Минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в Гана

Работници взимат по 42,6 долара на месец
25 фев 2015 07:23,
71
Минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в Гана
Снимка: БТА

След силното обезценяване на националната валута - гривната, минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в бедните  африкански и азиатски държави, съобщи ДПА, цитирайки украинска  телевизия. 

Работник в Украйна получава равностойността на 42,6 долара (1218 гривни) месечно. За сравнение в Бангладеш, Гана или Замбия заплатата се равнява на 46,6 долара месечно. 

В Украйна, втората по големина европейска държава, бушува гражданска война, но според мнозина за тежкото икономическо състояние допринасят също така корупцията и буксуващите реформи.

От свалянето на президента Виктор Янукович след прозападни масови протести преди година националната валута загуби над 70 процента от стойността си. По времето на СССР Украйна бе сред най-богатите региони на страната, център на машиностроенето и зърнопроизводството, припомня ДПА, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
38
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Сега като влезнат в Европейсия съюз ще взимат по 1000евро като нас.
25
3
 
56
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Взимат колкото в Гана, обаче в Гана пари за парно не ти трябват.Украйна се превръща в ада на земята, под мъдрото американско ръководство.
24
2
 
39
 
! Отговори
Който преди 9 години
се е захванал с американски съветници до там стигат. Например - България с прословутия план Ран-Ът.
23
16
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Напълно си прав. Аз искам да задам само един въпрос на тези които сега злорадстват....Всичко започна защото---Путин заяви, че ще се грижи за руснаците по целия свят-----, Да или не....Е, сега ...... ПО-ДОБРЕ ЛИ ЖИВЕЯТ РУСНАЦИТЕ ПО СВЕТА?
22
1
 
22
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Хайде да ги приемат в ЕС-Никой, никога не е обещавал на Украйна да бъде приета в ЕС. Тях ги залъгват с някакво асоциирано членство. При това състояние на нещата, вече дори асоциираното членство е под въпрос.
21
1
 
10
 
! Отговори
az преди 9 години
az jiveq v bg rabotq 12 casa vzemam "400 leva tejik trud na poleto faliraliq grik vzema nekolko kratno povece a i plasta na bilgari da mu svirsat rabotata basi rabotata
20
11
 
11
 
! Отговори
помни се преди 9 години
До историямойта заплата по времето на великия Жан беше $3. Тези времена обаче преминаха. Вярвам, че ще става по-добре. И Украйна ще преживее тежкото. Всяко неще с времето си.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя, а бе наистина имало и по-прости и злобни хорица от нас Българите! 2 е прав.
18
3
 
17
 
! Отговори
Az преди 9 години
Последното изречение в статията е много показателно . Както се казва от самолет да слезеш на магаре. И все някой друг им е крив (Русия) за собствената им некадърност.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега вече ще разберат що е това "евроатлантически ценности"! Както се казва- от трън та на глог!
16
3
 
34
 
! Отговори
история преди 9 години
В стотията са пропуснали да пишат, че обедняването тепърва започва и май ще стигнат средна заплата от 10 долара месечно, както при управлението на БСП - ако още помните имаше един Жан Виденов.
15
4
 
38
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Иначе майдана си беше нещо добро. Освободиха се от комунистите.-То хубаво, че са се освободили от комунистите, но дойдоха на власт - цялата *** на Америка, Европа и Украйна се втурна да краде, избива, разрушава. И психари и на държавно ниво!
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силоваците в Дебалцево: Ние сме 200 и опълченците са 200. Пратете ни танкове Амбрас.Отговор от американците: Да, веднага !След един час: Ние сме 100, опълченците са 300. Пращайте танковете.Отговор от американците: Да, идват вече !След два часа: Ние сме 10, опълченците са 390 и питат няма ли най-накрая да им изпратите танковете ?!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гана е по-евтино и има много неща, които тук липсват.--е да - в Гана има ганайци, а тук нямаме! И по-добре!
12
18
 
11
 
! Отговори
BG преди 9 години
*** сте комуноиди и това си е. Украйна станала бедна - ще стане и още как ! Братушките правят една изкуствена държава и нация заради техните си интереси, поставят икономиката и 100 % зависима от тях и когато същата държава пожелае независимост - кранчето се врътва ! Украйна практически няма никакъв опит като самостоятелна държава Между другото същото се е случило и в България след като излиза от Османската империя - българите губят огромните пазари и се случва същата картинка !
11
4
 
35
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Един ден и с Беларус ще имат проблеми руснаците--Едва ли белорусите ще искат да им случи същото като на украинците! Украинците окачваха цветя и рози от ЕС и САЩ, а получиха хиляди убити, разрушени домове, пътища и предприятия, тотално обедняване, огромни дългове, и мизерия за десетки години напред!
10
3
 
27
 
! Отговори
М7 преди 9 години
Добре дошли в Европа!
9
2
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Най- голямата грешка е Десен Сектор. Ако не бяха те щеше да си е мирно и тихо.
8
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато тук има комунисти ние ще сме най-зле в Европа. Гана все пак не са толкова бедни. Говорил съм с ганаец и той казва, че в България заплатите са малко по-високи, но пък в Гана е по-евтино и има много неща, които тук липсват.
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е в състояние на война и е нормално да е зле.България защо е зле?