Русия иска да се сдобие с коридор в Украйна до Крим

Сепаратистите вероятно ще изчакат пролетта според шефа на разузнаването на САЩ
27 фев 2015 08:31, Елка Василева
65
Русия иска да се сдобие с коридор в Украйна до Крим
Снимка: архив, Reuters

Русия иска да се сдобие с коридор в Украйна до Крим, включващ може би Мариупол - стратегически пристанищен град на Азовско море, който проруските бунтовници може да атакуват през пролетта, каза директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от Франс прес.

 "Не смятаме, че Путин иска да завладее цяла Украйна. Той иска територия, състояща се от две източноукраински области, която ще включва коридор към Крим и може би пристанище, по-точно Мариупол", каза Клапър пред сенатската комисия по въоръжените сили.

Още по темата

Мнозина в Украйна се опасяват, че Мариупол - последният контролиран от Киев голям град на изток - може да се окаже следваща мишена на проруските сепаратисти, които преди седмица завзеха стратегическия град Дебалцево.

Според Клапър обаче това няма да стане веднага. Той смята, че проруските сепаратисти вероятно ще изчакат пролетта, за да предприемат атака.

Мисля, че те по-скоро възстановяват силите си и се прегрупират след тежките боеве за Дебалцево, допълни шефът на разузнаването.

Подчертавайки, че изразява лично мнение, Клапър каза, че подкрепя доставянето на оръжие от САЩ на Украйна. Наред с това той призна, че доставката на американско оръжие може да допринесе за разрастване на конфликта.

Шефът на военното разузнаване генерал Винсънт Стюарт, който също бе изслушан от комисията, не пожела да изкаже категорично мнение за възможността за доставяне на оръжие на Украйна.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ukraunskiyat narod neiska da si proliva kravta za oligarsite. amerikancite pak ne sa poglednali kartata - rusnacite za da si napravyat koridor tryabva da stignat do zaporojie.
45
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
боби, ти си бил много светнат бе, къде се кри досега, заради теб ми изтриха коментара, та за филма казваш е пропаганда, а на мен мисълта ми беше, че са куцо, кьораво и сакато, и хора които не се вписват в никакви житейски графи, без професии и бъдеще, и след като си го гледал, забеляза ли как само ги "къпеха" със сладки приказки да се запишат доброволци, и, че армията им е платена, тях ги интересуват само парите, докато при руснаците е нещо съвсем друго, прав си за доста неща, но не за всичко.
44
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 9 години
"Според Клапър обаче това няма да стане веднага. Той смята, че проруските сепаратисти вероятно ще изчакат пролетта, за да предприемат атака." А значи американците ще подучат Киев да нанесе изпреварващ удар."Мисля, че те по-скоро възстановяват силите си и се прегрупират след тежките боеве за Дебалцево, допълни шефът на разузнаването."Глупости, те както я бяха подкарали до месец щяха да са в Киев, укрите възстановяват сили, *** рани
43
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Щом американците казват, че Мариупол ще бъде превзет, така да е. Америка винаги е права.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пък нашите искат да се сдобият с някой нов мерцедес и взеха 16млрд заем!
41
1
 
11
 
! Отговори
до 37 българофила преди 9 години
не бе приятелю, ние ще си стоим тук, а ти ще миеш чинии в чужбина! Ние сме българи, а не някакви -фили, ние знаем кой ни е роднина, кой говори език почти като нашия, кой ни е бранил от ислямските убийци и кой има паметник срещу Парламента ни. Почти във всяко семейство имаме роднина женен за руснак или рускиня. Лошо от тях не сме видели. А от такива като теб само поразии досега. Така че стягай дисагите и марш да чистиш WC на запад, за политагитатор на ставаш!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 43abe da napadnat vsi4kite tea i da pomognat na tez deto mentia 4e tuk, 4e tam ili neznam kadi si steli da napadnat. da napadat i da se svrsvapokrai ukrutkite nasite maketa s tehnata kultura i istoria naprao se izgubia be
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
slava Uriny, slava KineF, slava na vseko Guvni4enka, slava Soplolenko...a kakvi mili hora , umni, gramotni i inteligentni ima v tazi strana, kakva kultura, folklor imat ukraincite...i vsi4koto tova za edna nost be srinato, hora beha izbiti, gradove i sela razrusenislava na URINA i Kenef
38
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Запознат 53Умнико отстъпи крачка на зад и се поогледай. БРИКС последния проект на руснаците както и Евразийския съюз това са много повече от 51% от населението на света включваща и най-голямата икономика на света - Китай. Всички тези страни започват да изхвърлят долара от обръщение.Точно за това стария "цял" свят е против Русия - разбирай САЩ, икономическите им роби и протежетата им.
37
12
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Когато света застане срещу руската федерацийка, то винаги резултата е един.Тотална и болезнена загуба за руските нацисти.Слава на Украйна!
36
0
 
0
 
! Отговори
Объркан свят преди 9 години
По последни ДНК проучвания, Естонците се оказаха Руси, по-скоро смесица основно Руси плюс Латиши и Литовци, но нямат грам Скандинавска кръв. Област отделена от Царското правителство, обособила се по-късно като държава. Българите и Румънците (18 процента) пък имат повече "Славянска" кръв отколкото Македонците и Сърбите (16 процента). Унгарците - над 30 процента са "Славяни", заради Аварите, което доказва, че Аварите са също Скити, като нас. По Библейски източници, Руси и Българи не са Славяни.
35
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Daa, kakvo iska Rusiya?! A kakvo iskat usatite na hilyadi kilometri izvun tehnite granitsi, tyahnata mama!
34
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
до Крим са над 300км тия кви миеаж имат пак
33
2
 
8
 
! Отговори
Putin преди 9 години
Elka stana VRA4ka
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ну,здравствуй,это я!
31
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 43 прод2. Мариопул - има завод за броне сплави и пристанище За да няма Украйна ново производство на бронетехника минимум завода ще е разрушен или по-вероятно град да бъде обграден и след това да капитулира като гарнизона осъзнае че няма какво да яде.Всеки случай там ще има патаклама със сигурност.
30
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 43Всеки с поне малко акъл и поне малко военно обучение ще се изсмее на тоя ПР агент.1. Трите прибалтийски страни са големи колкото България ... равни като тепсия и се прострелват надлъж и нашир от тактическите комплекси на руската Армия. Общо плановете за 50-80-100 000 военни за бързо реагиране без тежка техника са смешни срещу отстрл от СМЕРЧ системи. Ако Опълченците в донбас не стрелят по граждански обекти - по своите къщи Руската армия няма проблем да стреля виж Чечня 2
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е американците да покажат поне една цел на която се е спряла Русия,защото вече се чудя на кого да вярвам.Главнокомандуващият силите на НАТО каза в Лондон че Русия ще нападне на Балтика .Вчера главнокомандуващият сухопътните сили на НАТО заяви че Русия ще нападне Молдова .Сега шеф на разузнаването говори че ще се нападне Мариупол . Ха сега де ,накъде.Ясно трябва да се оправдае настаняване на войски в източна Европа и доставка на оръжие за Украйна .
28
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ha ha 39Умнико няколко факта дето не ти ги побира главата защото пропагандата не ги спомнава и във въпросния филм. Над 25% от американските военни са бездомни и неспособни да се впишат в обществото. За поредна година има от 10 до 40% недосбор в Американската Армия. Преди гонеха гейовете вече не защото нямат достатъчно хора. Към 20% от Американската армия са чужденци които след срока си ще получат гражданство и ще остана бездомни на улицата. Да не говорим за другите с разбита психика...
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългарофилСтига! Мисля, че за днес заработи. Ти си толкова българофил колкото и други презокеански приятели, които честичко взеха да ни навестяват.