Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор

Киев поиска ООН да я изключи
27 яну 2015 16:26, Елка Василева
284
Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор
Снимка: Reuters

Украинският парламент прие декларация, в която Русия е определена като "държава агресор", предаде Ройтерс.

В документа се съдържа и обръщение към ООН, в което се настоява световната организация да започне процедура за изключване на Русия от световната организация.

Още по темата

"Юридическото признаване на една страна за държава агресор води последствия според резолюция на ООН от 1974 г. и според Устава на ООН", заяви преди гласуването на документа лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко, който е част от управляващата коалиция.

Украинската Рада призовава също така международната общност да обяви самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна за терористични организации.

Украинските депутати се обръщат към парламентите от цял свят да предоставят военно-техническа помощ на Украйна и да наложат по-строги санкции срещу Русия.

Парламентът освен това реши "да се препоръча на президента в съответствие с конституцията и закона "За отбрана на Украйна" да внесе в Радата предложение за обявяване на състояние на война и за въвеждане на военно положение на територията на страната до прекратяване на въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До НаблюдателУКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОНовый король Саудовской Аравии намерен довести экономическое удушение России до концаРобким надеждам московских нефтедельцов не суждено сбыться: новый король Саудовской Аравии намерен сильнее залить рынок нефтью, тем самым добивая экономику России. Ранее власти королевства открыто заявляли, что путинской бензоколонке не место на нефтерынке.
104
3
 
7
 
! Отговори
до 173 спонги преди 9 години
Тези знания да не сте ги получили в школата на реформаторите?
103
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Отделно че за подобна стъпка със суифта се иска единодушно ( повтарям за тъпите сорсоиди - ЕДИНОДУШНО ) съгласие на всички членове на ЕС .. Това едно на ръка, друго, как ли ще плаща европата тогава за руската газ и нефт??? ше тичкат с куфарчета до руската граница или по скоро до Москва :))) А да не говорим че договорите за доставка на енергоресурси споменават начините за плащане на това , по банков път... нарушаването води до контрамерки от руска страна.. и так дале много други неща :)))
102
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХАХАХАХАХА!!!! ПОРЕДНИЯТ ЦИРК НА ВРЕМЕННАТА УКРАИНСКА МАРИОНЕТНА ВЛАСТ! АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКО ЩЕШЕ НАИСТИНА ДА Е СМЕШНО!!!
101
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А относно така наречения суифт за междубанкови връзки и плащания в световен мащаб, не се тревожете, Русия и по това е мислела, няма да я уплашите :)) Честно казано мисля че самия запад няма да посмее с тази стъпка, защото знае че ще си изпати и сама ;)
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укропи, явно малко време ви остана. Змията знаете кога хапе най-лошо, преди да и смажат главата. Мародери, скоро ще ви разкажат играта.
99
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ай ай ай, влиза в действие силното укро спецназовско обучено в фуса оръжие :))) дипломна работа хахаха, айде спри и ти бялото, много филми с рамбо май си гледал, само дето на рамботата срещу опълченците дори нещо много се *** , типично по хамерикански :)) И естествено, като хитлер, в края на земните си пътища, обещават обрати, нечувани геройства, нови оръжия от фащ и гейевропата , много пари, мед и масло само в бъдеще и така нататък... разсмивате ме клонинги сорсоидни , разсмивате добре :)))
98
3
 
10
 
! Отговори
333 преди 9 години
до ВасилевНаходища за шистов газ не съществуват априори. Те се създават в пластове, най-често въглищни шисти, когато се обработят с химикали до получаване на газ. В Добруджа в дълбочина има въглищен басейн, но там въгл. пластове са силно разломени и разтворите по разломите ще проникнат във водоносните пластове. Така че най малко ще си отровим водата, после плодородната земя и накрая ще превърнем Добруджа в пустиня. Нека геолозите не си мълчат, а да обяснят на хората как стоят нещата.
97
3
 
5
 
! Отговори
До 163 преди 9 години
Е и, като ги изключат какво ще постигнат? Пръдльо, преди този скапан суифт какво е имало? Да не са си ги носили в чанти? А и кой ще загуби от това? Вътрешните плащания са си по друга, вътрешна система, а външните - ще станат малко по-скъпи и кой ще плаща? Западните клошари! На тях ще им се оскъпи и газта и другите стоки. Така че *** ще си останат ***. Ясно, останали са още недобити нацисти, време е пак за правосъдие. На онези явно им държи по 70 години.
96
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мдааа УКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОУкраински боец от новообучените в братска Америка Спецнаназ Украини взривил склад с 20 тона боеприпаси в тила на путлеровите терористи.В това време други двама Укроспецназовци се промъкнали в лагера на терористите и им свили знамето-в момента украсява пространството пред прага на Укро -щаба.Тез задачи били зададени на момчетата във вид на дипломна работа за завършване на щатската спецшкола.имало още 400 димломанти-съобщават от Украиинформ.
95
6
 
4
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Е, да, приказката "КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" е измислена от УМНИ ХОРА!!!
94
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Информационния отдел на путлерското посолство пак е налазил форума, е още малко ся като ви изключат от SWIFT нема да има как да си взимате надниците и да си плащате и-нета :)
93
9
 
18
 
! Отговори
мдааа преди 9 години
някой пак е прекалил с гъбките абе Опрасенко , и Яйцеглавия че искат война , ама укропитеците наистина ли са толкова прости , че да му се връзват
92
9
 
14
 
! Отговори
Н.Петров преди 9 години
На фона на очевидните убийства извършвани от съотечественици , човек е редно да се запита докъде ще стигнем ние с участието си в този иначе абсурден факт.
91
11
 
11
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Да, мобилизират българи. Нашите са бедни и не могат да се откупят, за разлика от избраните...
90
6
 
16
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До СМЯХИ какво особено има тук-Украина е във война а българите там са украински граждани ?
89
9
 
19
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Васил е от ония патриоти дето душа дават, но не своята. Същите са и хунтаджийте. Всеки ден пращат хора да ***, а своите заплати вдигнаха двойно. Бог да ги накаже!
88
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там е като в България народа *** хвърля по тях те си мислят, че дъжд вали. В Украйна има масови демонстрации против мобилизацията, но за това нито дума няма.
87
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusia dade kran4eto na gaza v racete na Erdogan,evropa e v kapan zaedno s Balgaria
86
0
 
14
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Едно е да искаш, а друго да ти дадат! Като видят дебелия и ще оставят хунтата на народната любов!