Украинците все по-недоволни от живота си

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната
25 дек 2014 13:15, Красимир Ангелов
163
Украинците все по-недоволни от живота си
Снимка: Reuters

Недоволството от живота сред украинците е стигнало рекордни показатели през последните 10 години, сочи анкета на "Галъп", цитирана от ТАСС.

Жителите на страната оценяват качеството на живота си с 4,3 точки от 10 възможни - с половин точка по-ниско отпреди година. Според анкетираните икономическата ситуация в Украйна се е влошила за една година с 20 на сто.

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната - 80 процента срещу 51 до 62 на сто миналата година. Спад в икономиката констатират 66 процента от жителите на западните области срещу 55 процента през 2013 г.

Експертите на "Галъп" посочват няколко фактора, определящи според тях оценките за качеството на живота. Това са на първо място ситуацията в сепаратистка Югоизточна Украйна, валутните курсове, нивото на безработицата.

Мненията зависят и от социалната среда. "Ако чуваш отвсякъде, че всичко върви зле, започваш и ти да смяташ така, дори ако при теб нещата са наред“, обяснява Володимир Паниото, ген. директор на Киевския международен институт по социология.

"Вижте политиците. Те казват: всичко върви зле и занапред нещата само ще се влошават. Което не вдъхва сигурност", посочи той.

Ситуацията в страната се възприема различно и в зависимост от политическите симпатии на хората, изтъква "Галъп". В регионите, където повечето жители подкрепят властта, се дават и по-високи оценки за качеството на живота. А там, където са недоволни от украинското ръководство, господстват точно обратните мнения по въпроса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: украйнаграждани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!....Никои не ви е виновен за нищо!Когато си *** и мързелив не може никои да ти помогне.Не ЕС не САЩ и ли които и да е.Една работа за да стане трябва сам да си я свършиш.Ако има помощ по добре ако не действай сам.Затова не ми мрънкайте селяни със селяни ка би било със някои и без някои.То по принцип само *** може да бращолеви такива глупости но при вас е уникално тъпо.
38
9
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
"Америка да не би тя да е построила ТЕЦ Марица"Дефакто да - те ги модернизираха - това са ни единствените готови за бъдещето централи!
37
1
 
9
 
! Отговори
Ентер пол преди 9 години
Един коментар ми се губи! Дано да не е най лошото! Ако не се появи до половин час, се обаждам на 112 и го обявявам за издирване като Петко!
36
6
 
26
 
! Отговори
Х преди 9 години
Нека да влязат в евро.съюза да почнат да ги командват от Брюксел, да вършат това което не е изгодно за Украйна тогава ще видят.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте в бокса Сидеров в кулоарите на руският парламент от 17-ти декември. Направо *** *** ***, и каза че с руснаците никой не може да ни раздели.
34
0
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Чакай бе, та ти си богаташ, средна класа, как ще се оплакваш?!
33
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българинът е роден да бъде жалък, долен и следователно - презрян.Затова е и такъв.
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Били най-недоволни в източната част, щото пък в западната сигурно банкет вдигат за африканския си жизнен стандарт...
31
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Мачкай Румене!
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Razlikata na Ukraina i Bulgariq e che tam Rusnacite vodqt otkrita voina za teritoriq,dokato v BG sa 4rez prodajni politici kato Ataka,bivshite im agenti ot durjavna sigurnost v DPS i BSP i kuklata na konci Simeon.Vsichkite sa produkt na ruskite oligarsi i ni durpat nazad.Obvinqva se Evropa estestveno,a te se predstavqt kato rai na zemqta v stavnenie sus zapada.Chestito Rojdestvo bratq! ne se poddavaite na ruskite luji!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BerlinДокато Украйна си беше независима, никой не се оплакваше.Така е, но вече не е независима - мисис Нюланд назначи премиера Яцюнек, нали си спомняш.А президента им, избран с избори, беше пометен с въоръжен грабеж.После се оплаквате от въоръжени мъже.Кой започна с въоръжените мъже?
28
1
 
16
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Еми да дойдат украинците, ама предпочитат да бягат в Русия...
27
2
 
28
 
! Отговори
$ преди 9 години
Не знам добре ли сме или зле, но гледам репортажи от страната- хора от наводнените райони,които тънат в безизходица и мизерия, стари хора, в пълна нищета и болка, млади безработни, неграмотни и отчаяни, обезлюдени селища и *** навсякъде,никаква икономика, некадърни и продажни политици, корупция ужасна и огромни кражби. Това ли е демокрацията? Това ли е Европа на 21 век? Това ли е България в ЕС и НАТО? Украинци, елате ни вижте ,за да знаете какво ви очаква в следващите 100г.
26
1
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Кой ти каза, че не можеме? Ама сме търпеливи, все чакаме тиквите да се осаферят. Но и търпението си има край...
25
1
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 9 години
Да не целуват на никого краката, нито на Путин, нито на когото и да е друг. Да си гледат интереса - както е казал Чърчил - няма вечни приятели, има вечни интереси. Няма по-антируски нации от Полша, Чехия, Унгария и Румъния. Да не говорим за Германия и Турция. Всички те обаче, със зъби и нокти се бориха още през 90-те да се задържат на руския пазар и да си осигурят евтини енергоносители. Украинците следват "добрия" български пример - винаги по-католици от папата.
24
9
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Друже, българите имат история още от Атлантида и мешания с Боговете. Христос не е паднал от Небесата преди 2000 години, Той е Вожд на българите открай време и моля, не ни ограничавай в рамките на гръцката секта Ортодокси. Коледа си е българската Коледа и ние няма да я отстъпим пред някакви калимявки!
23
3
 
21
 
! Отговори
Андрий преди 9 години
Аре стига с таз рубла бе,благодарете се,че смешниа ви лев е вързан за еврото с тоз валутен борд и се поддържа некъв измислен курс 1.95.Иначе при таз смешна икономика дет имаме,при тоз никъв износ дет го имаме,при таз политическа нестабилност реалниа курс на еврото е поне 10 лева и тогаз вие ше си лепите стените с левчета вместо с тапети...
22
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 19А те с режим на тока, без топла вода, със студени радиатори. Жалко за народа, дано да прогледне!----------Като прогледнат какво трябва да направят?Да целуват краката на Путин ли?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA E STRANA S NAI-SHTSTLIVIAT NAROD NA SVETA.BSICKO GIVO PEE I TANZUVA.POLITIZITE NI SA CESTNI I S RADOST NOSIAT TEGKATA SI UCAST DA RABOTIAT ZA SHTASTIETO NA NARODA SI.V BALGARIA NIAMA POLIZIA SAD I ZATVORI ZASHTOTO SHTASTLIVITE HORA SA CESTNI I DOBROSAVESTNI.
20
12
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
"А Крим си е руски, но за там няма такива новини. Мислиш ли, че западната преса би пропуснала такава новина."Има такива новини! Но мислиш ли, че руската преса би пропуснала такава новина?