Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономика

"Целта е да се убеди Русия да промени поведението си"
19 дек 2014 15:58, Елка Василева
99
Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономика
Снимка: Reuters

Германия отхвърли твърдението, че санкциите на Европейския съюз имат за цел да съсипят руската икономика, предаде ДПА.

Засилването им тази седмица, докато руската криза се влошава, е съвпадение, а провалът на мултимилиардната руско-германска газова сделка не се дължи на политическа намеса от Берлин.

"Идеята на това, което правим за Украйна, и на политическия натиск не е да се събори руската икономика", подчерта говорителка на външното министерство. "Целта е да се убеди Русия да промени поведението си."

Обявените вчера санкции на ЕС са подписани отдавна и не са нови "в класическия смисъл", каза тя. Целта им е само "да се запълнят дупките" в съществуващите санкции на ЕС.

Вчера най-голямата химическа компания в света - БАСФ, обяви че отменя споразумението за размяна на активи с руския газов монополист Газпром. Газпром щеше да получи голяма част от германската газопреносна мрежа, а БАСФ - дялове в сибирски газови полета.

Говорителка на германското министерство на икономиката подчерта, че това решение е взето от компанията и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката, като критиците казваха, че е стратегическа грешка да се предават ключови активи на страната в момент, когато Берлин е разтревожен от агресивната руска политика.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия си има една цел след обединението, връщането на източна Прусия и Кьонинсберг и рано или късно ще я постигнат, между впрочем Ердоган също доста последоавтелно си преследва интересите в Кавказ
27
4
 
5
 
! Отговори
Бодър Храбърски преди 9 години
Е па сега - вие журналята, "дойчовците" за хептем будали ли ги взимате?! Какво очаквате, да си признаят ли?! Ти се хитри, умни, не ги мислете! Вкарайте малко аналитична мисъл, плюс обилна доза безпристрастност и обективност, макар че честно казано, това е вид "оксиморон" относно журналистическата гилдия в България, което е жалко! Явна е антируската пропаганда на властта, поддържана усложливо в медийте! Българина не е толкова глупав, че да се подвежда по това. Напротив-българите са русофили!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремъската клика не се страхува е военната мощ на ЕС, а от икономическите санкции и актуалнота ситуация в Русия показва, че те са по-силни от Калашника.
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като си подаде оставката руския гъдулар , тогава руската мечка ще си стъпи на четерите си крака.Иначе ще танцува ту на два ,ту на един докато се сгромоляса....
24
9
 
21
 
! Отговори
руски хулиган преди 9 години
Фрау Меркел, до кога ще си ги мерим?Не ви ли стига капитулацията 1945?
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фрау Меркел,в скоро време я чака силен срив на германската икономика и ще и се наложи да подаде оставка ;)
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фрау Меркел, намалете му поведението на този руски хулиган.
21
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на кратко Това което има в РФ като природни богатсва няма начин да се произведе дори и с най-модерни европейски технологий. Пари се печатат, ама земя, злато, природа, вода не се печата. Това го разбират и много руснаци. РФ никогда няма да допусне някаква немска баба или американски *** да направят това което стана в БГ.
20
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Въпросът не е кой е по-голям и по-силен, а кой се приспособява по-добре.
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9.Да приятелю, причината наистина е в Русия, защото притежава много природни суровини и всичките държави, които си изброил, че и още други искат да ги заграбят и използват без да плащат. И като не можаха да намерят повод си направиха такъв (нищо ново под слънцето). Нали не мислиш, че украинските протести са такива едни - спонтанни? Всичко е замислено отдавна и са наляти много (зелени) пари там.
18
0
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Днес бегето по-рано го публикува като новина:"Големите хищници се завръщат в ЕвропаНай-много се е увеличил броят на *** мечки" :D
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ едно време така убеждаваха ВИС. Нали никой не те принуждава, просто си длъжен да се сагласиш.
16
2
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Козината на мечката има свойствата да порастне до предишния си размер.
15
9
 
15
 
! Отговори
x преди 9 години
На Германия е отредена най-унизителната в историята на Европа роля-да робува на терористичния ционистки вараварски режим- враг на човешката цивилизация.Русия стои на пътя на изтриване от картата на сирийците и иранците,гениално си присъедини с демократичен референдум и без капка кръв руските земи Крим,следователно е"враг".Това е простата истина разбираема даже от едноклетъчни организми.Германия е роб.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"..., докато руската криза се влошава..."--------Може ли сериозен анализатор да твърди подобно нещо, след като днес курса на рублата е:58 за $172 за 1 юро
13
3
 
9
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Поведението се променя с дипломация а не със санкции! А дипломацията включва уважението на становищата и на двете стани Русия и Украйна, но явно защото Камеран каза че Украйна трябва да влезе в ЕС сега а Русия е винаги пречка за глобален монопол ще има много санкции и сваляне на петролни цени!!!
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Урок по европейско лицемерие:Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономикаЦелта е да се убеди Русия да промени поведението си (чрез съсипване на икономиката й)
11
4
 
13
 
! Отговори
иванов преди 9 години
следващия път ще има кастрация на швабите
10
6
 
16
 
! Отговори
морски преди 9 години
Всичко лошо идва от запад.Сега вече се убедихме.Слава на Русия!
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така всички са единни !? Да не са се наговорили нещо, малко на корупция намирисва и на васална политика !!! Ще взема да си помисля че Путин е прав за васалната политика към она кравар.