Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов

През 2012 г. той обмислял да поиска политическо убежище в Литва
1 мар 2015 07:53,
194
Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов
Борис Немцов Снимка: архив, Reuters

В центъра на Москва днес ще се проведе шествие в памет на убития опозиционер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов, съобщи Франс прес.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин пое ангажимент да направи всичко по силите си за залавянето на убийците на Немцов, чиято смърт потресе западни лидери и опозицията в Русия.

В същото време поддръжниците на Кремъл нарекоха покушението провокация, целяща дестабилизиране на страната. Докато полицията издирва убийците, няколко хиляди души поднесоха цветя и свещи на мястото, където 55-годишният Немцов бе застрелян.

Няколко часа преди покушението Немцов призова в ефира на радио "Ехото на Москва" руснаците да излязат на протест днес срещу, както се изрази той, агресията на Путин в Украйна. Тази демонстрация бе отменена и вместо нея днес ще има паметно шествие, за което бе дадено разрешение от общината.

Руският опозиционер Борис Немцов е обмислял да поиска политическо убежище в Литва през 2012 г., страхувайки се от преследвания от страна на Кремъл, съобщи по-рано Андрюс Кубилюс, който по това време бе министър-председател на балтийската страна, предаде Франс прес.

Кубилюс обещал в личен разговор на Немцов, че ще го приеме, но опозиционерът в крайна сметка решил да остане в Русия. "Немцов каза, че се страхува да не бъде арестуван и вкаран в затвор" след протести на опозицията срещу избирането на Владимир Путин за трети президентски мандат през 2012 г.", отбеляза Кубилюс.

Немцов бе убит в петък преди полунощ на Големия Москворецки мост. По него бяха изстреляни няколко куршума от движеща се кола, четири от които попаднаха в гърба на опозиционера, който загина на място.

Покушението бе осъдено от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който заяви, че е потресен от убийството на Борис Немцов и разчита, че виновните ще бъдат подведени под наказателна отговорност, се казва в разпространено комюнике на пресслужбата на световната организация, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До След като изчетохТогава ни освободи от присъствието си, отиди в САЩ може да ти дадът медал, че добре си се оср...
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бил заплаха за Путин, но не казват защо го убиха !...когато КГБ убива значи има причина.
112
4
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
А защо чак сега го казва, какво е имал в устата? Наглостта на слугите на САЩ е безкрайна.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийцы !
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОДЕСА НЕ ЗАБУДЕМ ,ОДЕСА НЕ ПРАСТИМ !
109
2
 
8
 
! Отговори
до 155 преди 9 години
Явно си силно заблуден---Мен реално не ме интересува какво прави Путин със сънародниците си--а теб интересува ли те???? И друго--Путин може би държи власта със страх...но неговите критици от САЩ държат целият свят в страх и убиват милиони....схващаш ли разликата???--Така че приказките на САЩ за демокрация и човешки права,да ги разправят на марсиянците--само не на нас-------мислещите ти сънародници.....айде лека.....
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
. НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ,НЯМА ДА ПРОСТИМ.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКИ СЛУГИ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН (РЕД) КОИТО ПРЕСТАВАТ ДА БЪДАТ ПОТРЕБНИ ГИ ЗАСТИГА ТОВА КОЕТО ГО ЗАСТИГНА ТОЯ ПИЯНДУРНИК И КОЦКАР НЕМЦОВ ,ВСЕ ПАК ТОЙ ЗНАЕ ДОСТА МНОГО И АКО ПРОГОВОРИ СТАВА ОПАСНО ЗА ГОСПОДАРИТЕ МУ ДЕТО СА ГО СПОНСОРИРАЛИ ПО ПОРЪЧКАТА- УНИЩОЖЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ.ТАЗИ СЪДБА ИМАШЕ И НАШИЯ ЛУКАНОВ ,КОЙТО СЛЕД КАТО ПОДПИСА ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН НА ЦИОНИСТИТЕ ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ РОД -ИЗВЕСТЕН КАТО ПЛАНА РАН -ЪТИ СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДАЧАТА И КАТО НЕПОТРЕБЕН ГО ЛИКВИДИРАХА
106
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тия 80% одобрение. Я си размърдайте мозъците. Кой диктатор няма поне 80 % одобрение. Я си спомнете Т. Живков, Чаушеску, Уго Чавес, кубинския лидер. И какво от това?Тези хора държат в подчинение народа чрез репресии и страх. Само слепия не би го забелязал. Путин убива всички, които се изпречат на пътя му. И той разчита именно на такива, заблудени като част от вас. Кой имал интерес, кой имал висок рейтинг - дрън, дрън ярина. Мислех, че имам по интелигентни сънародници.
105
2
 
13
 
! Отговори
всички знаят това преди 9 години
Употребен и унищожен от господарите си-нищо ново-класика.Дано същото стане и с Тиквата,щото много го употребяват вече....а покрай него и народът ни.
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За отишлите си или добро или нищо !Моят коментар е :''те тека!
103
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените ,които имат изгода от това убийство са краварите.Путин с 80% одобрение му е все тая дали някакъв проамерикански и проокраински плъх мечи несвързано. Пишете за оккрайна с 200%-ното увеличение на стоките от първа необходимост , за това пишете .Пишете и за дебелия , който ги чака скачащите и красиви окраински плъхчета.
102
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ И МОСАД СИ СЪБОРИХА КУЛИТЕ И УМРЯХА БАЯ НАРОД ,САЩ И МОСАД СИ ВЗРИВИХА И ТЕХНИТЕ НА ЛЕТИЩЕТО В САРАФОВО ЗА ДА СЕ ОПИТАТ ДА УДАРЯТ ПО ШИИТСКАТА ПРО ИРАНСКА ХИЗБУЛА,А НА ЕДИН ПОКВАРЕН ПОДКУПЕН МОШЕННИК КАКЪВТО Е НЕМЦОВ ЛИ ЩЕ МУ ПРОСТЯТ ,ЧЕ ДА УДАРЯТ ПО НАЙ ОПАСНИЯ ЗА САЩ И ЦИОНИСТИТЕ ЧОВЕК КАКЪВТО Е ВЛАДИМИР ПУТИН
101
3
 
12
 
! Отговори
Авджия преди 9 години
След Борята Немцов ,е ред и на шоколадовия Потрошенко да отнесе оловото,такива ционситки слуги на новия сатанински ,,световен ред ""трябва да се отстрелват като вреден дивеч в името на мира ,спрсведливостта и добруването на човечеството.
100
4
 
11
 
! Отговори
1234567 преди 9 години
Един *** по-малко--нищо страшно!
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са жертви на едни болшевико хазари нямащи нищо общо със Руският народ,руската култура,православието .Те разрушиха всичко ,избиха по лагери или отровиха,разстреляха всички които и се противопоставиха и се опитаха да защитят държавата и народа си от едни крадци и убиици. Жалко за Русия , за нашата русия не на тази превърнали я във дивашки средновековен хазарски хаган
98
1
 
1
 
! Отговори
fashagi преди 9 години
samo taka kyrshyma gi opravia tia demokrati fashagi kapitalisti eksploatatori na naroda smycheshti krav na besilkata kakto v rysia taka i v balgaria edna banda ot tartei hrantytnici drygite da im rabotiat smart za vas i roda vi do krak triabva do krak.predateli i izmenici.za takiva jal niama .
97
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия си мисли че правейки агресия,войната ще си остане в украйна. греши, войната скоро ще се настани в русия. идва икономическа катастрофа.следва социална и политическа катастрофа с революция и гражданска война
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, сигурно и там "умните и красивите" заработват.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам един въпрос. Този на скицата зад убития бате Ицо Стоичков ли е? Глей ти, и Москва не може да го забрави бате Ицо. Велик!