Яценюк остава премиер, Киев иска да влиза в НАТО

Съставът на правителството ще подновен
21 ное 2014 22:35,
194
Яценюк остава премиер, Киев иска да влиза в НАТО
Снимка: Reuters, архив

Украинският премиер Арсений Яценюк ще остане на поста, но новото правителство ще бъде с изцяло сменен състав, заяви президентът Петро Порошенко в обръщение към нацията, цитирано от Франс прес.

"Новият парламент ще се събере на първо заседание идната седмица. Веднага ще внеса кандидатурата на премиера. Имайки предвид единството на демократичните сили, мисля, че коалицията ще подкрепи номинацията на Арсений Яценюк. Но съставът на правителството трябва да бъде изцяло подновен", добави президентът. Той обеща да започне веднага реформите, които ще дадат възможност на Украйна да поиска през 2020 година присъединяване към Европейския съюз, добавя АФП.

Прозападното мнозинство в новия украински парламент определи като приоритет присъединяването на Украйна в НАТО, гласи коалиционно споразумение, парафирано и публикувано днес, предаде Франс прес.

Парламентът се ангажира да внесе до края на годината промени в закона, с които да анулира необвързания статут на Украйна и да поднови политиката за присъединяване към НАТО, гласи текстът на споразумението, публикуван от партията Самопомощ, една от петте в новата прозападна коалиция, посочва АФП.

Днес украинците отбелязаха първата годишнина от прозападните протести, започнали на 21 ноември 2013 г. и свалили от власт проруския режим на Виктор Янукович. На прочутия площадв центъра на Киев се събра множество, за да отбележи годишнината. Част от хората носеха запалени свещи, други бяха завити в украинското знаме, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашата проскубана *** има много да се учи от кмета на Истанбул. Чудя се, не я ли е срам да се нарича кметица на европейска столица?
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
едионственото отвратителен *** яценюк ,което ще влезе е някой *** арабски,че да си затвърди евро-атлантическите (ценности) на триполов ***
103
1
 
25
 
! Отговори
бг преди 9 години
Според сатанинските *** от CNN и Fox News през последните неколко месеца Покрайна се е превърнала в най-свободната и най-демократичната страна в света.
102
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Как така Покрайна е гласувала против?
101
2
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хм ,Истанбул е по европейски град от София !) ,а по красота -да не говорим .( е ако свалите черните очила към Турция де ))
100
0
 
25
 
! Отговори
СС преди 9 години
ООН прие резолюция за борба с нацизма, инициирана от Русия Ню Йорк. Третата комисия на Общото събрание на ООН прие предложената от Русия резолюция , призоваваща страните да предприемат по-ефективни мерки по борба с героизацията на нацизма и другите форми на расова дискриминация, ксенофобия и нетърпимост, съобщава ТАСС. В подкрепа на резолюцията са гласували 115 от 193-те страни-членки на ООН, 55 страни са се въздържали, а Канада, САЩ и Украйна са гласували против.
99
2
 
16
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Вам нужно только красная армия и вс.
98
1
 
32
 
! Отговори
#$& преди 9 години
И само да допълня, че САЩ искаха да асимилират най-голямата руска военноморска база в района.. Обаче проблем беше, че тя е руска..
97
2
 
14
 
! Отговори
2+2=5 преди 9 години
ДО 137Благодаря за урока по география ,но аз затова ти дадох пример Турция ,че и тя е в Европа макър и по малката й част да е в Европа .Еми защо Ердоган и Путин обърнаха гръб на Европа -заради дискриминацията към тях от Брюксел .Елементарно е -но трябва повечкоо четене.
96
0
 
24
 
! Отговори
#$& преди 9 години
До146:Губи ти се връзката между причина и следствие.. А САЩ нямат никаква работа на другия край на планетата.. Според мен де :-)
95
2
 
29
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До #$& Всъщност е точно обратното САЩ искаха цяла Украйна ,особено Крим Сега така както е Украйна не е изгодна за САЩ Та Путин им даде на САЩ тяхното лекарство което приложиха в бивша Югославия То и затова е тоя рев и по няколко антируски статии дневно Никой на Запад не е предполагал,че Путин в годините в които е играел "пасивна " роля се е учил и се видя че и той може да играе подло като САЩ
94
0
 
25
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Украйна е една неестествена, силно поляризирана територия и просто не успява да запази стабилност и в благодарение на дейността на САЩ е разцепена и опустошена. Същият сценарий приложиха на Югославия навремето.. Стария метод 'разделяй и владей'..
93
12
 
2
 
! Отговори
ГОЛЕМ ПРАЗ преди 9 години
Порошенко го освиркаха десните , заради меката политика към Русия!ИНСТРУКЦИИТЕ НА ЕС СА --- ДА СЕ СПРЕ ВОЙНАТА И ДА НЕ СЕ ДРАЗНЯТ ИЗЛИШНО РУСНАЦИТЕ!ТЕ И БЕЗ ТОВА СА В КОФТИ СИТУАЦИЯ!РАЗПАДАТ СЕ ОТ ВСЯКЪДЕ...МОЖЕ ДА НЕ ИМ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИЧКИТЕ...ХА,ХАХАААААААА
92
11
 
5
 
! Отговори
ДО 140 преди 9 години
Защото на всеки ще стане ясно ,че ПУТИН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСВИРКВАН.ЧАСТИТЕ НА ОМОН БДЯТ ЗА ТОВА. А ИНАЧЕ В КИЕВ СА ФАШИСТИ, А ДЕМОКРАЦИЯТА БЛЕСТИ, ЧЕ ДАЖЕ ЗАСЛЕПЯВА В МОСКВА....Като оня известен виц: спор за демокрация между руснак и американец. Американецът казал, аз мога да отида пред Белия дом и да извикам Обама е престъпник, Руснакът веднага отговорил, и аз мога да отида пред Кремъл и да извикам--Обама е престъпник. ТОВА Е РУСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ.
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПрогнозаКрим не е Украйна а Русия защото трябва да призбаеш върховенството на принципа на самоопределение! Освен това там има проведен ЗАКОНЕН референдум и населението около 70% са руснаци и изжраха Русия.
90
0
 
23
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Защо в статията не се споменава че Порошенко е бил освиркан от хората на площада а Джоето Биден не е посмял да излезе от колата.
89
15
 
4
 
! Отговори
ДО 137 преди 9 години
Русия е в Европа...до Урал---после е Азия. Турция е в Европа---до Инстанбул---после е Азия. А Украйна е ИЗЦЯЛО В ЕВРОПА. ОСВЕН ОТВА И ПУТИН И ЕРДОГАН ЗАЛАГАТ ДА ПРИОБЩАВАНЕ ИЗВЪН ЕВРОПА....ЕДИНИЯ ЩЕ СТВАА КИТАЕЦ , А ДРУГИЯТ ДЖИХАДИСТ.... ОБЩОТО МЕЖДУ ТЯХ Е МАНИАКАЛНАТА САМОВЛЮБЕНОСТ.......
88
20
 
4
 
! Отговори
ЧУДЕСНО преди 9 години
ТУРЦИЯ , УКРАЙНА И ШВЕЦИЯ В НАТО!ТАКА ФЛАНГОВЕТЕ НА НАТО СТАВАТ БЕТОН-АРМЕ!ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ ОГРОМЕН КУ""" за ***!
87
1
 
8
 
! Отговори
2+2=5 преди 9 години
До ПрогнозаРусия е в Европа ,както и Турция )а Украйне е голяма -прав си -те и затова искат да истискат какво се може от нея и особено от богатата й част -народа -роби в Германия ... .
86
25
 
4
 
! Отговори
Прогноза преди 9 години
Всички които хулят Украйна, сякаш забравят някой неща: 1. Украйна е най-голямата държава в Европа/ Русия не е в Европа/ 2. Украйна е много бога държава 3. Проблемите на Украйна са от руската инвазия, корупцията, манталитета и лошото управление ---т.е. това са неща преодолими в средно срочно бъдеще. ИЗВОД: НЕ ПЛАЧЕТЕ НА ЧУЖД ГРОБ, УКРАЙНА ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ И НВЕ БИХ СЕ ИЗНЕНАДАЛ АКО СЛЕД 40-50 Г. Е ЕДНА ОТ ВОДЕЩИТЕ СТРАНИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА.