Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!

Трагедията не бива да се политизира, предупреди Лавров
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 15:00,
225
Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!
Снимка: БТА

Подлото убийство на Борис Немцов ще бъде разследвано с цялата строгост на закона, за да не могат виновниците да се изплъзнат от отговорност, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той говори на провеждащата се на високо равнище в Женева 28-а сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Кощунствено е да се използват такива трагедии, като подлото убийство на Борис Немцов, за опити да се подменят органите на следствието и правосъдието и да се издигат откровено политизирани, голословни и провокационни интерпретации", подчерта той. Лавров напомни, че руският президент Владимир Путин "незабавно даде всички необходими поръчения" във връзка с разследването и изпълнението им е "взето под особен контрол".

В словото си руският външен министър изрази дълбока тревога от положението в Украйна, където "в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване". Лавров настоя за разследване на "многобройните престъпления, извършени против мирни граждани на майдана, в Одеса, Мариупол и други украински градове", които остават неразкрити.

Още по темата
Той призова ръководството на Украйна да се разграничи от "партията на войната" и от всякакви екстремисти и да вземе курс към постигане на мир и съгласие в многонационалното украинско общество на общоприемлива основа". Според него път към тази цел откриват съгласуваните в Минск на 12 февруари комплексни договорености, които са одобрени и в резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

"Необходимо е да се гарантира тяхното изпълнение в пълен обем, включително провеждането на конституционна реформа, в рамките на която да бъдат гарантирани законните права и интереси на гражданите от Източна Украйна", подчерта той.

Лавров насочи вниманието към кризисната хуманитарна ситуация в Източна Украйна и призова украинското правителство "незабавно да вдигне въведената от него фактическа блокада на този регион, да възстанови икономическите връзки, социалните плащания, банковите услуги, свободата на придвижване на хората между Донбас и останалите райони на страната".

Шефът на руската дипломация предупреди също, че онези, "които настояват за доставки на оръжие за Киев, поемат върху себе си отговорността за проваляне на мирното уреждане" на кризата. Според него такива призиви не отговарят на интересите на украинския народ и няма да допринесат за спасяването на живота на много хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 9 години
Путин е по-млад от Немцов, а Кабаева е доста по-възрастна от украинския ***
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ГИ СМЕНЕТЕ!!! ИЗТЪРКАХА СЕ И ВЕЧЕ И ГЪЛАБИТЕ ВИ СЕ СМЕЯТ!!!!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Дурицкая е оставена жива? Тя е украинка, от Киев. Логично е да има интерес от обвиняване на Русия. Тогава защо е оставена жива, ако това е работа на КГБ?Нещо опорните точки на шорошоидите, доста издишат.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия трябва да защити политиците си на всяка цена! Повече да не допуска убийства на политици. Всеки който вдигне ръка на руски политик трябва да бъде третиран като терорист и унищожен!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камерите може да са "само кутии" в крайните квартали, не и на на Червения площад. Но, съгласен съм, елементарно, грубо скроено. Немцов, както и всички други опозиционери е бил следен от ЦРУ 24/7, нон стоп.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди година ислямисти се опитаха да взривят бомба на гарата в Бонн. Нито една от камерите не работеше.Дали беше случайно ?
73
1
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 9 години
тая песен ти се изтърка вече. дай нов шлагер.
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските мафиози,свързани с крупния бизнес,не се подвуомиха да избият 12 президенти,та техните наследници ще четат вестник на този Немцов.Целта оправдава средствата,а целта е дискредитиране и премахване на неудобния Путин.При тази напрегната обстановка в Европа,ти кажи че на Путин сестра му е к...а,а той нека доказва че няма сестра.Гьобелсовата пропагандна машина е включена,даже и нашенските чичо Самови и наливат масло за да я смазват и поглеждат към америк.посолство за бонус.Бог да пази България от такива изчадия!
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля че Немцов беше убит от тези дето го спонсорираха да свали Путин от власт през 2012.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 73абе не знам ама като гледам как твоя бате Гойко ни води към светлото бъдеще..
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ, МАЧКАЙ УКРАИНСКАТА МАФИЯ, ПОСЕГНАХА НА РУСКИ ПОЛИТИК! НИКАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ!
68
3
 
6
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ще търсят убиеца, но ще гледат да не го намерят.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големите родостъпници сте Еие русофобите.Утре първи ще срещнете руснаците на Дунав .мост.Все се кланяте на някой господар.Справка обичаните от целия български народ Иво Инджев,Асен Агов,Огнян Минчев...Преди години громяха американците и гнилия капитализъм,сега друго пеят,а може и на китайски един ден да запеят.
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен премиер и официалният език в България да бъде най-накрая руският. Всички българи милеят за Русия. Само твърд руски комунизъм ще ни спаси. България да бъде анексирана от славянските ни братя в Москва.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЙДЕ И КРАЯТ НА УКРАИНСКАТА МАФИЯ. УБИХА РУСКИ ПОЛИТИК И СЕГА ЩЕ ИМ СТАНЕ ЗЛЕ.
64
3
 
11
 
! Отговори
se преди 9 години
Няма смисъл да хар1ите пари за разследването.Убит е от западните служби с цел дестабилизиране обстановката в Русия.Путин да държи здраво и да не се подава на демократични идиотизми.Демокрацията е за ***.Цял живот се надяват до смърта ,че ще видвт Луната от обратната страна.Дръжте здраво в Русия и приберете заграбеното от времето на алкохолика Елцин.Той беше прислуга на янките и запада.
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, Лавров много непрофесионално сте постъпили при убийството като сте изключили камерите !
62
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Вие ще се научите, че Путин от шега не разбира!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада и в частност САЩ са безкомпромисни в следване на целите с
60
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От руската *** България е видяла само лагери, убийства и терор. Главно благодарение на комунистическа *** в мАсква в ден днешен България е изостанала с половин век от белите държави по всички показатели.