За над 100 прехващания на руски самолети тази година съобщи НАТО

Британски вестници за активността на руската военна авиация
Обновена: 30 окт 2014 14:17 | 30 окт 2014 09:06, Елка Василева
159
За над 100 прехващания на руски самолети тази година съобщи НАТО
Снимка: архив, Reuters

НАТО засича необичайно голяма активност на руската военна авиация над Атлантическия океан, Северно, Черно и Балтийско море в момент, когато отношенията между Запада и Русия са обтегнати заради ситуацията в Украйна, пишат британските вестници "Гардиън" и "Дейли телеграф".

Изтребители на Алианса са прехванали четири групи руски военни самолети за около 24 часа вчера и онзи ден.

НАТО каза, че не е имало нарушаване на въздушното пространство на Алианса, за разлика от миналата седмица, когато руски шпионски самолет за кратко навлезе в Естония, но отбеляза, че толкова голям брой полети за един ден са рядкост през последните години.

Още по темата

Най-големите маневри са били засечени вчера сутринта, когато четири стратегически бомбардировача "Ту-95" са прелетели над Норвежко море, придружавани от четири самолета цистерни. Те са били проследени от норвежки изтребители "F-16". После шест от самолетите са се отправили обратно към Русия, а два "Ту-95" са тръгнали на юг над Северно море, където са били прехванати от британски изтребители "Тайфун". По-късно португалски "F-16" са ги засекли в Атлантическия океан, откъдето те са поели към родината си.

При друг случай вчера следобед два "Ту-95", придружавани от два изтребителя, са били прехванати от турската авиация над Черно море.

Седем руски самолета са били засечени вчера и онзи ден над Балтийско море. В тяхното проследяване първия ден са се включили германската и датската авиация, както и самолети от нечленуващите в НАТО Швеция и Финландия, а на следващия ден португалски "F-16" са засекли подобна група изтребители и бомбардировачи.

НАТО заяви, че е имало над 100 такива прехващания на руски самолети от началото на годината, което е около три пъти повече в сравнение с 2013 г., преди да се разрази конфронтацията между Запада и Русия заради ситуацията в Украйна, посочват "Гардиън" и "Дейли телеграф", които в своите материали се позовават също така на информация от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aaaa, тия руски самолети ! Летят, летят! Заплаха. Трябва да им се отговори достатъчно добре, защото ше започнат да ни бомбардират! Какво да направим? F-ове трябва да купуваме ,за да се спасим!F16 , ПРО made in ..., АУАКС ...бази да строим .Икономика да възродим . От нас парите и териториите, от братята - оръжията.Те да произвеждат, ние да се бием.Ще се бием с Империята на злото до последния европеец! Аз съм ЗА!:)
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО засича необичайно голяма активност на руската военна авиация над Атлантическия океан, Северно, Черно и Балтийско море в момент, когато отношенията между Запада и Русия са обтегнати заради ситуацията в Украйна, пишат британските вестници "Гардиън" и "Дейли телеграф".Е, и?
27
1
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ДО КОЛКОТО СТАВА ЯСНО , ХОРАТА СА СИ ЛЕТЕЛИ НАД ТЕХИ И НИЧЕИ ПРОСТРАНСТВА , С НЯКОИ ДРЕБНИ ИЗКЛИУЧЕНИЯ .... И НЕЗНАМ КАКВО ТОЛКОВА ИМА В ТОВА
26
3
 
30
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ТРЕСЕ ЗАПАДА И САЩ ОТ РУСИЯ. ВЕЧЕ СА ОСЪЗНАЛИ, ЧЕ СЪС САНКЦИИ И ЕМБАРГО НЯМА ДА Я СПЛАШАТ, ЗАПОЧНАХА С ПОДМОЛНА ПРОПАГАНДА ЗА ЗАПЛАХА ОТ РУСИЯ. ЯВНО СМЯТАТ ПУТИН ЗА ГЛУПАВ, ТА ОЧЕБИЙНО ДА ПРАВИ ТОВА И ТО ТАКА, ЧЕ ДА МОГАТ ДА ГИ ЗАСЕКАТ. ПЪЗЛЬОВЦИ. ВИДЯХА НАИСТИНА СИЛА СРЕЩУ ТЯХ. ТРЕПЕРЕТЕ !!!!!
25
4
 
31
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До точко По-скоро Одисейчо е един от админите и естествено,че е НПО *** и пише каквото му наредят Тоя човек е продажник и ***,който се прави на голям патриот ,а всъщност е голямо ла*но тип диария Инак НАТО такъв страх го тресе от Русия ,че вече им се привиждат навсякъде руски самолети ,воиски,танкове и т.н. Типична параноя в тежък стадии
24
5
 
25
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 9 години
Само един обикновен ТУ-95 е способен да унищожи без проблем който и да е от супер модерните и струващи милиарди самолетоносачи на НАТО,затова е този вой!
23
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия още не е разбрала, че вече не е студената война и днес тези стратегически бомбандировачи може да си ги завре там дет слънце не огрява. Ползвайте си горивото госопда руснаци - скоро никой няма да ви го купува и вече света ви мрази повече от колкото мрази САЩ. Защитава Путин терористите от шубе да не се обърнат към него и го прави за сметка на целия останал свят. Всичко е до време. Комунизма си отива - спете спокойно деца!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този сaмолет пълнa инжексия ли
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВИН 25 и всички които спорят за това, думата е: ПРИХВАЩАНЕ. прихващаш, несв. и прихвана, св.1. Какво/кого. Хващам леко, внимателно. Прихванах го под ръка.2. Прен. Какво. Удържам сума при изплащане. Прихващам данък.3. Прен. Кого. За болест заразявам друг. Прихвана ме грип.4. Заразявам се. Прихванах грип. Прихваща(т) ме (дяволите). Не мога да се контролирам, върша необмислени постъпки.из тълковен речник И не спори за руския, защото кирилицата е създадена от българи, не от руснаци
20
1
 
18
 
! Отговори
до Одисей 1 преди 9 години
Отговори на 24 за военните бази на американците,не се шушумигосвай......
19
2
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До АнонименА бе Одисей,ти не ти се спря г*за бре Да не си седнал на някой голям к*р и се връткаш *** да му направиш кефа а ??????????? А сигурно и си се заел с устата ,да почистваш друг к*р който ти го е вкарал,само че ти си се пона*кал малко ися го чистиш с език Ехххххххх,незадоволен си Одисейчо,незадоволен,затуй ръсиш простотия след простотия Или пък приятеля ти африканец е заминал на топло и няма кой да го замести Ти продължавай с търсенето на мъжага с голяма паламарка
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От всичко това разбирам, че България е спала :D
17
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смърди нa рaкия бре тези пиянки още от сутринтa
16
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно са на няколко водки и бъркат маршрута
15
1
 
25
 
! Отговори
до Оди сей ряпа преди 9 години
Оди сей, толкова си блудкав, че чак смърдиш. Никой не те чете, просто си излишен.
14
2
 
33
 
! Отговори
до Одисей 1 преди 9 години
До АнонименПонеже постоянно злоупотребяваш с тази"анексия" на руснаците,ще ти дам инфо за кратунделата ти."Всяка една американска военна база по целия свят,е неприкосновенна и се счита за американска територия.Всички бази имат статут ,какъвто имат и американските посолства и консулства,и остават собственост на американския народ,до напускането на целия личен състав и имущество"......Сега сващаш ли Осирейчо??? А знаеш ли колко бази имат САЩ в целия свят????
13
2
 
39
 
! Отговори
таласъм преди 9 години
В Русия е създаден нов вид самолети. Самолети-невидимки. Всеки говори, че те вече са в западна Европа, но никой не ги е виждал. Впрочем, виждали са ги само от Нато, но на тях всеки ден им се привиждат таласъми.
12
1
 
37
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Свиквай НАТО. Руските ВВС ежедневно се попълват с нови и най-различни летателни апарати. По всичко изглежда, че активността на руската военна авиация над Русия, дружествените държави и Световния океан през 2015 година ще нарасне в пъти по сравнение с 2014.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova e zaradi izstrelvaneto na Bulava ot Urii Dulgorukii v Barenzovo more. Za ohrana.
10
20
 
1
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
Точно пък в Афганистан и Ирак, Русия си бомбардира без да и мигне окото. Явно си прекалено малък за да помниш близката история.