ОССЕ и САЩ осъдиха организираните от сепаратистите в Украйна избори

Америка призова Русия да направи същото
Обновена: 1 ное 2014 09:46 | 1 ное 2014 09:35,
120
ОССЕ и САЩ осъдиха организираните от сепаратистите в Украйна избори
Снимка: БТА

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и Съединените щати отново осъдиха организираните от проруските сепаратисти в Източна Украйна избори.

Изборите в т. нар. Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) не съответстват на Минските споразумения за прекратяване на огъня между украинските сили и бунтовниците, заяви ротационният председател на ОССЕ, външният министър (и президент) на Швейцария Дидие Буркхалтер, в изявление, цитирано от ТАСС. Той припомни, че тези договорености предвиждат в контролираните от сепаратистите райони да бъдат произведени предсрочни избори за парламент на Украйна.

Съединените щати осъдиха планираните от бунтовниците избори и призоваха Русия да направи същото, предаде Асошиейтед прес, като се позова на говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Бернадет Мийхан.

Тези гласувания ще бъдат в нарушение на украинската конституция и на Минските споразумения, подчерта Мийхан. Тя предупреди Русия да не използва резултатите от сепаратистките избори като претекст за военни ходове в Украйна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: избориУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
38
 
! Отговори
браво! преди 9 години
Браво на ЕС! ЕС не признава свободния избор на свободните граждани на Крим и Новорусия! ЕС признава, обаче, фашисткия режим във вече бивша Украйна!
7
5
 
37
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато Косово започне да се съобразява с конституцията на Сърбия!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
otnovo laji i propaganda i to nagla i glupava.v minskite sporazumeniya nyamashe takava tochka.
5
6
 
37
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Няма сепаратистки райони, а има независими Донецка и Луганска народни републики! Няма вече Украйна, има бивша Украйна.
4
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sharana *** , nalapa kukata ( troika) I otturvane nqma.
3
7
 
39
 
! Отговори
един преди 9 години
до кога ще търпим на разни навлеци от зад океана и на европейски затлъстяли бюрократи да определят как ще живеем и да налагат тяхното разбиране за "добро",което е добро за тях,а нас кучета ни яли!
2
8
 
42
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 9 години
А в Косово може? А Шотландия може да прави референдуми? САЩ и ЕС окончателно сринаха и малкото си останал авторитет с наглото и дебелашко налагане на двойни стандарти - само *** не могат да видят, как тлъстите лицемери от Вашингтон и Брюксел се гаврят с международното право и принципи. Когато нещо им е изгодно-то е правилно и законно, когато не им е изгодно- същото става неправилно и незаконно. Когато САЩ иска да налапа петрола на някоя държава или да я заграби, САЩ я нападат и бомбардират.
1
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мечока не му е нужно разрешение, за да признае изборите.