Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката още ли не е в затвора за национално предателство
138
1
 
2
 
! Отговори
аа преди 9 години
какво правят тези хора в бг? аз лично залагам на съвпадение. просто са се отбили към вилаета на дунава да пийнат, да хапнат, да съберат сили за новата година. а може и да е от кумова срама - да покажат съпричастие след като сме загубили толкова милиони (пари които ни плащат просто да седим и да гледаме тръбата с газ) заради намесата на някои интереси, но ме съмнява, аз залагам на чистата случайност.
137
4
 
2
 
! Отговори
4epa преди 9 години
IDVAT DA E.... AT MAIKATA NA KOMUNISTITE!!!!!
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 177В грешка си. Оцелелите наследници на тези преди 1944 получиха нещо, но държавата продължава да се управлява от другите. Ако действително мъстехме за 1944 държавата щеше да изглежда по много различен начин. Не малко от тези преди 1944 не са били само за запада, а са мислили разумно. Нито запада нито изтока са идеални, за нас не е добре нито едната посока като крайна, както и за много други.
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе точно през нас минават, тези дето после през Турция отиват в ИДИЛ. Само дето доколкото аз съм чел новини винаги е със самолет до Турция, т.е. минават транзит през въздушното пространство. Какво по дяволите искат да сваляме гражданските самолети ли? Дошли са пак да ни изнудват за нещо, както винаги в последно време, както ни огъваха ръцете и с южен поток, след като след няколно неуспешни "посещения" на *** и пульо почнаха да спират фондовете от ЕС. Та на това му се казва съюзници.
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Богатите са виновни за всичко това . Богатите българи (предатели) днес са добре и са готови на всичко , за да запазят нещата такива каквито са . През 1944 г. направиха грешка , че не убиха и децата на тези про-римски кучета без майки ..., защото същите започнаха да мъстят след 1989 година и от това се възползва външен враг.
133
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почерпят двамата щастливи младоженци на снимката. Горчиво,горчиво,горчиво!
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има война с Русия.Подготвят ни.
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименпрез 1917 година руския народ е изнасилен от болшевишката революцияедин от първите закони прави анти семитизма незаконен /Романови са били върли анти семити и с право според мен/ над 30 мил. истински руснаци загиват преди да започне войната. Нямам никакви симпатии към съветската империя. Но не изпитвам лоши чувства към истинските руснаци. Те са били използвани от еврейските си комисари по възможно най нехуманен начин.
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakvo praviat? Tolkova li ne se seshtate che Balgaria e granicana na Evropa s musulmanskia sviat i parvite koito shte go otnesat ot kravojadnite glavorezi tova sme nie Balgaria.
129
7
 
25
 
! Отговори
иво преди 9 години
да явно ще има предсрочни парламентарни избори пак трябва да сваляме тиквата преди да ни вкара във война!
128
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНАТО ЕС и САЩ са ционистки инструменти фашизма е на милиони километри от тях
127
4
 
17
 
! Отговори
помня... преди 9 години
спомням си, че навремето като идватук Бил Клинтънни обеща 5 милиарда долара-сега сипомислех, чекерище ни ги донесе, а то било да нипрати специалист да ни "оправи"-е пак ще сме оправени и затова си купете още вазелин...и значи ЕС може да купупа "турски" газ, доставен от Русия, а не може руски през БГ !?!?
126
5
 
20
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
Платените герберски *** на бойко тиквето отново налазиха по форумите да лижът задните части на сегашния премиер тиквенякиш и на *** от америка.Не им обръщайте внимание на герберските *** те също като своя лидер боко тиквеника нямат мозък в кратуната си и като него се огъзват на всеки не случайно казват краставите магарета се надушват отдалеч.Та такива са герберастите крастави като своя лидер.
125
2
 
4
 
! Отговори
СПРАВДЕЛИВ преди 9 години
До Станой от АхелойА ти си някъв платен лигльо и изобщо не ми се водят затъпяващи разговори с теб!
124
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА дано само че за разлика от *** Обама Хитлер е лидер и политическа фигура от най висок ранг.Защитник на народа си че дори и на Европа единствената пречка на еврейския болшевизъм.
123
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
122
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Брaнникготино име :) но за жалост национализма е само по форумите поне руснаците не разрешават гей паради и не си продават инфраструктурата наляво надясно.Че са наследници на еврейско болшевишкия режим няма и спор но поне имат гръбнак да се изправят и да кажат на вече покорената от имигранти и либерали и контролирана от еврей Европа и Америка да се е*ът в г*зът.
121
4
 
35
 
! Отговори
ДЯДО ЙОЦО преди 9 години
Боже мили господи! Дали ще доживея да видя отново свободата. Дано Русия час по скоро прекрачи Дунава.
120
3
 
24
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До БрaнникШут зa американските престъпници от Бългaрия, тaзи земя е НAШA, нямa място зa вaс!