Украинците все по-недоволни от живота си

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната
25 дек 2014 13:15, Красимир Ангелов
163
Украинците все по-недоволни от живота си
Снимка: Reuters

Недоволството от живота сред украинците е стигнало рекордни показатели през последните 10 години, сочи анкета на "Галъп", цитирана от ТАСС.

Жителите на страната оценяват качеството на живота си с 4,3 точки от 10 възможни - с половин точка по-ниско отпреди година. Според анкетираните икономическата ситуация в Украйна се е влошила за една година с 20 на сто.

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната - 80 процента срещу 51 до 62 на сто миналата година. Спад в икономиката констатират 66 процента от жителите на западните области срещу 55 процента през 2013 г.

Експертите на "Галъп" посочват няколко фактора, определящи според тях оценките за качеството на живота. Това са на първо място ситуацията в сепаратистка Югоизточна Украйна, валутните курсове, нивото на безработицата.

Мненията зависят и от социалната среда. "Ако чуваш отвсякъде, че всичко върви зле, започваш и ти да смяташ така, дори ако при теб нещата са наред“, обяснява Володимир Паниото, ген. директор на Киевския международен институт по социология.

"Вижте политиците. Те казват: всичко върви зле и занапред нещата само ще се влошават. Което не вдъхва сигурност", посочи той.

Ситуацията в страната се възприема различно и в зависимост от политическите симпатии на хората, изтъква "Галъп". В регионите, където повечето жители подкрепят властта, се дават и по-високи оценки за качеството на живота. А там, където са недоволни от украинското ръководство, господстват точно обратните мнения по въпроса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: украйнаграждани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
21
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Е, и на вас да ви нахлуят мужици с калашници в страната, и вие ще се оплаквате. Докато Украйна си беше независима, никой не се оплакваше.
18
2
 
25
 
! Отговори
rumen преди 9 години
С пет милярда за майдан и сто американски сьветника в Киев и чужди граждани за министри няма страшно ,не боли много!
17
4
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
В статията става дума за недоволството в Украйна. А Крим си е руски, но за там няма такива новини. Мислиш ли, че западната преса би пропуснала такава новина. Сега в момента в Киев е минус 5 градуса, и хората изпадат в ужас какво ще бъде след 27 декември, когато се очакват силни студове. А те с режим на тока, без топла вода, със студени радиатори. Жалко за народа, дано да прогледне!
16
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сСпомняте ли си оня евреин Мони Паси кога рева от радост и вълнение като ни набутаха у НАТО и как твърдеше паси,че след приема ни у жидовските НАТО и ЕС в Бъл;гария ще (потекът) реки от мед и масло,Да ви питам българи какво стана (преядохте) ли от мед и масло,или ни застигна най страшната национална катастрофа,дето и след воините не сме имали такъв геноцид над българския народ.
15
4
 
12
 
! Отговори
СЕДЕРАСТ преди 9 години
ВРЕМЕ Е И дпс да си имат
14
10
 
39
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
И ние си мислехме едно време, че като бутнем социализма ще потече мед и масло, но уви - бяхме най-долно излъгани и подведени по глупостите на запада. Та в момента тече глад, мизерия и потресаваща неграмотност. Дано украйнците знаят в какво си пъхат главата, че после да не стане като нас - едни да милеят за социализма, а другите да обясняват колко зле е било тогава.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разговарят двама украинци-песимист и оптимист.По-лошо от това няма накъде, говори песимистът.О има, има отговаря оптимистът
12
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре дошли в демокрацията. Вие сте в самото начало. :))
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА КАТО ИМ СПРЕТНАТ НЯКОЙ ГЕЙ ПАРАД И КАТО ГО ПОВЕДЕ ОНОВА ЖИДЧЕ С МЕКИТЕ КИТКИ ЯЦЕНЮК НА УКРАЙНЦИТЕ ХЕПТЕН ЩЕ ИМ СВЕТНЕ КАКЪВ ГОЛЯМ СА СИ ВКАРАЛИ С ЕВРЕО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЗАПАДНЯШКИ (ЦЕННОСТИ) И НОВИЯ МАЙДАН НА КОЙТО ЩЕ ИМА ИЗТРЕПАНИ *** НЕ ИМ МЪРДА. ТОВА НЕМИНУЕМО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ,ЗАЩОТО СВЕТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩИЯ И НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА ИМА НОВИ СВЕТОВНИ ИГРАЧИ,КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ПРАВИЛАТА ,КАТО КИТАЙ ,РУСИЯ,ДЪРЖАВИТЕ ОТ БРИКС,ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ,ЛАТИНСКА АМЕРИКА И ДЪРЖАВИТЕ ОТ ШОС
10
4
 
35
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Не може всички да са доволни - американците са много доволни от случващото се.
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онзи ден кога уклрайнския парламент гласува за отмяна на закона за необвързаност на Украйна ,като по този начин се цели присъединяване към НАТО пред Радата имаше многохиляден митинг и само спец частите успаха да отблъснат народа на Украйна ,който искаше да влезе в радата и да линчува про американските плужаци втре в него.
8
5
 
40
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Американците със своите агенти ,така ще ги управляват ,че тази зима хората ще вият като кучета
7
3
 
38
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Нали затова се изявявахте храбро на Мегданя, драги украинци? Там си мислехте, че си извоювате свободата и просперитета. А к'во стана? Откъснати от майка Русия нещо не ви е good, a?
6
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kогато *** цености нахлуят през вратата,парното излиза през комина.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне няма да се мъчат дълго, защото както е видно скоро няма да съществува такава държава, украинците засега губят битката с новосъздадената Новорусия, която нараства, като територия.....
4
6
 
33
 
! Отговори
! преди 9 години
Този свят се нуждае от нов строй и той не е само в Украйна, България, Русия, Китай, САЩ, Германия, Великобритания, а по целия свят, ново мислене, нов ред, нов начин на управление, но само с реоволюции ще може наследствената политика да се смени по света!
3
39
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не им харесва да си отиват към Русия и да си пият евтината водка.
2
8
 
46
 
! Отговори
морски преди 9 години
Нормално,кой ще е доволен ако го управляват фашисти.
1
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ИМ Е ЧЕСТИТА демокрацията и евроатлантическите ценности