Минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в Гана

Работници взимат по 42,6 долара на месец
25 фев 2015 07:23,
71
Минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в Гана
Снимка: БТА

След силното обезценяване на националната валута - гривната, минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в бедните  африкански и азиатски държави, съобщи ДПА, цитирайки украинска  телевизия. 

Работник в Украйна получава равностойността на 42,6 долара (1218 гривни) месечно. За сравнение в Бангладеш, Гана или Замбия заплатата се равнява на 46,6 долара месечно. 

В Украйна, втората по големина европейска държава, бушува гражданска война, но според мнозина за тежкото икономическо състояние допринасят също така корупцията и буксуващите реформи.

От свалянето на президента Виктор Янукович след прозападни масови протести преди година националната валута загуби над 70 процента от стойността си. По времето на СССР Украйна бе сред най-богатите региони на страната, център на машиностроенето и зърнопроизводството, припомня ДПА, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна се стреми да запази своята цялост и това е нормално. Те направиха грешка със забраната на руският език и конфронтацията с руснаците в Украйна.Сега берат плодовете на това. Иначе майдана си беше нещо добро. Освободиха се от комунистите.Нещо, което България още не е направила.
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като комунистите разпарчетосват Рускат Империя на части ("съюзни републики"), то вече е налице причина за конфликти. Един ден и с Беларус ще имат проблеми руснаците.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ученик по-добре щеше да напише тази "статия". Нито има анализ на положението, нито се казва защо Украйна е в това положение. Какви са причините? Дали майдана или нещо друго? И по време на СССР все едно е нямало гладомор в Украйна. Единственото, което "печели" Украйна от СССР е въобще своето "създаване", защото никога преди това в историята не е имало "Украйна". Болшевиките създават изкуствено тази държава (все едно "Македония"). И от там тръгва всичко.
3
2
 
5
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
bomzi tori tekst go pro4etoh v druga novina bolen psihopat
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zna4i ako zamines tam s edna hiledarka 6tesi kato milioner
1
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото сам си направиш и Господ не може да ти стори.Оказа се, че имало и по-прости от нас българите.