Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо Байдън

Американският вицепрезидент се срещна с Петро Порошенко
Обновена: 22 ное 2014 15:41 | 22 ное 2014 13:02, Александър Попов
215
Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

"Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс.

Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС. Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна. Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.

Междувременно украинският министър на отбраната Степан Полторак заяви, че в източната част на страната има 7500 руски военни, предаде БТА.

"Присъствието на 7500 представители на руските въоръжени сили на украинска територия е дестабилизиращ фактор, който ни пречи да стабилизираме бързо ситуацията в нашата страна", каза министърът.

Същевременно украинците власти съобщиха, че четирима украински военни и един цивилен са загинали в последните 24 часа в източната част на страната.

От влизането в сила на споразумението за прекратяване на огъня на 5 септември в Украйна загинаха 1000 души, сочат данни на ООН, публикувани в четвъртък. Това означава средно по 13 убити на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото в по-голяма изолация изпада, толкова по-добре развива собствената си икономика. Вкарва разработките на военнопромишления комплекс в гражданското производство. Изкарва засекретени технологии в производсто за мирни цели.
103
28
 
3
 
! Отговори
Русия се усука преди 9 години
Руската рубла загуби една четвърт от стойността си от начолото на годината насам.Млечните продукти и месото, през септември струват с около 16-17% повечеУвеличението на цените в Русия през октомври достига осем процента на годишна база с очакване тази тенденция да се ускори Това е най-високото ниво за последните три години и два пъти над предвиденото от Централната банка равнище Изтичане на капители - През първите девет месеца страната са напуснали 85,20 милиардa!
102
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо БайдънАма правилно, как така не щат да пуснат сина му до хранилката (украинската газопреносна система)!
101
3
 
34
 
! Отговори
456 преди 9 години
До Доктор Сър ПичукБраво ,браво на човеко ,че се ската в бронираната кола и не прие народната любов на украинците!!А днес като *** дете си търси оправдания и бълва ли ,бълва заплахи ама от сигурно място! Това ли са твоите кумири?!? Алчни ,страхливи демагози! Ама честито да ти е!
100
0
 
12
 
! Отговори
бг преди 9 години
GOD на илюминатите е Бафомет.
99
26
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
БСП и БКП няма ли да свършат кинтите, та про-руските *** тук накрая да се хванат с някаква полезна работа ?
98
1
 
20
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До 138 Еми че то при приетата резолюция на ООН ,която е против подкрепата за нацизма са гласували 114 държави който я подкрепят и 115 е Русия А отбора на САЩ заедно с въздържалите се е 58 държави Кой е по-изолирания не знам ,май не е Русия А отностно тия 10 000 рубли заплата в Русия(не ги приемам за верни докато няма доказателства) Ми че то е колкото нашта,точно 340 лева А в Украйна е 153 лева
97
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът няма да е по добре, ако има само една доминантна - янките, без коректив. Монополът във всяка дейност води до извращения. Не може икономиката ти да се развива само разширявайки се. Винаги идва момента на търсене на разумно оползотворяване на ресурсите и РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ!
96
4
 
24
 
! Отговори
отлуната преди 9 години
Бедните украинци много ще си патят от такива приятели
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То май вие сами се изолирате от Русия, а не обратното хахахОрбан като гледам не ви цепи басма, а междувременно, международно изолираният Путин обиколи света и беше приет навсякъде, не се е крил в колата си като тебе вчера в Киев.
94
34
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Браво на Байдън, долу русия!!!Да живее САЩ!!!
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
xa -xa s golo dupe
92
16
 
1
 
! Отговори
Пътник преди 9 години
Аз пък имам дилари там в IT сектора сме. Да пътувах в самолета с такива като теб. Като ги слушах какво говорят... лошо ми стана.Е да и в България има работни места с заплата 10 000 евро. Аз говоря за обикновенния Московчанин. Незнам но IT специалстите им искат да работят в България (или където и да е в Европа). Но законодателството ни за работа на граждани от не Европейска страна е много тегаво.
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига сте пислаи глупости за заплатите в русия ,ние само можем да мечтаем за стандарта им на руснаците.Съпруга ми работив Русия ,по точно в Тула от 2011 г, взема чисто над 3,000 евро ,като цената на храните и комуналните услуги ,ток и отопление там е в няколко не процента ,а пъти по евтино от тук и добре ,че той е там да ни праща всеки месец достатъчно пари с които аз и двете ни деца не се лишаваме от нищо
90
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна"Ей клоун, кого лъжеш бе, там сте само заради ресурсите, нали синчето стана директор в Бурзима Холдинг, другата цел е да си разположите ракетите в Украйна, затова организирахте преврата. За демокрацията и реформите се бил загрижил ахахаха, ***.
89
2
 
9
 
! Отговори
Предприемач преди 9 години
До ПътникАЗ ИМАМ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ТАМ, не спори с мен!!! Има и по- ниски заплати ЗА НЕКВАЛИФИЦИРАН ТРУД, - такива има и в Германия!!
88
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джо, зарежи глупостите, кажи как синът ти Хънтър влезе в борда на директорите на най-голямата газова компания в Украйна, точно след майдана?
87
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOD BLESS AMERICA!
86
3
 
7
 
! Отговори
Пътник преди 9 години
До Предприемач (с правописната грешка)Ха ха ха да бе да. Отвори и погледни ***.ru и после пиши глупости. 10 000 рубли за продавач в супермаркет. 60 000 рубли за машенист в метрото. Айде да не ми спориш, че аз през няколко месеца съм в Москва.
85
0
 
21
 
! Отговори
уха преди 9 години
Прочетох коментарите и установих, че 90% казват, че Русия няма нищо освен природни ресурси.Само за припомня, че 30% от Менделеевата таблица се намират В Русия. Саудитска Арабия да не би да произвежда нещо освен добива на петрол?Това не им пречи да живеят добре. Просто на нас българите все нещо ни пречи и трябва да плюеме някого.