ ОТ НОВОРУСИЯ..1.5 РУСНАЦИ НА КОИТО СА РАЗРУШЕНИ КЪЩИТЕ И КОИТО БЯХА ПРИЕТИ ОТ РУСИЯНЯКОЙ ДА Е ИЗБЯГАЛ В КИЕВ ПРИ ФАШАГИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ..
111
6
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
1 долар =62 рубли....тогава и рублата става амбалаж..ха..ха
110
3
 
0
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Посланието ти не бърка и в г?зът ти бърка.
109
1
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
В СРЯДА АКЦИИТЕ НА САЩ СЕ СРИНАХА С 10% НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ГО КАЖЕ В ЦИФРИ... С КОЛКО НУЛИ СЛЕД ТОВА..НИКОЙ НЕИСКА ДА ИНВЕСТИРА В САЩЗАЩО ДА НАДУВАМЕ АМЕРИКАНСКИЯ БАЛОН НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ИНВЕСТИРАМЕ В СТРАНИТЕ СИ...ДА РАЗВИВАМЧЕИНФРАСТРУКТУРАТА...СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО..ИНДУСТРИЯТА..ДАЙТЕ МИ ПОНЕ ЕДНА ПРИЧИНА ЗАЩО ПАРИТЕ НА ЕДНА СТРАНА ДА СА ИНВЕСТИРАТ В САЩ ..ДА СТОЯТ В АМЕРИКАНСКИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ А НЕ ДА СИ СТОЯТ В БЪЛГАРИЯ И ДА РАБОТЯТ ЗА НАС ДНЕС А НЕ УТРЕ..ЖИВЕЕМ ДНЕС РЕАЛНО...
108
9
 
3
 
! Отговори
Щерев до 180 преди 9 години
Затова ли в източна Украйна има масови гробове само на украински деца,жени, и старци и руските терористи винаги се крият в училища и болници.Защо тези смелчаги не излезнат да се бият на голото поле а се крият зад невини хора даже те да са руснаци.