По Коледа стават чудеса: Кмет отмени 112 000 глоби

В ролята на Добрия старец влезе кметът на Падуа
24 дек 2014 21:30, Александър Попов
7
По Коледа стават чудеса: Кмет отмени 112 000 глоби
Снимка: Reuters

По Коледа стават чудеса и това ще го усетят шофьорите в италианския град Падуа. По повод Рождество Христово градоначалникът направи необичаен подарък на шофьорите, като анулира 112 000 глоби за превишена скорост, предаде ТАСС.

Кметът Масимо Битончи се решил на тази стъпка, след като за два месеца камерите за видеонаблюдение, инсталирани по околовръстния път на Падуа отчели 112 000 случая на превишаване на допустимата скорост. Това породи сред жителите съмнение, че камерите не работят добре.

Кметът обеща проверка на устройствата и реши да отмени глобите.

Според местната преса благодарение на камерите за видеонаблюдение ежемесечно в хазната на града ще има 6-7 милиона евро допълнителни приходи от глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ИталияПадуа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 9 години
За да ги "отмени" значи подозренията, на хората че камерата не е наред са основателни. Иначе нямаше да се откаже от глобите. ;-)
4
3
 
7
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Браво, така ще даде на поне малко стресиралите се нарушители екстра "криле"... може и някой от тях да зарадва някое падувско семейство за коледа с прегазено дете или прегазен роднина...какво друго да очакваш от десен популист защитаващ интересите на честните и ощетени каращи по-бързо от разрешеното, които са жертви на безскрупулната полиция, която се опитва да озъбти до известна степен дивия маниер на каране на италианците.
3
4
 
3
 
! Отговори
Хуйо Хуев преди 9 години
Става ми ДедовияТ по коледа.....хахахаххаха...........
2
1
 
10
 
! Отговори
Северозапад преди 9 години
А тук ако се сметнат всички спестени глоби от неправилни паркирания,превишена скорост в града,неправилни маневри и нощен контрол на полицията по градовете ...не мога да я напиша тази сума.Ако ако ако ....прекалено много АКО ни станаха в тежкия живот като българи.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате Бойко,Стори и ти чудо. Ти си силовак, ти можеш, ако поискаш, да накараш *** да платят компенсация поне за част от щетите, които са предизвикали със зулумите си! Ако нямат пари, да плащат с труд!