Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!

Трагедията не бива да се политизира, предупреди Лавров
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 15:00,
225
Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!
Снимка: БТА

Подлото убийство на Борис Немцов ще бъде разследвано с цялата строгост на закона, за да не могат виновниците да се изплъзнат от отговорност, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той говори на провеждащата се на високо равнище в Женева 28-а сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Кощунствено е да се използват такива трагедии, като подлото убийство на Борис Немцов, за опити да се подменят органите на следствието и правосъдието и да се издигат откровено политизирани, голословни и провокационни интерпретации", подчерта той. Лавров напомни, че руският президент Владимир Путин "незабавно даде всички необходими поръчения" във връзка с разследването и изпълнението им е "взето под особен контрол".

В словото си руският външен министър изрази дълбока тревога от положението в Украйна, където "в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване". Лавров настоя за разследване на "многобройните престъпления, извършени против мирни граждани на майдана, в Одеса, Мариупол и други украински градове", които остават неразкрити.

Още по темата
Той призова ръководството на Украйна да се разграничи от "партията на войната" и от всякакви екстремисти и да вземе курс към постигане на мир и съгласие в многонационалното украинско общество на общоприемлива основа". Според него път към тази цел откриват съгласуваните в Минск на 12 февруари комплексни договорености, които са одобрени и в резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

"Необходимо е да се гарантира тяхното изпълнение в пълен обем, включително провеждането на конституционна реформа, в рамките на която да бъдат гарантирани законните права и интереси на гражданите от Източна Украйна", подчерта той.

Лавров насочи вниманието към кризисната хуманитарна ситуация в Източна Украйна и призова украинското правителство "незабавно да вдигне въведената от него фактическа блокада на този регион, да възстанови икономическите връзки, социалните плащания, банковите услуги, свободата на придвижване на хората между Донбас и останалите райони на страната".

Шефът на руската дипломация предупреди също, че онези, "които настояват за доставки на оръжие за Киев, поемат върху себе си отговорността за проваляне на мирното уреждане" на кризата. Според него такива призиви не отговарят на интересите на украинския народ и няма да допринесат за спасяването на живота на много хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закон в америка. ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ няма такъв виц просто.
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закон в русия. ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ няма такъв виц просто.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питайте Бжежински кой е убиецът и неговият поръчител, той ще ви каже.
16
4
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Mislya si che ne e Putin.Trona mu ne e zastrashen.
15
8
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Дали Сталин е имал опозиция по време на Великата отечествена война,едва ли.Ами то сега...същото в Русия;трябва да си...сумасшедший.
14
2
 
15
 
! Отговори
Ясно и точно преди 9 години
Елцин, Горбачов и Николай II се бяха оградили с некадърни мухльовци. Николай II плати с живота си, Царска Русия плати с половината от териториите си.Интересно е, че тогава и Германците са тотално разгромени в първата световна война.Интересното е също, че немския кайзер импортира и финансира октомврийската революция, която вкарва цяла Русия години наред в тотален хаос. Това което западът не може да прости на Путин е, че е сложил работоспособни хора по всички етажи на властта.Един от тях е Лавров
13
3
 
12
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Необходимо е да се гарантира изпълнение в пълен обем на съгласуваните в Минск на 12 февруари комплексни договорености, които са одобрени и в резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Вчера опълченците приключиха с изтеглянето на цялата своя артилерия на договореното разстояние от линията на разграничението, а украинската армия едва-едва реализира първите плахи опити в изпълнение на това изискване на Минск-2.
12
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нашите рубладжии са толкова зомбирани, че ако утре путин им хвърли бомбите - те ще се радват и ще викат - така е правилно !
11
11
 
12
 
! Отговори
Писна ми преди 9 години
Нагъл комунист - кво да го правиш!? Обелва дума-две оправдание за гредата в своето око и веднага сменя темата, сочейки треските в чуждото...
10
4
 
8
 
! Отговори
ДД преди 9 години
Да бе ,да...той и *** така мисли...
9
15
 
18
 
! Отговори
Чехльо преди 9 години
Русия в сърцата САЩ е сатаната!
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА ти номер 2 си пародия на човешко същество..може би си клониран или по-точно ГМО ..
7
18
 
15
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 9 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца"! Да попитам рубло-путинофилите верващи във вражеската диверсия от страна на агресора САЩ, да не би Немцов е застрелян с цел разпалване на конфликт? Или 105 застреляни журналиста са също с тая цел! Ох рубло моя, партийо любима!
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно в момента на убийството един камион закрива сцената, а сега се разбира и че всички останали камери са били изключени.ама много непрофесионални тези убийци бе.
5
8
 
8
 
! Отговори
ах преди 9 години
Все едно слушам МЕСТАН като заглавичква "публиката' Лавров,... защо Иссаков мълчи? Спуснете му сценарии...Нацистко е да се убива ОПОЗИЦИЯТА!!!
4
14
 
21
 
! Отговори
Чикист преди 9 години
С Чечня не стана, с Украйна не стана, със санкций не стана, сега почват да човъркат РФ от вътре. Хубавото на американските палячовци е това, че карат от 90та насам по една и съща схема. Майдана е нашето 45 години стигат. Сега почват да клатят обществото и в РФ, но още през 2012 В.В беше готов за това...
3
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийци !
2
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пародия на държава, пародия на външен министър.
1
5
 
12
 
! Отговори
Тиквунчо преди 9 години
Сретен Йосич е на свобода