Преговорите се развиват повече от добре, заяви Лавров

Очаква се декларация в подкрепа на цялостта и суверенитета на Украйна
Обновена: 11 фев 2015 23:10 | 11 фев 2015 23:03,
250
Преговорите се развиват повече от добре, заяви Лавров
Снимка: Reuters

Преговорите се развиват активно, добре, даже повече от добре. Това е заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

За напредък в преговорите съобщи и представителят на ДНР Денис Пушилин. Въпреки това той заяви, че е рано да се говори за резултати. По думите му времето ще покаже дали ще има резултати.

Още по темата
Лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна, които преговарят в Минск, се готвят да подпишат обща декларация в подкрепа на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, съобщи източник от украинската делегация, цитиран от Ройтерс.

След почти двучасова среща в тесен състав лидерите на страните от "нормандската четворка" - президентите на Франция Франсоа Оланд, на Русия Владимир Путин, на Украйна Петро Порошенко и канцлерът на Германия Ангела Меркел, продължиха преговорите в разширен състав, с участието на членовете на делегациите, съобщи ТАСС.

Самите преговори продължават вече четвърти час.

След срещата в тесен състав четиримата лидери и домакинът - беларуският президент Александър Лукашенко, излязоха за обща снимка. Както и преди началото на срещата те не направиха изявления пред журналистите. След снимката преговорите продължиха в разширен състав.

Контактната група, която се състои от представители на Украйна, Русия, сепаратистите и ОССЕ и която също заседава в Минск, готви отделен документ в подкрепа на плана за прекратяване на огъня от Минск от септември, посочва Ройтерс.

„Риа новости” пък съобщава, че групата вече е преминала към обсъждане на практическата реализация на точките по споразумението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин и Порошенко стискат рьце рублите ще спрат за петата колона
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украинските фашисти са били по малко в сьстава на сс удобно се забравя че царистите са били живи още тогава и са тьсили реванш
35
0
 
5
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Поведението на Порошенко е стил бай *** на преговори, т.с просташко, нагло, арогантно / освен това е като на*ран/ има нещо гузно, нещо което се пробва да прикрие, но не успява!
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смърт на фашистката империя на злото!*** ще ги бесим по дърветата сега!*** *** руска
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О русских в составе Вермахта и СС в частности: Батальон Муравьва Боевой Союз Русских Националистов (БСРН) Братство Русской Правды Дивизия "Руссланд" Добровольческий полк СС "Варяг" Зеленая армия особого назначения Казачий Стан Комитет освобождения народов России (КОНР) Локотская республика Организация Цеппелин Республика Зуева РОНА РОА Власова Русский корпус Русский отряд 9-й армии Вермахта 15-й казачий кавалерийский корпус СС 1-я русская национальная бригада СС "Дружина", известна также как 1-й Русский национальный отряд СС 29-я гренадерская дивизия СС (р
32
0
 
3
 
! Отговори
а бе, троловете преди 9 години
един от вашите е прекалил с некачествен материал. Вържете то!
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента украинските фашисти мирно бомбардират Луганск !
30
9
 
2
 
! Отговори
skatelite преди 9 години
До русофилти ли ще кажеш кой на кого трябва да плаща, пъпеш русофилски. Хората имат глави на раменете си., за да не допускат някакъв незнаен кръглоглавец да им казва кой трябвало да си плаща.
29
0
 
4
 
! Отговори
Russ преди 9 години
Уже завтра, не сегодня заявил Лавров
28
3
 
14
 
! Отговори
по-кротко преди 9 години
До дгд бледухиееми, ако българските власти обявят говоренето на руски за криминално престъпление, кажат, че руснаците в България трябва да бъдат избити и построят за тях концлагери, нема как - ще посрещаме челени човечета с хляб и сол.Ти кво искаш, Путин, като Митев само да "наблюдава" положението на сънародниците си ли?Русия сама решава как да действа, не чака да дойдат американски сенатори да й кажат какво да прави.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров : Преговорите ще продължат до сутринта.А после...познайте
26
0
 
22
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Едно е да обереш един народ като в България! Но да го обереш и пролееш кръвта му като в Украйна е съвсем дуго престъпление- с/у човечеството. Първо тези от хунтата трябва първо да си платят после да се водят каквито и да било преговори...
25
2
 
6
 
! Отговори
Риторичен ? преди 9 години
А, къде са босовете на "републиките" ?
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До34.Бъди по точен,Путин е напълнил твойте ***
23
0
 
32
 
! Отговори
кой е следващия? преди 9 години
Дните на Пороченко като президент са преброени! Загуби войната. Кого ли ще назначат американците за следващ?
22
3
 
29
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Този дангалака скоро ще пеговаря с трибунал ми се струва!
21
1
 
32
 
! Отговори
Новината преди 9 години
Преговорите в Минск се развиват повече от добре. Добре и ползотворно протича и започналата днес обиколка на Сергей Шойгу в Латинска Америка. След новината за руска военна база в Кипър утре очакваме подобна за Венесуела, Никарагуа и Куба.
20
3
 
31
 
! Отговори
тотално фиаско преди 9 години
Пороченко доведе, вече бивша, Украйна до тотално фиаско! Армията му е разбита и избяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени фашистки банди и грабят, изнасилват и бият. Народът е гладен, жаден и му е студено. На Пороченко не му остава нищо друго, освен да се гръмне.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от ДНР казаха американците да пращат танкове да видят как ще горят и те
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кравария и пет пари не дава за укрите, ти пък чак милиарди даже напротив, ако укрите имат скътани пет долара някъде, краварите ще искат да им вземат 10 затова, че ги "подкрепят"!