Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономика

"Целта е да се убеди Русия да промени поведението си"
19 дек 2014 15:58, Елка Василева
99
Германия отрече целта на ЕС да е да съсипе руската икономика
Снимка: Reuters

Германия отхвърли твърдението, че санкциите на Европейския съюз имат за цел да съсипят руската икономика, предаде ДПА.

Засилването им тази седмица, докато руската криза се влошава, е съвпадение, а провалът на мултимилиардната руско-германска газова сделка не се дължи на политическа намеса от Берлин.

"Идеята на това, което правим за Украйна, и на политическия натиск не е да се събори руската икономика", подчерта говорителка на външното министерство. "Целта е да се убеди Русия да промени поведението си."

Обявените вчера санкции на ЕС са подписани отдавна и не са нови "в класическия смисъл", каза тя. Целта им е само "да се запълнят дупките" в съществуващите санкции на ЕС.

Вчера най-голямата химическа компания в света - БАСФ, обяви че отменя споразумението за размяна на активи с руския газов монополист Газпром. Газпром щеше да получи голяма част от германската газопреносна мрежа, а БАСФ - дялове в сибирски газови полета.

Говорителка на германското министерство на икономиката подчерта, че това решение е взето от компанията и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката, като критиците казваха, че е стратегическа грешка да се предават ключови активи на страната в момент, когато Берлин е разтревожен от агресивната руска политика.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
13
 
! Отговори
x преди 9 години
Берлин е разтревожен от руската агресивна политика?Ха,ха,ха нещастна заробена Германия в ръцете на предатели на човешката цивилизация:spiegel.de/international/world/israel-deploys-nuclear-weapons-on-german-built-submarines-a-836784.html , rt/news/germany-israel-submarine-nuclear-missiles-884/,
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do 2И къде са тези руски танкове? ФАЩ се изложиха със сниманите комбайни, събиращи реколта, като ги представиха за танкова колона. В ЕС започват малко да загряват. Вече се започват движения за премахването на санкциите, но мечока много го ядосаха този път.
6
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как на руснаците са им криви всички бе!И Американци и Германци и Англичани и всички е това не мога да го разбера.Ще излезе че причината май е в Русия.И стига сте ми писали тук разни простотии в подкрепа на някакъв измислен политик от Русия с на всичко отгоре комплекси за малоценност.
5
2
 
21
 
! Отговори
Топла пура преди 9 години
Лъжат та мажат
4
23
 
11
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Русия убеждава с оръжив и танкове, а ЕС с икономически лостове. Русия направи своя ход с танквоете, сега ЕС направи своя ход. Не разбирам какво се е разревал Путин, след като изходът беше ясен. Нали ревеше, че санкциите не вършели работа. Нали си го местил от левия в десния крачол. Ама явно си протърка крачолите вече и видя, че Русия кляка и то само от едни елементарни санкции. Ами ако въведат следващата вълна санкции? Тогава Русия си е заминала за 1 седмица. Рашките реват на умряло вече!
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цената на мира в Украйна е девалвацията на рублата
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ES I USA ISKAT DA SASIPIAT IKONOMIKATA NA RUSIA I DA OSTAVIAT RUSKIAT NAROD V ROBSKO POLOGENIE.KAK LI SHTE OTGOVORI PUTIN?
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Целта е да се убеди Русия да промени поведението си" ем да де като се съсипе икономиката и