Мистерия: Самолет със 162 души се изгуби

Машината на AirAsia летяла от Индонезия за Сингапур и изгубила контакт с контролната кула
Обновена: 28 дек 2014 12:15 | 28 дек 2014 06:55,
105
Мистерия: Самолет със 162 души се изгуби
Снимка: БТА

Самолет на авиокомпания AirAsia на път от индонезийския град Сурабая за Сингапур е изгубил контакт с контролната кула, съобщи говорител на индонезийското транспортно министерство, цитиран от Ройтерс.

Според говорителя Хади Мустофа самолетът, изпълняващ полет QZ 8501, е изгубил контакт с контрола на въздушното движение в Джакарта в 6,17 часа местно време (23,17 по Гринуич). Самолетът е "Еърбъс" 320-200 и в него е имало 162 души пътници и екипаж, каза друг представител на транспортното министерство.

Франс прес посочва, че AirAsia е нискотарифна малайзийска компания. Агенцията се позовава на друг говорител на транспортното министерство - Дж. А. Барата, който казва, че връзката със самолета е прекъснала в 7.55 часа местно време.

На борда е имало 17 деца, включително бебе. В самолета е имало 156 индонезийци, трима южнокорейци, един французин - помощник-пилотът на самолета Реми Емануел Плезел, един малайзиец и един сингапурец, съобщиха от авиокомпанията.

Асошиейтед прес също се позовава на Хади Мустофа, който съобщил на индонезийската телевизия "Метро Ти Ви", че екипажът на самолета бил седемчленен.

Мустофа е уточнил, че преди контактът със самолета да прекъсне, от него постъпило запитване за необичайно трасе.

Самолетът трябвало да пристигне в Сингапур в 8,30 ч. местно време (00,30 ч. по Гринуич). На сайта си сингапурското летище посочва, че статусът на полета е "закъсняващ".

В изявление AirAsia съобщи, че е в ход издирвателна и спасителна операция. „Благодаря ви за молитвите, трябва да останем силни“, написа в Twitter изпълнителният директор на AirAsia Tони Фернандес. Заради изчезналия самолет компанията промени цвета на логото си в профилите си в социалните мрежи от червен на сив. 

Малайзийският национален превозвач  - Малайзийските авиолинии, преживя две трагедии тази година – с полети  MH370 и MH17, но AirAsia никога не е губила самолет, припомня Би Би Си.

Самолетът от полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин изчезна през март с 239 пътници и екипаж нa борда, а машината от полет ΜΗ17 беше свалена над Украйна през юли, като при инцидента бяха убити всички 298 души на борда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
14
 
! Отговори
Кончита Вурст преди 9 години
Трябват нови санкции за Русия.
41
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко смело напред народа е с теб.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен: "Негативни, оскотели, долни, злобни, прокажени български ***..."А ти какъв си? Тук такива са няколко шпиони на чужда държава, опитващи се да всяват смут в българските хора, които не са това, което пишеш.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 62Яж ако.
38
9
 
14
 
! Отговори
48,54 преди 9 години
Едно време в Пловдив имаше една кака Мима-електронната пушка,цялата махала се учихме на нея и после за ръце заедно чакахме на опашка в кожно-венерическия за мазила и хапчета ама инак славно време беше...След години тази Мима се омъжи за един от провинцията и стана примерна съпруга и майка на две деца и дори единият и син е в политиката... Съдби...
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИД бутнаха цената на петрола, а губят не само руснаците, ще обявят за виновни ИД.
36
2
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Прилича ми на ТУ-134, пък лети и със спуснат колесник!? Кино-вино, едно и също !!!
35
9
 
7
 
! Отговори
rustam преди 9 години
СЪГЛАСНО ИНСТРУЦИИТЕ НА ГОЛЕМИЯ КЕНИЙСКИ БРАТ ВИНОВНИ СА РУСНАЦИТЕ!!!!! друга версия няма
34
10
 
4
 
! Отговори
rustam преди 9 години
СЪГЛАСНО ИНСТРУЦИИТЕ НА ГОЛЕМИЯ КЕНИЙСКИ БРАТ ВИНОВНИ СА РУСНАЦИТЕ!!!!! друга версия няма
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 48Говори с Грета Психото от левйо вход - тя дава на всички ( но внимавай за подаръци ).
32
3
 
5
 
! Отговори
шри бармалей преди 9 години
Открили са самолета в океана,просто му е свършило горивото!Което ще рече,че горивото е откраднато и продадено!Няма начин пилотите да не знаят неговото количество,но са мълчали до последно!И те са в кюпа!
31
7
 
23
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
Е И СЕГА СИГУРНО ЩЕ ПРЕПИШАТ ТРАГЕДИЯТА НА РУСИЯ. ТЯ РУСИЯ Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКИ САМОЛЕТНИ КАТААСТРОФИ ПО СВЕТА. ДАЛИ НЕ Е ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ НА САЩ, ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ОНЕВИНЯТ ЗА ГАФА В УКРАЙНА, С ИЗВИНЕНИЕТО, ЧЕ ЕТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА И ИМА САМО ЕДИН ВИНОВЕН - РУСИЯ.
30
7
 
43
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
След като законът разрешава в самолет да пътуват жени,деца и бременни,не виждам защо постоянно това се изтъква при подобни случаи...Искате равноправие за всички,но жените,децата и бременните си остават по-равноправни от мъжете и възрастните хора...Това също е вид дискриминация и журналистите трябва да спрете с подобни квалификации.Всеки човек е близък и скъп за някой независимо от пола и възрастта си.Ясно е,че това се прави умишлено за да стане по-сълзлива историята,но е пошло и невъзпитано
29
0
 
4
 
! Отговори
obongo преди 9 години
До *** 42Не . Самолета е паднал там където трабва и е виновен който трябва !
28
9
 
6
 
! Отговори
Ястреб Великолений преди 9 години
Самолети изчезва като дим а аз все още не мога да забременея
27
21
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
До сега имаше много сигнали за руски военни самолети да правят незаконни маневри във въздуха в близост до пътнически самолети.Естествено че ще е работа на руснаците.
26
4
 
25
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Поредната американска провокация.
25
3
 
12
 
! Отговори
*/* преди 9 години
Летял съм с индонезийски пилоти(живял съм половин година в Сурабая), не можете да си представите какъв ужас е да летите с месните авиолинии.Всеки божи път съм се кръстил с две ръце като съм пристигал.При тях нищо не може да ме изненада.
24
1
 
17
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
При тази съвременна техника която има в света ми е странно как самолет става неоткриваем.Следи се всичко а накрая не може самолет да бъде открит.
23
2
 
13
 
! Отговори
пророчица Нина преди 9 години
самолета не е свален а извънземните от Сен Тропе са го отвлекли за да отмъстят на Луи де Фюнес.