Тайландска принцеса се отказа от кралския статут след скандал с корупция

Сриразми е съпруга на престолонаследника принц Маха Ваджиралонгкорн
13 дек 2014 11:15, Елка Василева
4
Тайландска принцеса се отказа от кралския статут след скандал с корупция
Снимка: архив, Reuters

Жената, за която се предполага, че ще стане следващата кралица на Тайланд, се отказа от кралската титла, предаде Асошиейтед прес.

Късно снощи дворецът съобщи в "Роял газет", че принцеса Сриразми, съпруга на престолонаследника принц, Маха Ваджиралонгкорн, е помолила за разрешение да се откаже от кралския си статут и че 81-годишният крал Пумипон Адулядет е одобрил молбата. Тя е женена за престолонаследника от 2001 година и двамата имат син.

В изявлението на двореца не се посочва причина, но отказът на принцесата от кралската роля последва две седмици, след като принцът поиска правителството да лиши няколко членове на семейството на съпругата му от почетното фамилно име, с което ги удостояват като нейни роднини (Akkharapongpricha), след като били задържани в рамките на полицейско разследване за корупция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Тайландпринцеса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 9 години
tailand durjavata izvesna s sex turizam i v sushtoto vreme si ima princesa smeh hahahaha
3
0
 
3
 
! Отговори
Така е, Кабули преди 9 години
Преди десетилетия, една "принцеса" поискала заради неин каприз и за кефа на пийналите й приятели,Лувърът да бъде отворен през нощта.Била платена баснословна такса.Дотогава това се било случвало само два пъти- заради английската кралица и заради някакъв индийски махараджа.В следващите няколко дена,вестниците по света съобщавали за случая с подигравателни заглавия,споменавайки и името на бедната малка държава на "принцесата".Впоследствие тя станала вторият по власт и величаене човек след баща й!
2
3
 
3
 
! Отговори
Кабули преди 9 години
Ето с какво са по-добри монархиите пред френските републики; пред съветските социалистически републики и пред всякакъв вид републики - достойнство и на прегрешилия.В това отношение бившите социалистически републики изглеждат като зоопаркове ..
1
1
 
9
 
! Отговори
асдсгд преди 9 години
Как ми се иска нашите управници да последват нейният пример.