Преговорите се развиват повече от добре, заяви Лавров

Очаква се декларация в подкрепа на цялостта и суверенитета на Украйна
Обновена: 11 фев 2015 23:10 | 11 фев 2015 23:03,
250
Преговорите се развиват повече от добре, заяви Лавров
Снимка: Reuters

Преговорите се развиват активно, добре, даже повече от добре. Това е заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

За напредък в преговорите съобщи и представителят на ДНР Денис Пушилин. Въпреки това той заяви, че е рано да се говори за резултати. По думите му времето ще покаже дали ще има резултати.

Още по темата
Лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна, които преговарят в Минск, се готвят да подпишат обща декларация в подкрепа на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, съобщи източник от украинската делегация, цитиран от Ройтерс.

След почти двучасова среща в тесен състав лидерите на страните от "нормандската четворка" - президентите на Франция Франсоа Оланд, на Русия Владимир Путин, на Украйна Петро Порошенко и канцлерът на Германия Ангела Меркел, продължиха преговорите в разширен състав, с участието на членовете на делегациите, съобщи ТАСС.

Самите преговори продължават вече четвърти час.

След срещата в тесен състав четиримата лидери и домакинът - беларуският президент Александър Лукашенко, излязоха за обща снимка. Както и преди началото на срещата те не направиха изявления пред журналистите. След снимката преговорите продължиха в разширен състав.

Контактната група, която се състои от представители на Украйна, Русия, сепаратистите и ОССЕ и която също заседава в Минск, готви отделен документ в подкрепа на плана за прекратяване на огъня от Минск от септември, посочва Ройтерс.

„Риа новости” пък съобщава, че групата вече е преминала към обсъждане на практическата реализация на точките по споразумението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
19
 
! Отговори
Новината преди 9 години
След 10-часови преговори остава нерешен само един въпрос: кой да осъществява контрол на границата между ЛДНР и Русия. Опълченците не са съгласни да допуснат на своя територия порошенковски граничари и митничари.
76
29
 
11
 
! Отговори
яа преди 9 години
мистър путин да подписва мир за да не подпише капитолирал....
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се договорят , защото другото е война , Голяма война Одисей 1
74
4
 
9
 
! Отговори
Снимката преди 9 години
Как реагират хората когато видят жив дявол.
73
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето че можело този път фашистите да се откажат от домогванията си чрез преговори...Предишния път стигнаха почти до Москва а сега само до Донбас...Лошо фашаги лошо...
72
4
 
16
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
Снощи приятелски на БГ Западни секретни служби осуетиха опит за неутрализиране на ББ.Започва яко разследване на всички замесени ,някои вече подадоха оставки ! ББ е жив и здрав и пълноценно изпълнява конституционните си правомощия и се чуства добре.Следим случая и ще ви информираме допълнително!
71
9
 
7
 
! Отговори
сикими йе преди 9 години
207 , ти и такива като тебе още мноооого ще лижат половите органи на високата порта.Даже и по темата не пишеш . От глад си освирепял май. За просене на милостиня си има и по интелигентен начин.
70
20
 
14
 
! Отговори
блокиран в ТААС преди 9 години
Жужето се поти вече 10 часа на крака в Минск.Злия Чичо Сам спокойно си пуши пурата и го чака само в нещо да сбърка.Корабите с Джевелин ,Безпилотники( не скапани китайски коптери с които са снабдени в "новорусия" ) и Летални оръжия/модерни са готови да отплуват за Одесса !
69
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обонго защо го няма-да не е на ветеринар?
68
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Путин е там и QUR в Г3 да му сложат, се ще е победител. *** му почитатели ще плачат от умиление.
67
7
 
19
 
! Отговори
ГЕОРГИОС КОРИТАРАС преди 9 години
ВЕМЕ Е КЮРДИТЕ ДА ИМАТ ДЪРЖАВА..ТЕ СА 40 МИЛИОНА ЦОВЕКА..САМО В ТУРКОСТАН СА 20 МИЛИОНА.ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОКУПИРА АНКАРА И ДА СЕ СЪБОРИ МАВЗОЛЕЯ НА УБИЕЦА НА 3 МИЛИОНА ГЪРЦИ И 1,5 МИЛИОНА АРМЕНЦИ --- ГЕИМАЛ ГАИТУРК.
66
11
 
22
 
! Отговори
МИМИТОР преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !--макар че ти сложих + не съм съгласен с теб в този коментар--Пояснявам..Обонго вече си изми ръцете от украинската кръв с заявление-Путин трябва да направи всичко за мира в Украйна---демек,досега Путин нищо не е правил...а сега видиш ли,послушал Обонго--запомни,че сутринта заглавията в западната преса ще са от типа--Путин,послуша Обама и сключиха мир в Украйна.А мир ще има,защото евро лидерите наистина се исплашиха от война в Е.С.Това е елегантен начин да излезат амер.с чест отам
65
11
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Не вярвам на илюминати !Те просто печелят време и гледат да измъкнат 8 000 укри от Дебалцево. Сред тях има и 2 000 западни наемници. Фашистката хунта и нейните покровители от Запад просто печелят време, защото видяха дебелия в Дебалцево.Киев прави насилствена мобилизация и ще хвърли ново пушечно месо в котела.Тези преговори са само за печелене на време.Русия не трябва да се връзва на този номер.
64
18
 
8
 
! Отговори
BG преди 9 години
Putin e zavisim ot Amerika/USA/ i vinagi e bilo taka.Vsichkite mu deistvija sa nasocheni da se osvobodi ot zavisimosta i da go priemat kato raven,no tova ne stava s predizvikvane na lokalni grazdanski voini i aneksirane na teritorij.
63
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GLAVNIAT IGRAC E PUTIN SVETAT S TREVOGA NEGO GLEDA-TOZI EDINSTVEN STOGER NA DEMOKRAZIATA V SVETA.
62
13
 
14
 
! Отговори
детиктор преди 9 години
На путин не бива да се вярва нито за секунда - то никой и не му вярва ... с изключение на българските селяни и атакистите, ама и те вярват само срещу заплащане.---------------------И защо? С кое и кога не е казал истината, м? пп. добре е, че си мнителен, но защо си тъй уплашен? А ама виж своите наглеци, т.с русофобите!!! Те са направо с развинтено въображение като имо тотолно несэвпадение между дела и думите друго!!!! :)))
61
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На путин не бива да се вярва нито за секунда - то никой и не му вярва ... с изключение на българските селяни и атакистите, ама и те вярват само срещу заплащане.
60
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият резултат до който е достигнал Путин на преговорите са снимките на които се вижда че си е счупил писалката.
59
3
 
24
 
! Отговори
до Х преди 9 години
Временно примирие! Има прекалено много емоции! пп. европейците ако притиснат единно САЩ и тогава може да се разрешат всички проблеми!!!!
58
2
 
13
 
! Отговори
пикчъ преди 9 години
Совхозкият съветски директор Саша Рыгоравч Лукашэнка, Кей Джи Би джадай-джудист молодец Вова ***, източно-германската ття Меркел, похотливото франсе Ольанд, шоколадовиат фашистки *** Петро,...липсват само английското келешче Камерун и Дългоухият Кенийски макак Барак Хюсеин Обама!