Украинците все по-недоволни от живота си

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната
25 дек 2014 13:15, Красимир Ангелов
163
Украинците все по-недоволни от живота си
Снимка: Reuters

Недоволството от живота сред украинците е стигнало рекордни показатели през последните 10 години, сочи анкета на "Галъп", цитирана от ТАСС.

Жителите на страната оценяват качеството на живота си с 4,3 точки от 10 възможни - с половин точка по-ниско отпреди година. Според анкетираните икономическата ситуация в Украйна се е влошила за една година с 20 на сто.

Това мнение поддържат най-вече хората от размирния югоизток на страната - 80 процента срещу 51 до 62 на сто миналата година. Спад в икономиката констатират 66 процента от жителите на западните области срещу 55 процента през 2013 г.

Експертите на "Галъп" посочват няколко фактора, определящи според тях оценките за качеството на живота. Това са на първо място ситуацията в сепаратистка Югоизточна Украйна, валутните курсове, нивото на безработицата.

Мненията зависят и от социалната среда. "Ако чуваш отвсякъде, че всичко върви зле, започваш и ти да смяташ така, дори ако при теб нещата са наред“, обяснява Володимир Паниото, ген. директор на Киевския международен институт по социология.

"Вижте политиците. Те казват: всичко върви зле и занапред нещата само ще се влошават. Което не вдъхва сигурност", посочи той.

Ситуацията в страната се възприема различно и в зависимост от политическите симпатии на хората, изтъква "Галъп". В регионите, където повечето жители подкрепят властта, се дават и по-високи оценки за качеството на живота. А там, където са недоволни от украинското ръководство, господстват точно обратните мнения по въпроса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: украйнаграждани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 25 години любов с ЕС, мизерията в България е по-голяма от Нигерия и Сомалия.
58
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинци, учете се от България и не допускайте същата грешка!
57
2
 
12
 
! Отговори
do 81 преди 9 години
tazi ruska svinq kakto kazva6 te e osvobodila ot tursko robstvo ne te osvobodixa amerikancite
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до предишния 80
55
19
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 9 години
Аз не сравнявах българина с "богат тлъст европеец", а със същия българин от началото на прехода или от комунизма, който беше много по-мизерен и това личеше и по колата му, както и по всичко друго.Щото някой долу се изложи, че при трабантите било по-хубаво...
54
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
koito e jival po vremeto na baiTo6oedva li ima nqkoi nedovlen nikoi ne e ostanal bez rabota i gleden ,e iskal da si kupi televizor i 4akal na opa6ka ma pari vinagi e imal v djoba v petak napuska ot edno predpriqtie i v ponedelnik po4va v drugo,bezraboica nqma6e,daje xodexa da gi sabirat bezrabotnite s milicia xa,xa taka be6e koi 6te go otre4e
53
21
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
"Западна кола от 2005 е *** който никой на запад не кара"Глупости, средната възраст на колите в Германия е 8 години.Българите карат още по-стари защото не искат по-нови - лошите пътища и сигурност, възможността да си купят толкова много други неща, са някои от причините. А не че са по-бедни от преди.
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ги приемат в ЕС, ще се задоволят, а пък, като започнат да им вкарват ислямски "бегълци", хептен ще се зарадват!
51
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За стандарта който имаше преди 89та година българинът може само да си мечтае сега.
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западна кола от 2005 е *** който никой на запад не кара, само най бедните. Тези коли се изнасят за задния дврор на европа където измекярите си дават ена годишна заплата им се радват че са сбъднали мечтата си и са се сдобили с 10 годишен западен таралясник.
49
18
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 9 години
"И 10 годишните таралясници които карат 95% от хората не са коли"Първо западна кола от 2005 е на светлинни години от Трабант.Второ българинът дава пъти по-малък дял от дохода си за кола сравнено с преди 1989, затова предпочита по-стари. Т.е. стандартът ни е нарастнал в пъти!
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Украйна ще върви по безкрайния път на "демокрацията" т.е. геноцид
47
6
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
"Това ли е демокрацията? Това ли е Европа на 21 век? Това ли е България в ЕС и НАТО?"Това е България - въпреки ЕС и НАТО.А ти що реши, че без ЕС и НАТО щеше да е по-добре?
46
4
 
10
 
! Отговори
виц преди 9 години
На мързеливите и ГОСПОД вече не помага.Пък в страната ни бол.Тъгата им е ,че умните и работещите ги изоставят и не искат да ги хранят.....КОЙ ПОМАГА НА СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ,ЗА ДА Е ТРЕТА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА В СВЕТА?СТРАНА С ДЕЙСТВУВАЩИ ВУЛКАНИ,НАД 5000 ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ГОДИШНО,СТРАНА БЕЗ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ.Помага им ВЯРАТА,ЧЕСТТА И РАБОТОХОЛИЗМА.
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тайгатаПрезидент е, който през 2004 почти предаде властта на Янукович, ама не успяха,Кучма, де-факто, е най-авторитетния политик в Украйна през последните години, затова той представлява Украйна на преговорите, Русия пък е представена от посланика (той какво освен "ало-ало, да, разбрах" може да предложи?), Донецк пък въобще от Захарченко (който преди години е работил в склад на едро и оттам с трясък излетял, щото са го хванали да краде)
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва е демокрацията, брат! Няма доволни-недоволни, ще търпят, сами си извикаха САЩ в своя дом - също като нас. Да са мислили овреме.
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте сега - заглавието - украинците все по-недоволни от живота си, а подзаглавието - най-вече, хора от размирния изток. е, кво? Е, размирния изток цяла Украйна ли е? ама тука много *** атакисти. поне малко да поразсъждават. ама то на платени писачи , квото им дадеш, - най-вече водка менте.
42
1
 
24
 
! Отговори
kreti преди 9 години
Гребете Американска Демокрация със пълни шепи , няма само ние Българите да мизерстваме под американски диктат.
41
21
 
7
 
! Отговори
виц преди 9 години
По времето на бай Тошо всеки българин чакаше пред Мототехника 12 години за лека кола/руски ***/ и имаше по 3 декара чушки,фастъци,корнишони,тютюн,домати или ябълки,,за самозадоволяване'',които роботeше в почивните дни и получаваше жълти стотинки от ТКЗС срещу предаване на реколтата.Диктатура на комунистите и пролитарията,брачед.
40
13
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Трабантът не е кола, панелката не е апартамент, а "вилата" е къщата на баща му от преди 1944г.Това обаче не е виц.