Украински Су-25 е замесен при сваления боинг през юли

Военен предостави нови доказателсва на руските власти
24 дек 2014 16:12, Александър Попов
220
Украински Су-25 е замесен при сваления боинг през юли
Снимка: Reuters

Руското следствие заяви днес, че е получило доказателства, според които украински изтребител е замесен в катастрофата с малайзийския боинг, свален през юли над Източна Украйна, предаде Франс прес.

"Снощи следователите осъществиха контакт с украински военен, който твърди, че доброволно е напуснал поделението си и е дошъл на руска територия", пише в комюнике Следственият комитет на Русия, натоварен с най-важните разследвания във федерацията.

"Според този свидетел, пътническият самолет Боинг-777, изпълнявал полет МН17, може да е бил свален на 17 юли от боен самолет Су-25 на украинските въоръжени сили, пилотиран от капитан Волошин", се казва в текста.

Според разследващите този военнослужещ е видял самолета да излита от военновъздушна база край Днепропетровск в Източна Украйна, където е било разположено и собственото му поделение. Изследван с детектор на лъжата, той може да бъде включен в програма за защита на свидетелите.

Украинският военен твърди, че изтребителят, видян от него, е бил въоръжен с ракети Р-60 клас "въздух-въздух", докато бунтовниците изобщо не разполагат с авиация.

"Свидетелят веднага забелязал, че при завръщането на самолета на летището ракетите липсвали, и ясно чул тогава думи на пилота Волошин към друг войник: "Той - самолетът - се озова на грешното място в грешния момент", допълва руското федерално следствие и изразява готовност да сподели получените доказателства с международните експерти, разследващи инцидента.

Самолетът на малайзийските авиолинии, пътувал от Амстердам за Куала Лумпур, се разби в Източна Украйна на 17 юли. Загинаха всичките 298 души на борда. Повечето от тях - 193-ма души, бяха холандски граждани.

В началото на септември Съветът за сигурност на Холандия публикува доклад с междинните резултати от работата на анкетната комисия, според който самолетът е бил пробит във въздуха от множество "обекти с голяма скорост". Комисията обаче не потвърждава версията за ракета. Окончателният доклад се очаква до лятото на 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно как след колосалния шум около падането на самолета, изведнъж всички на запад млъкнаха.? К'о стаа тука биииии
147
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 9 години
Какво ще плати Украйна за сваления самолет?
146
1
 
6
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
174 такива неща не стават лесно ще се разбере но ВИНОВНИЯ ЩЕ ВЛАЧИ ЩЕ ПРИКРИВА колкото може ВИЖ КАТИН от ВСВ колко време отне ЗА СЕГА Е сигурно САМО че КИЕВ не трябваше изобщо да го ПУСКА БОЙНГА ТАМ кадето се пука с ТЕШКО УРЪЖИЕ В ЕС заради ВОЛКАН В ИСЛАНДИЯ се спират десетки самолети
145
0
 
5
 
! Отговори
До куче на войната преди 9 години
Добре, не сме се разбрали! До колкото помня, започнаха да им свалят самолетите СЛЕД падането на Боинга, скоро, но след. Опълченците го обявиха. Вероятно са настроили Бука поправили са го, ако му е имало нещо, и май, се сдобиха и с нови Букове. И аз не мога да знам какво е станало, само виждам че, вдигнаха много шум, а извадиха нула доказателства. И защо отнема толкова време? Малайзийците искат този свидетел да се включи в разследването, четох, холандците мълчат. Да видиме.
144
4
 
1
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
176 абе не твърдя че руснаците са свалили БОЙНГА ЕКСПЕРТИТЕ ДА Решават НО руснака свали няколко МИГ 29 и Су 27 както и няколко Транспортни на Бая подобна височина това нестава с камани БАШ СИ Е РАБОТЕШ и на дали само един
143
0
 
1
 
! Отговори
До куче на войната преди 9 години
"РАЗБИРАСЕ С ПО НИСКА ТОЧНОСТ" - Именно! Отчитайки и на какво разстояне е била целта (не само височина но И далечината), че е бил току-що прихванат в битка, утвърждава се с повреди (напълно вероятно след сражнали?) и да не говориме че, не е бил даже активиран според радарите (нищо чудно, след като е бил повреден) ... Смехотворно! Глупостите са в твойта глава.
142
2
 
1
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
177 не говори глупости служилсъм в ПВО на бук знам и кътните зъби поразявалисме и Морска мишена с него само една остановка си трябва може да стреля и без радар и оправление РАЗБИРАСЕ С ПО НИСКА ТОЧНОСТ - ЗА ТОВА Е ПРАВЕН случей на нужда дете на очакваната ядрена война
141
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 174 преди 9 години
Пояснявам: повредата в корпуса е странична с охлузване на горната част на крилото. Т.е. това може само друг самолет отстрани да го нанесе. Т.е. повредата НЕ е от Бук. Да не говориме че, сам Бук даже не може да триангулира целта без участието на поне още поне два работещи Бука (по радарни данни - украинците са имали 4 или 5 активирани бука, в този момент, а опълченците - един единствен току-що "пленен" с повреди след битка). Идеята че самотен Бук ще ТРИангулира цел на височина 10000 е смехотворна и е за широка употреба на масите, които не искат да знаят.
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОДГОВАРЯТ ама на ръкета на БУК това дето го описваш е много по трудно от догонването АМАН ОТ ПАРТЕНКИ
139
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен172 какви модернизаций при 25 годишен сериен самолет каквито са в украина СУХОЙ може и да имат някой тунингуван СУ 25 в ботикови бройки и до там САМОЛЕТА Е ЩУРМОВАК ЩО ДА ГО ПРАВЯТ ИСТРЕБИТЕЛ
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отговор:Данните са за немодифициран СУ25: след модификации характеристиките се повишават. По данни на радарите, самолетът се е приближавал странично под градус, не го е догонвал. Поврежданията в крилото (охлузване отгоре и пробив в корпуса) от снимките на отломките, според специалисти отговаря точно на ъгъла по който се е идвал странично самолета от радарната информация. Всичко започва да се покрива, няма да се учудя ако се появят още парчета от пъзъла.
137
7
 
2
 
! Отговори
пролетарят преди 9 години
До -273.15ай ай секи 5 годишен има достап до тези архиви Чичо сам измисли Интернет и секи може да провери дадена информация ЗА УЖАС на азиятските *** вече неможете да пускате ПАРТЕНКИ и да лъжете обикновения отруден човек ВЕЧЕ НЯМАТЕ МОНОПОЛ НАТ ИНФОРМАЦИЯТА ДА ЖИВЕ Е СВОБОДНИЯ СВЯТ
136
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25.12КОЛЕДА Е Запада да наложи още санкции на северна азия.
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Су-25 - штурмовикГод принятия на вооружение: 1980Практический потолок - 7000-10000 м
134
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До -273.15проблемаму е че ще го цапне в двигатеря и бойнга ще се разбие на земята а той се пръсна във въздуха чугунче а и нещо ракетките на Су 25 р 60 са 3 кила бойна час ще трябват 5-6 като минимум
133
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако беше Су-24. щях да повярвам...
132
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са виновни гадни убици терористи
131
0
 
9
 
! Отговори
-273.15 преди 9 години
Впрегнахте ме, за самолетчето(Су-25), та се порових в документациите(че имаме достъп до подобни архиви.Су-25(базов вариант с двигатели Р95) - таван на полета ~7000 метра.Су-25СМ (модернизация с двигатели Р95Ш) - таван на полета ~8000 метраСу-25М1(модернизация с двигатели Р95ШМ) - таван на полета - ~10 000 метраСу-25МК1 (модернизация с двигатели Р-195) - таван на полета - ~13 000 метраР-60 е с обхват 8-12км и изстреляна дори от височина 5км, спокойно може да цапне Боинг на 10км височина.
130
1
 
8
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Най-вероятно самолета е свален от частни военни консултанти ползвани от киевската хунта!
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вярвъщА бре зомби нещастно то от 2 месеца е ясно кой го свали ,а случайно да не би да си "ВЯРВАЩ"