Австрия вдигна изтребители след грешен сигнал за отвлечен самолет

Пилотът погрешка натиснал бутона и всял паника
29 ное 2014 08:07,
11
Австрия вдигна изтребители след грешен сигнал за отвлечен самолет
Снимка: архив Reuters

Тревога беше обявена вчера на летището във Виена заради аварийно кацане на Боинг-737 на авиокомпания Търкиш еърлайнс, който погрешка изпратил сигнал за отвличане, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Самолетът излетял от Франкфурт и трябвало да се приземи в  Истанбул. По време на полета обаче поискал разрешение за аварийно кацане на виенското летище поради проблем с падане на налягането в кабината вследствие на разхерметизация.

След това обаче пилотът задействал алармата за отвличане, което предизвикало намесата на австрийските ВВС и два изтребителя ескортирали турския самолет до кацането на пистата, съобщи полицията.

Според изданието пътниците се паникьосали, като видели спускащите се от тавана килородни маски, а паниката смутила дори пилота, който по невнимание натиснал бутона за тревога.

Радиовръзката със самолета едновременно с това прекъснала по неизвестна причина, придавайки достоверност на версията за  отвличане. Тревогата била отменена около 40 минути след приземяването на самолета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Виеналетищесамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
мммда преди 9 години
Турците са си турци, селджуците пък са им специалитета на нацията. Иначе на турска авио линия не се качвам. Добри са им цените, но афинитета ми към турското е доста изострен... Иначе ако искате перфектно обслужване и супер чисти, модерни самолети пробвайте swiss. Берлинчо, ако не си зомбиран от любимите те турчески линии може дори ти да усетиш разликата....
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TRQBVA DA SE ZBRANAT TEZI DIVAZI DA LETAT NAD EVROPEISKA TERITORIA,DA SI KARAT NAD AFRIKA!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
яве преди 9 години
Някой не знае разликата 7700 и 7500 ;)
3
1
 
2
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
до BerlinТук говорим за Turkish Airlines, а те са върхът!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
И това ако не е проба за начин на реакция при криза . Струпването на множество фактори е любопитно .Въпроса е обаче кой прави пробата ??????
1
5
 
3
 
! Отговори
Berlin до Еми преди 9 години
Turkish Airlines са номинирани 4 поредни години (2011, 2012, 2013 ) за Best European Airline. Освен това са компанията, която лети до най-много градове в света. Аз лично съм пътувал с над 50 различни компании и наистина съм впечатлен от Търкиш. Нови самолети, чисто, много добра храна, много възпитани стюардеси, супер In-Flight Entertainment. Ама конете с капаци още си мислят, че турците са едни с ятагани, дето още се возят в каруци. Тц! В *** са каруци още, не в Турция.