Москва да спазва спирането на огъня в Украйна, призова Кери

Кери и Лавров разговаряха по телефона преди изборите в Украйна
25 окт 2014 22:43,
53
Москва да спазва спирането на огъня в Украйна, призова Кери
Снимка: архив Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери призова Москва да прилага изцяло споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Призивът беше отправен в телефонен разговор между Кери и руския министър на външните работи Сергей Лавров. Двамата обсъдиха ситуацията в Украйна в навечерието на утрешните парламентарни избори там.

Споразумението за прекратяване на огъня, което има 12 пункта, предвижда именно разполагането на наблюдатели на ОССЕ от двете страни руско-украинската граница.

Кери и Лавров са обсъдили също така и преговорите на шесторката /петте постоянни членове на Съвета за сигурност и Германия/ с Техеран относно иранската ядрена програма. Кери е информирал Лавров за неотдавнашната си среща с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф и с европейския дипломат номер едно Катрин Аштън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
39
 
! Отговори
Boss преди 9 години
Коубоят Кери да отговори първо КОЙ организира преврата , КОЙ организира избори под дулата на армията , КОЙ изтрепа над 200 граждани и милиционери със снайпери от покрива на "Десен сектор" ....КОЙ???И тогава да пита Русия какво не е свършила в Украйна !Щом за руснаците живеещи в Украйна ще отговаря Русия , значи трябва да са част от народа на нейната територия , така ли стана Кери ???
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега не са доказали че територията на украина има руски войска, но не спират да врякат Москва да спре огъня. Престъпници.
15
29
 
0
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Днес при нас в Украйна,ще се проведат избори за Върховна Рада !Ние ще победим !
14
1
 
42
 
! Отговори
2+2=4 преди 9 години
Щом тоя *** "зове" "да се спазва спирането на огъня в Украйна", следователно хунтата се готви да го наруши!Което само потвърждава данните на разузнаването на Новорусия че се очаква нападение на хунтата към 28-30...
13
2
 
10
 
! Отговори
Деникин преди 9 години
До дедо на село 19Ще дадеш и оро ще играеш!Ще ти пратим белогвардейците да те поздравят със тъпотона шашките !
12
1
 
19
 
! Отговори
Az преди 9 години
Keri takovai si mamata. Vun hamerikantsite ot evropa.
11
19
 
0
 
! Отговори
Петлюра преди 9 години
До дедо на село 17Тебе за ядене не сме те включили при нас ,така че не бери гаелето какво ще ядем !Ти кажи на твоя Бащица Източния шеф да спазва примирието и да ви пуска газ на вас !
10
16
 
2
 
! Отговори
Петлюра преди 9 години
До дедо на село14Ще горим шистов газ след няколко години !От студ не ни е страх, глада е пострашен , но ние имаме какво да ядем !
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да си вземеш парите за днес, заради този коментар- как може да говориш, че Москва не е страна в конфликта?! Тея санкции, значи нямат основание и Кери си е лафил муабета с човек дето хич не го касаят техните планове за нова робска държава... Погледни си инструкциите и без лични мнения- следвай указанията!
8
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя Москва не е страна в конфликта и отнесе към 3-4 000 ковчега, па представям си ако беше страна колко жертви щеше да даде...
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
отвратителна челюст
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно са написали: Москва и Украйна- добре че Русия още не знае, че са във война! Ако пратят на фронта половината украинци дето работят в Москва и им дадат по автомат- след 3 дена Киев ще тегли една на "Макак по мама"!
5
3
 
44
 
! Отговори
лъжи преди 9 години
Кери лъже за руската намеса. Както Обама лъже за Украйна. Както Хитлер лъжеше за нападението над Полша. Както Кенеди лъжеше за Куба. Както Джонсън лъжеше за Виетнам. Както Никсън лъжеше за Уотъргейт. Както Форд лъжеше за Камбоджа. Както Картър лъжеше за Иран. Както Рейгън лъжеше за Пиночет. Както Клинтън лъжеше за стажантката. Както Буш лъжеше за Саддам.
4
3
 
41
 
! Отговори
погр ебален агент преди 9 години
Статията подвежда. Москва не е страна в конфликта. В Украйна се води гражданска война, инициирана и финансирана от Цру, най-голямата терористична организация в света! Фашистката хунта в Киев тероризира собствения си народ!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е първата подлогана Мамата
2
3
 
39
 
! Отговори
-*- преди 9 години
Не знаех,че Москва е във война с Украйна,та Кери иска това от тях...А не е зле,г-н Кери да провери сводките на ОССЕ,за да види,кой систематично и целенасочено избива хора и разрушава инфраструктурана в източна Украйна.Това му се вика ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ,на Ваш език,г-н Кери !
1
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джим Кери разсмя Ларвов със следния виц: вървели през пустинята Сахара един янки с африкански произход и един руснак! По едно време на янкито му се припикало и го извадил, а руснака като видял колко е му е бил голям си казал, трябва довечера да остана буден за да не ме изненада хамериканеца! Стъмнило се, легнали си, а на сутринта на руснака изобщо не му се ставало!