Яценюк остава премиер, Киев иска да влиза в НАТО

Съставът на правителството ще подновен
21 ное 2014 22:35,
194
Яценюк остава премиер, Киев иска да влиза в НАТО
Снимка: Reuters, архив

Украинският премиер Арсений Яценюк ще остане на поста, но новото правителство ще бъде с изцяло сменен състав, заяви президентът Петро Порошенко в обръщение към нацията, цитирано от Франс прес.

"Новият парламент ще се събере на първо заседание идната седмица. Веднага ще внеса кандидатурата на премиера. Имайки предвид единството на демократичните сили, мисля, че коалицията ще подкрепи номинацията на Арсений Яценюк. Но съставът на правителството трябва да бъде изцяло подновен", добави президентът. Той обеща да започне веднага реформите, които ще дадат възможност на Украйна да поиска през 2020 година присъединяване към Европейския съюз, добавя АФП.

Прозападното мнозинство в новия украински парламент определи като приоритет присъединяването на Украйна в НАТО, гласи коалиционно споразумение, парафирано и публикувано днес, предаде Франс прес.

Парламентът се ангажира да внесе до края на годината промени в закона, с които да анулира необвързания статут на Украйна и да поднови политиката за присъединяване към НАТО, гласи текстът на споразумението, публикуван от партията Самопомощ, една от петте в новата прозападна коалиция, посочва АФП.

Днес украинците отбелязаха първата годишнина от прозападните протести, започнали на 21 ноември 2013 г. и свалили от власт проруския режим на Виктор Янукович. На прочутия площадв центъра на Киев се събра множество, за да отбележи годишнината. Част от хората носеха запалени свещи, други бяха завити в украинското знаме, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
чифути са всички преди 9 години
Сравнете българските политици и щръкналите им уши с тези на тоя евреин и ще загреете какви антибългари евреи ни управляват и по комунистическо и досега.Затова и братята им евреи "демократи" с пръст не са ги закачили,нито осъдили в нито една комунистическа страна!Сравнете ги с грозните мутри на евреите от страните в ЕС,САЩ,Канада,Австралия,Русия и ще разберете защо навсякъде се създава изкуствена бедност,стрес,отрови в храна,вода,земя,ваксини и масов геноцид над белите народи,това е НСР!
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой разумен човек от нато няма да ходи да мре за украйна.
123
0
 
0
 
! Отговори
Мозъчни роби преди 9 години
Сега евреите са адски стреснати от Интернет,който не могат да контролират,за разлика от медиите си и страшно бързат да прокарат световни закони против етническият национализъм,наречен още "нацизъм" или правото на даден народ да живее САМ ПО ЗЕМИТЕ СИ и сам да се разпорежда в тях!Ако няма многонационални държави властта на евреите ще изчезне,те най-много се страхуват от това!Защото само еднонационалната държава е силна да се пази от външни и ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ!
122
0
 
0
 
! Отговори
Мозъчни роби преди 9 години
Защо евреите в Украйна имитират нацизъм ли?Точно за да има повод сега Путин и хората до него да могат да вкарат закон за световно осъждане на расизмът,ксенофобията,дискриминацията!Успяхте ли да загреете играта на евреите и на Запад и в Русия?Видяха,че по Европа,САЩ,КАнада,Австралия белите народи виждат,че са завладявани от ***,***,араби,азиатци и трябва да прокарват специални закони за да пазят чужденците сред белите народи!Идеята им е да затварят националистите по затворите,да цензурират!
121
0
 
0
 
! Отговори
Мозъчни роби преди 9 години
"предсказанията на Ванга за Русия","предсказанията на Нострадамус" за Русия и други подобни глупости са психологическа война за да ни подготви за бъдещето а именно създаване на Евразийски съюз или Евразия!Великобритания иска да се отделя,тя ще е с САЩ и латиносите,Австралия в Океания!Китай ще лапне другите под и около себе си в Изтазия!Точно като в Джордж Оруел и книгата му "1984" или "Големият брат"!Хората масово ще се радват на руснаците и ще си дадат свободата сами!"Доброто ще възтържествува"
120
1
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
ще влезне в нато, ама "ДРУГ ПЪТ'
119
0
 
4
 
! Отговори
Евреите преди 9 години
До ССТова е целта на световните евреи,да направят дори обсъждането на "нацизмът",тоест "етническият национализъм" подсъден,да се забранят дори коментарите в интернет!Идеята на евреите е чрез тези закони да спрат надигащият се спасителен национализъм сред белите народи,които виждат,че са завладявани от ***,араби,***,азиатци!По този начин бялата раса ще изчезне без война,това е целта на евреите!Тук се карате кой е за Путин и кой за Обама а някои хора ви крещят "МАЧА Е УРЕДЕН!,НЕ СЕ КАРАЙТЕ!"
118
1
 
4
 
! Отговори
Целта на евреите! преди 9 години
До Ледовете се пропукваЦелта на евреите е именно по целият свят да се приеме специален закон за борба с "нацизма",което означава борба с етническият национализъм!Това означава да се отхвърли правото на даден народ да живее по земите си и коренното население ДА НЯМА ПРАВО ДА ГОНИ ЧУЖДЕНЦИ ОТ ЗЕМИТЕ СИ!Путин и руският елит са евреи,както и западните,те просто играят заедно в тази игра,наречена "световна политика".Евреите виждат как се надига истинският национализъм,наречен "нацизъм" и ги е страх
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да влезете в НАТО, Путин ще ви навлезе отзад. Чак до Лвов ще влезе.
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хЕЙ МАЙДАНОВЦИ ДАНО ПО СКОРО ВЛЕЗЕТЕ В ЕС И НАТО НО ПРЕДИ ТОВА ЕЛАТА В БЪЛГАРИЯ И ДА ВИДИТЕ НЯАРОДА КАК ВИКА У-Р -А-А ОТ РАДОСТ............
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
160 е абсолютно прав дза всеки честно мислеш човек на планетата.ПОРОШЕНКО ТРЯБВА ДАБЪДЕ ОБЕСЕН НА ТОЗИ ПЛОЩАД...
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и кой организира воср,кой организира национал социализма в германия кои ??
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще влезе у НАТО,ама само Галичина дето няма ни излаз на море,ни суровини,там има само пияна католишка униятска полско-литовски *** която евда ли е нужна на ястребите във Вашингтон
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наслушах се на долнопробна пропаганда,нека да ви отворя очите за ситуацията в Украйна ,съпругата ми е от Украйна град Бердянск-запорожка област ,заради войната редовно се чуваме с роднините и там. В Украйна ситуацията е такава 80 % от народа на Украйна е против тази война ,която се води в Донбас от киевската хунта.Запасняците от украйнската армия масово дезертират и отказват да убиват хората в източна Украйна ,тези които обстрелват Донбас са частни полувоении групировки финансирани от олигарс
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** някакъв странен . Руснаци , поляци и евреи - това са народите в окрайна. Мелезите се наричат украинци.
110
0
 
15
 
! Отговори
леле преди 9 години
*** и отврата е тоя...ужас...от километър му се личи, че е исклучително долен човечец..........
109
1
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Може и да влезе в НАТО,ама ....половината!Че и без излаз на Черно море....
108
17
 
2
 
! Отговори
гост преди 9 години
хаха *** гризна дръвцето :-)
107
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ТОЯ ПРОТИВЕН ХОМУСЕКСУАЛЕН *** ,НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ,ЧЕ В НАТО НЯМА ДА ПРИЕМАТ ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ,ПЪК И НАТО ДА НАПРАВИ КОМПРОМИС В НАТО ЩЕ ВЛЕЗЕ САМО КРАЙНИТЕ ЗАПАДНИ РАЙОНИ ГАЛИЧИНА СЪС СТОЛИЦА ЛВОВ ТАМ Е ТЕРИТОРИЯ НАСЕЛЕНА С КАТОЛИШКАТА УНИАТСКА ***,ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА ПОКРАЙНА ЗАЕДНО С КИЕВ ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМЕ РУСКАТА МЕЧКА И НЯМА КОЙ ДА И КАЖЕ ДВЕ И СКОРО ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА КИЕВСКА РУС ОТНОВО ЩЕ Я ИМА,ЗАЕДНО ССВЕТИНЯТА ЗА ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИТЕ-ПЕЧОРСКИ ЛАВРИ..
106
0
 
14
 
! Отговори
до 135 преди 9 години
Поднасят ти готови статий и ти плащат да ги публикуваш или имаш лимит на мисълта.