Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!

Трагедията не бива да се политизира, предупреди Лавров
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 15:00,
225
Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!
Снимка: БТА

Подлото убийство на Борис Немцов ще бъде разследвано с цялата строгост на закона, за да не могат виновниците да се изплъзнат от отговорност, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той говори на провеждащата се на високо равнище в Женева 28-а сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Кощунствено е да се използват такива трагедии, като подлото убийство на Борис Немцов, за опити да се подменят органите на следствието и правосъдието и да се издигат откровено политизирани, голословни и провокационни интерпретации", подчерта той. Лавров напомни, че руският президент Владимир Путин "незабавно даде всички необходими поръчения" във връзка с разследването и изпълнението им е "взето под особен контрол".

В словото си руският външен министър изрази дълбока тревога от положението в Украйна, където "в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване". Лавров настоя за разследване на "многобройните престъпления, извършени против мирни граждани на майдана, в Одеса, Мариупол и други украински градове", които остават неразкрити.

Още по темата
Той призова ръководството на Украйна да се разграничи от "партията на войната" и от всякакви екстремисти и да вземе курс към постигане на мир и съгласие в многонационалното украинско общество на общоприемлива основа". Според него път към тази цел откриват съгласуваните в Минск на 12 февруари комплексни договорености, които са одобрени и в резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

"Необходимо е да се гарантира тяхното изпълнение в пълен обем, включително провеждането на конституционна реформа, в рамките на която да бъдат гарантирани законните права и интереси на гражданите от Източна Украйна", подчерта той.

Лавров насочи вниманието към кризисната хуманитарна ситуация в Източна Украйна и призова украинското правителство "незабавно да вдигне въведената от него фактическа блокада на този регион, да възстанови икономическите връзки, социалните плащания, банковите услуги, свободата на придвижване на хората между Донбас и останалите райони на страната".

Шефът на руската дипломация предупреди също, че онези, "които настояват за доставки на оръжие за Киев, поемат върху себе си отговорността за проваляне на мирното уреждане" на кризата. Според него такива призиви не отговарят на интересите на украинския народ и няма да допринесат за спасяването на живота на много хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
6
 
! Отговори
свидетел преди 9 години
Кулезич казва истината. Всичко стана в момента на изразването в устата и когато гадния Путин изстреля шест гранати и избяга с автобуса. Само че аз не видях друго освен зоркия поглед на Кулезич, която видя убиеца и сега и аз ще сзидетелствам пред ЦРУ.
98
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави ми впечатление, че световните "медии" забравиха за съществуването на Украйна и сега се интересуват единствено от смъртта на опозиционер на Путин. Ясно е доколко са загрижени за Украйна- докато им върши работа за очерняне на руския президент, а при първа възможност за ново плюене- изоставят Украйна и се лепват за новия случай, точно като пиявици.
97
3
 
5
 
! Отговори
каПуткин преди 9 години
Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона. Това какво трябва да значи ???? Цялата строгост на закона при разследване ???? Що за глупости !Или има разследване или няма. Но хайде да видим "цялата строгост на закона ?" какво ще изкара на бял свят !
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 117Комунистите така правят - убиват някой, чакат хората да затихнат и после пак.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ден два ще поревете за човек, който не познавахте приживе и след това ще се кротнете.
94
1
 
6
 
! Отговори
слава на путинданд преди 9 години
Гьобелс в гроба се обръща,да стане и да види какво се казва наглост и безочие в 21 век.Пък на другаря,когото умалено му викат Гьобелсчо,да сложи снимка с надпис WANTED и все някой може и да се познае.
93
3
 
6
 
! Отговори
Люба Кулезич преди 9 години
Немцов го уби лично Путин с гранатомет. Аз бях там под моста в клекнало положение, но видях всичко и докато си вдигах гащите Путин избяга с бял автобус, но аз запомних номера му и сега чакам ЦРУ да ме призоват за свидетел и аз ще кажа истината.
92
1
 
1
 
! Отговори
Filip преди 9 години
А АЛЕКСАНДЪР йОРДАНОВ ИЗКАЗА ЛИ СЕ ПО ВЪПРОСА?
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХИМНА НАШаха, значи вижда се, че Местан и Доган плащат за *** на дъщерната партия
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевХА! Атакиста каза "руска ***"! Ти да видиш обрат.
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е че то вие го убихте, кво ше разследвате.Тия са на около 150 години от демокрация, за толкова са толкова бедни.И при нас е същото, управляват ни ***, комунисти или децата на комунисти.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България всичко е криво. И особено национализма и националната идентичност. Националистите не си знаят собствения химн и тяхното разбиране за национализъм е "русия". Ама поне да го бяха прочели химна ни щяха да разберат колко бъркат. Ако знаеха кой е Левски и за какво се е борил и какво е желал за освобождението ще умрат от срам. Ама това е - националисти няма. А платените ***, дето се правят на нациналисти, които обичат русия повече от България да не говорим. И затвор не стига за вас!
87
2
 
17
 
! Отговори
ХИМНА НАШ преди 9 години
Сидеров е наща гордостСидеров е наща честСидеров е нащо знамеТой орел е смелДоблест е неговото имеТой водач е нашИ гордо следваме го ниеТой е българският страж
86
1
 
1
 
! Отговори
до 96 преди 9 години
чакай де, всичко по реда си.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 85За разлика от теб, знам български, руски, английски, добре се справям с немски, полски, сърбохърватски и IQ-то ми е поне се 25-30 пункта по-високо от твоето. Понял, св^лочЬ?
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството на Немцов беше страховито предупреждение от американските империалисти към техните руски кукли на конци. Посланието беше кратко и ясно - Действайте за това , за което сме ви платили - да свалите Путин от власт или ще ви ликвидираме един по един като кучета, както направихме с Борята Империалистите хич не си поплюват, а действат рязко и със замах. Очаквам техните марионетки в Русия сега да се паникьосат и да се опитат да направят някой голям зулум!
83
3
 
3
 
! Отговори
26155 преди 9 години
Напротив всеки политик трябва да бъде разстрелван СВОБОДНО когато не служи на народа.Иначе аз осъждам ОСТРО убийството на опонента на Путин
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 96Много достоверно звучи, господин опорна точка. Ама българите не падаме от Марс и знаеме ония псевдо-президент на псевдо-федерацията дето минава прав под масата, че е кгб до гроб. Никой с повече от една мозъчна клетка не вярва на кгбисти!
81
6
 
5
 
! Отговори
Кремлевские троли преди 9 години
Както беше казал "бащата на народите" Сталин: Есть человек, есть проблем, нет человека, нет проблема. Путин е достоен последовател на Джугашвили. Със завидно постоянство и методичност ликвидира физически политическите си врагове и неудобните. Да ги изброявам ли? Анна Политковская, още петима журналисити, Александър Лебед, Александър Литвиненко, Борис Березовски, а сега и Борис Немцов. А на путинските *** им пожелавам съдбата на хилядите затрити в подземията на Лубянка и "курортите" на ГУЛАГ
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отговори от Путин няма да получиш. Виж отговори от спонсорите на Немцов и подвластните им медии валят, като пролетен дъжд.