Мистерия: Самолет със 162 души се изгуби

Машината на AirAsia летяла от Индонезия за Сингапур и изгубила контакт с контролната кула
Обновена: 28 дек 2014 12:15 | 28 дек 2014 06:55,
105
Мистерия: Самолет със 162 души се изгуби
Снимка: БТА

Самолет на авиокомпания AirAsia на път от индонезийския град Сурабая за Сингапур е изгубил контакт с контролната кула, съобщи говорител на индонезийското транспортно министерство, цитиран от Ройтерс.

Според говорителя Хади Мустофа самолетът, изпълняващ полет QZ 8501, е изгубил контакт с контрола на въздушното движение в Джакарта в 6,17 часа местно време (23,17 по Гринуич). Самолетът е "Еърбъс" 320-200 и в него е имало 162 души пътници и екипаж, каза друг представител на транспортното министерство.

Франс прес посочва, че AirAsia е нискотарифна малайзийска компания. Агенцията се позовава на друг говорител на транспортното министерство - Дж. А. Барата, който казва, че връзката със самолета е прекъснала в 7.55 часа местно време.

На борда е имало 17 деца, включително бебе. В самолета е имало 156 индонезийци, трима южнокорейци, един французин - помощник-пилотът на самолета Реми Емануел Плезел, един малайзиец и един сингапурец, съобщиха от авиокомпанията.

Асошиейтед прес също се позовава на Хади Мустофа, който съобщил на индонезийската телевизия "Метро Ти Ви", че екипажът на самолета бил седемчленен.

Мустофа е уточнил, че преди контактът със самолета да прекъсне, от него постъпило запитване за необичайно трасе.

Самолетът трябвало да пристигне в Сингапур в 8,30 ч. местно време (00,30 ч. по Гринуич). На сайта си сингапурското летище посочва, че статусът на полета е "закъсняващ".

В изявление AirAsia съобщи, че е в ход издирвателна и спасителна операция. „Благодаря ви за молитвите, трябва да останем силни“, написа в Twitter изпълнителният директор на AirAsia Tони Фернандес. Заради изчезналия самолет компанията промени цвета на логото си в профилите си в социалните мрежи от червен на сив. 

Малайзийският национален превозвач  - Малайзийските авиолинии, преживя две трагедии тази година – с полети  MH370 и MH17, но AirAsia никога не е губила самолет, припомня Би Би Си.

Самолетът от полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин изчезна през март с 239 пътници и екипаж нa борда, а машината от полет ΜΗ17 беше свалена над Украйна през юли, като при инцидента бяха убити всички 298 души на борда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
12
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
До Анонимен"даже очаквам да пуснат "видео" как лично Путин изстрелва ракета Бук " - Да , и аз очаквам същото , а между другото за уточнение няма ракета "Бук" , има ракетен комплекс "Бук" .
21
8
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
Авторът, полета MH370 е от Куала Лумпур, което е столицата на Малайзия, а не от Джакарта, което пък е столицата на Индонезия. Поправи се. А иначе пияните руснаци са го свалили самолета!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До who 30МОЖЕЕЕ , МОЖЕЕЕЕ кака психо от бела куча потвърди .
19
2
 
5
 
! Отговори
who преди 9 години
При положенив,че Индонезия и Сингапур са далеч от Русия,не виждам как руснаците може да са виновни.Варианта е да имат бази в региона - на парчето земя Брунеи,Камбоджа,Виетнан,Тайланд или пък директно от Китай да са ги центрирали.Според мен или е терористичен акт от борда на самолета или повреда и след това катастрофа.
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко, след 3 месеца самолета ще падне над Украйна...
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На бас че ще обвинят братушките, даже очаквам да пуснат "видео" как лично Путин изстрелва ракета Бук
16
14
 
4
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Руски терористи-заплаха за всеки по света.
15
4
 
26
 
! Отговори
Безмозъчен соросоид преди 9 години
То е ясно, че руснаците са го свалили. Лично Путин е изстрелял ракетата земя-въздух.За всичко на този свят са виновни руснаците. Путин най-виновен от тях !
14
3
 
16
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До 16От няколко часа вече е по всички водещи медийни канали. Тази година излезе много злокобна за горките малайзийци. В момента също се борят с опустошителни наводнения клетите. Надявам се премиерът им да се е върнал в Малайзия, че дингилът му неден още завчера играеше голф с Обама на Хавайските острови!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е виновен!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност я има току-що започна да се появява и по световните агенции, това е интересно обикновенно нашите медии публикуват с часове или дни закъснение.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да питат Ехо-Москвы-Новости.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има нещо гнило в тази "новина" не я намирам във водещите световни инфо. агенции.
9
2
 
19
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Злокобно е ...
8
7
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Вие от dnes.bg сте големи шматки! Хубаво препечатвате каквото ви падне , ама това ако е въобще вярно ,на коя аджеба дата и година е станало ?
7
2
 
11
 
! Отговори
ISTINATA преди 9 години
TAZI GODINA E CHERNA ZA MALAYSIA. KAKTO VECHE ZNAETE V MOMENTA TAM IMA OGROMNI NAVODNENIQ I JERTVI. DANO DA SE OPRAVQT HORICATA I SAMOLETA DA SE NEMERI CHAS PO SKORO.
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи скоро друг самолет ще падне в Украйна.
5
3
 
43
 
! Отговори
neo преди 9 години
много случайности се събраха..........по теория на вероятностите става вече закономерност. Няма толкова много случайности. На някой му трябват пак свежи тела. Нещо се очаква да стане ...помнете ми думата. Предният път самолета изчезна и после стана конфликта в Украйна, където пък уж падна друг самолет, но изтече инфо че телата са били доста "захабени". Като че ли мъртви от дълго време!!Кой знае какви оръжия има и къде се телепортират тия самолети. Как пък не се намира нито следа бе .........
4
2
 
20
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Втори изчезнал бермудския триъгълник да не се е преместил.
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е дело на сепаратистите от източна Украйна. Всяка друга информация е руска пропаганда.