Записът с обезглавяването на Касиг е автентичен

Барак Обама нарече убийството "абсолютно зло"
Обновена: 17 ное 2014 07:02 | 16 ное 2014 21:49, Камелия Цветанова
34
Записът с обезглавяването на Касиг е автентичен
Архивна снимка на Питър Касиг Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама потвърди днес смъртта на американския заложник Питър Касиг, обезглавен от групировката Ислямска държава.

Президентът нарече убийството "абсолютно зло", предаде БТА като се позова на Франс прес.

"Днес поднасяме нашите съболезнования и молитви на семейството и роднините на Абдул Рахман Касиг, познат и с името Питър", гласи декларация на Обама, направена в президентския самолет "Еърфорс 1".

Още по темата
"Това е акт на абсолютно зло, извършен от терористична група, смятана основателно от света за нечовешка", се казва в декларацията, цитирана от АФП.

По-рано висш служител съобщи, че американски разузнавателни агенции са получили информация, сочеща, че сили на групировката Ислямска държава са убили Касиг.

Екстремистката групировка "Ислямска държава" заяви във видеозапис, качен в ислямистки сайтове днес, че е екзекутирала Касиг.

Записът не показва акта на обезглавяването, а маскиран мъж, стоящ с отсечена кървава глава, лежаща до краката му.

Говорейки с британски акцент, мъжът казва: "Това е Питър Касиг, американски гражданин".

В 16-минутния запис ИД също така поема отговорност за масово едновременно обезглавяване на сирийски войници. Записът показва обезглавяването на поне петнайсет мъже, представени като сирийски войници.

Кадрите показват как джихадистите и войниците вървят в редица по двама, един след друг, след което всеки джихадист хваща дълъг нож и убива жертвата си, като я поваля на земята и я обезглавява.

26-годишният Касиг беше отвлечен през 2013 година в Сирия. Той е бил хуманитарен работник, впоследствие приел исляма и променил името си на Абдул Рахман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от ционистки циркове.
21
0
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Абдул Рахман,бивш Касиг вече е край шадраваните и стада ханъми мятат гюбеци покрай него(според представата за ислямския рай).Не му берете грижа!Въпросът е как ще се оправим с джихадистите в Белия дом,водещи "свещена" война за световно господство(Новия световен ред)!
20
7
 
3
 
! Отговори
фак оф Русия преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Уххх, намерил се кой да говори за политики... A политиката на Русия каква е, бе, товарищ?!Ако не беше НАТО другаря Путин да е нападнал половин Европа!
19
15
 
9
 
! Отговори
BG преди 9 години
Заминавай за Русия, *** комунистическа *** ! Какво правиш в Европа ?
18
1
 
32
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Като е зло, защо няма ембарго за подажба на нефт на Турция и други..?:)))
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сирия вече от 3 години води сериозна борба срещу тези ислямистки изверги. САЩ къде бляха досега? И защо активно се опитваха да дестабилизират Сирия (че и продължават да опитват), вместо да помогнат на държавната армия да изчисти фанатизираните джихадисти от сирийска територия? 'Коалиции' тръгнали да измислят сега! Достатъчно беше да не пречат и Сирия щеше да се справи с тези ***.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"26-годишният Касиг беше отвлечен през 2013 година в Сирия. Той е бил хуманитарен работник, впоследствие приел исляма и променил името си на Абдул Рахман."Е, какво по-ясно доказателство, че т.нар. 'Сирийска свободна армия' е всъщност част от ИД? И какво по-ясно доказателство, че САЩ са финансирали ислямските терористи, само и само за да се опитват да свалят законното сирийско правителство, грубо погазвайки международното право.....
15
7
 
11
 
! Отговори
Kamen преди 9 години
Няколко важни въпроса:- Кой ги създаде?- Равняват ли се 20-50 убийства (от американски специални части) ВСЕКИ ДЕН в НЯКОЯ точка на СВЕТА, на тримата екзекутирани американци досега?
14
2
 
23
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 9 години
Истината е че тия гадове съществуват за да плашат света ,не САЩ . Ако ги няма терористите коя нормална страна ще приеме подслушване , чипиране , обискиране и записване на лични данни на обикновените граждани все едно са престъпници .
13
3
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
По извратено не можа ли да го изречеш.
12
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1 Ислямистите са като комунистите мразят САЩ.?????????????Все едно да мразят бащата на Обонго???? Не!!!!!! Обонговците ги създадоха, сега ще ги изтребват??????? Комунистите мразят лъжците и всяка агресия!!!! Мразят управлявашите в САЩ и всички, които тровят живота на обикновените хора!!! Където стъпи американски войник или агент, настава УЖАС ЗА НАСЕЛЕНИЕТО!!!!!!!
11
4
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Няма ли най-сетне да се създадът сили,които веднаж-завинаги да ликвидират тия ***?! То така всеки може да воюва срещу вързани хора и да прилага животински методи ! Рано или късно ще започне офанзива срещу тия откачалници и тогава ще ги видим как ще бягат,но за тях прошка не трябва да има и никакъв съд - с куршум да ги "поздравят" и със сабя "помилват"!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
После казват "Ама те ислямските терористи са малък контингент от общото мюсюлманско население. Не критикувайте религията заради няколкото й развалени плода". Докато ги има религийте ще има и екстремисти било то ислямски, християнски, будистки (да и такива има). Да се бориш срещу религиозен тероризъм е само симптоматичното лечение. Трябва да се лекува причината за заболяването.
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спасяването на заложници е работа на специалните части,но явно САЩ не са имали намерение да спасяват когото и да било.Май идеята е друга да се убеди света,че единственият начин да се справят с главорезите е войната,в която задължително трябва да се отстрани Асад,защото пречи мръсникът да се усвоят нефтените находища.Жалко за момчето и другите заложници.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия идилци ако завладеят целия свят и го превърнат в фанатична ислямска държава, кой ще ги храни?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли кой да екзекутира лидера на терористичната организация?
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпите и некадърните искат да имат колкото умните и можещите и затова са против тях.По са близко по манталитет до джихадистите отколкото до цивилизованите нации. Симпатизират на партия познай коя и са доволни от зверските убийства на невинни хора.
5
7
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
> записа е автентиченмного ясно, нали ЦРУ са го правили
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой задава ли си въпроса, как тези заложници стоят там в плен по една- две години и нищо не се чува за тях и изведнъж започват масови телевизионни екзекуции... ??
3
17
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
само така могат да спрат маймуните зад атлантика да са на всяка манджа мерудия