Върховният съд на САЩ ще решава за гей браковете

Застъпниците очакват съдът да реши въпроса веднъж завинаги
Обновена: 17 яну 2015 07:57 | 17 яну 2015 07:57,
44
Върховният съд на САЩ ще решава за гей браковете
Снимка: архив, Reuters

Върховният съд на САЩ се съгласи да реши дали щатите могат да забраняват гей брака - едно решение с потенциално историческо значение, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. 

В кратко съобщение вчера съдът заяви, че ще разгледа дела, засягащи брачните ограничения в Мичиган, Кентъки, Охайо и Тенеси. Решението, очаквано до края на юни, ще определи дали останалите 14 щатски забрани ще отпаднат.

Съдът ще се произнесе по два въпроса: дали щатите трябва да позволят на еднополовите двойки да се женят и дали щатските власти трябва да признаят еднополовите бракове, сключени извън щата.

Съдът ще изслуша устни пледоарии с продължителност два часа и половина през април. Застъпниците на еднополовите бракове заявиха, че очакват съдът да реши въпроса веднъж завинаги, като обяви за невалидни щатските наредби, които дефинират брака като съюз между мъж и жена.

Министърът на правосъдието Ерик Холдър заяви, че администрацията на президента Барак Обама ще внесе в съда документи, подкрепящи ищците, които искат легализиране на гей браковете в национален мащаб, и ще призове съда да направи "брачното равенство реалност за всички американци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: САЩгей бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хсх рудшдофилите какви са орости завалийкие.Така ще си изпукат оъ злоба по панелките
17
4
 
5
 
! Отговори
Басарабски Българин преди 9 години
Стани, стани юнак балкански От сън дълбок са събуди, Срещу тиран Американски Ти Българите поведи!!
16
0
 
14
 
! Отговори
буахаха преди 9 години
Вчера показаха поредния запис на една УСА-патрулка , излиза шерифа , вкарва 3 патрона от упор на шофьора на една кола и му крещи да излезе , пък оня нагъл - взе че умря.... И ченгето без обвинение , все едно не е било
15
1
 
8
 
! Отговори
бай шано преди 9 години
Вчера излезе решението на съда срещу една сляпа жена : Да плати 28 000? за това че кучето и водач блъснало една баба и тая паднала.... Такива неща стават в свободна Европа....
14
18
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Категорично ЗА еднополовите бракове!!!
13
10
 
10
 
! Отговори
NOrd преди 9 години
Не мога да разбера какво толкова ви бърка дали някой ще живее с мъж или жена в брак или без. Да не е у вас. Че чак намесили Русия, Корея , Марс....
12
3
 
8
 
! Отговори
Прохор (Прошенка) преди 9 години
Това на снимката не са ли деца бе , гадове ?? Който подкрепя сащ , синът му зет да му докара !
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама мъже и половина :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
10
7
 
24
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Американците да правят, каквото искат. Да се женят и за магаретата си, ако искат ! :)Да не налагат обаче на света този изроден модел на поведение !
9
14
 
8
 
! Отговори
Pa преди 9 години
Вярата в конспиративните теории и зъбенето срещу удобни изкупителни жертви като обратните е признак за хора, които не искат да поемат отговорност за живота си и измислят външни оправдания за положението си.Иначе обратните са нищожен процент от населението - около 5% - и да им се прописва роля на разбивачи на обществените устои е смешно. Проблемите на съвременното семейство са си лично на нормалните хора, които го развалят/не го искат.
8
5
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
А с опитите в турция какво става
7
5
 
17
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Поинтересувайте се от малтусианството и теориите за редуциране на населението на Земята и ще ви стане ясно защо се пропагандира хомосексуализмът. Ястребът да си мълчи, защото всички знаем как подигравателно им се вика на жителите на Анадола. На английски жаргон пък turk означава п******т.:-)
6
8
 
19
 
! Отговори
se преди 9 години
От гейска държава нищо добро!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До няма затриване,6--малко са ги трепали...явно са били доста човечни хора.
4
8
 
15
 
! Отговори
няма затриване,6 преди 9 години
И Сталин,и Хитлер ги тикаха и трепеха по лагерите,но тях ги има,и ще ги има!Това е брака на човешкото развитие,и при всяко поколение отпадъка го има!
3
7
 
15
 
! Отговори
ауу преди 9 години
Хармонията е физически невъзможна без привличане на ехергиите Ин-Ян на жената и мъжа!Изключенията на хомо-браковете/ където двойките се задържат продължително време/ само потвърждават, че изкривяването на съзнанието за морал не води до нищо добро. И затова не е необходимо да им се разрешава официален съюз, да си живеят заедно, но да не претендират, че е нормално да отглеждат деца, и да осиновяват... някой друг трябва да ги *произвежда* и да им ги дава за отглеждане!
2
8
 
25
 
! Отговори
ауу преди 9 години
В никакъв случай да не ги разрешават, прекалената слободия води до изкривяване на човешките ценности! Не си струва *развяването* на подобна *демократична* идея да бъде узаконена, само защото някои човешки екземпляри имат сбъркани гени и налитат на себеподобния пол.Достатъчно изпотъпкахме семейния морал с идеи за *отворени* бракове и съжителство без него! Оцеляването на човечеството, като сбор от позитивни и интелигентни индивиди е в тясна връзка с хармонията на брачния живот, а тя е физически
1
16
 
27
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 9 години
Имайки предвид, че управляващата върхушка в Ам'рика, начело с ел президентето! са предимно третополови създания, познайта какво ще е решението на съда!?