Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна

Преди това няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна
Обновена: 3 мар 2015 16:34 | 3 мар 2015 14:31, Елка Василева
343
Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна
Павло Климкин. Снимка: архив, Reuters

Няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна, докато Крим, който сега е под руски контрол, не бъде върнат на Киев, заяви украинският външен министър Павло Климкин, който е на двудневна визита в Япония, предаде Ройтерс.

 "Не може да има ни най-малкото нормализиране на отношенията между Украйна и Русия без връщане към статуквото и установяване на пълен украински суверенитет върху Крим", каза Климкин пред репортери в Токио.

Русия анексира Крим преди година.

 "Единственото предварително условие за каквото и да е ефективно, окончателно уреждане на конфликта, е пълно затваряне на украинско-руската граница", допълни Климкин.

 "Защото всичко, което дестабилизира ситуацията в Донецка и Луганска област - пари, оръжия, наемници, тежки оръжия и разбира се руски бунтовнически войски - идва през руско-украинската граница", каза дипломат номер едно на Киев.

Той подчерта, че Киев иска мирно уреждане на конфликта, но предупреди, че Украйна ще използва всякакви средства, за да защити своята териториална цялост и суверенитет.

Същевременно трима украински военни са били убити, а девет ранени за последните 24 часа в Източна Украйна, посочва Ройтерс, като се позовава на украински военен източник.

Той добави, че проруските сепаратисти са обстрелвали украински позиции в Донбас 22 пъти през изминалия ден.

Русия пък отказа в Парламентарната асамблея на съвета на Европа да се създаде работна група за Украйна, защото е невъзможно взаимодействие с тази организация в условията на въведени срещу Русия санкции, заяви пред руския в. "Известия" председателят на комисията по международни въпроси в руската Държавна дума Алексей Пушков. За такава група в ПАСЕ настояваше Ан Брасьор, председателката на ПАСЕ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: УкрайнаРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
44
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Когато албанците се самоопределиха в Косово и бяха отделени от Сърбия беше чрез "демократичен" референдум, а когато руснаците в Крим го направиха всички викнаха, че Русия е анексирала Крим. Обаче има една огромна разлика, Русия не е Сърбия и връщане назад няма, то и Новорусия вече не е Украйна и няма и да бъде!
134
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е последна грижа на САЩ без Крим. На тях им трябваше военно-морската база в Севастопол. Заради обсега на Томахоук , затова сега по-важни са им Румъния и България. От тука ще се стреля.
133
16
 
7
 
! Отговори
Путя преди 9 години
Да са *** у диктатора! Заради един Крим върнах Русия в първи клас.
132
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е американците искат война на всяка цена в европаи с тия продажни палета може и да я постигнат
131
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да бъде върнат,когато украина вече е в небитието?
130
2
 
25
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Крим, Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато Обамата започне да се съобразява с конституцията на Германия и престане да подслушва Ангела Меркел!
129
2
 
16
 
! Отговори
пижо преди 9 години
Тоя май като идва в Б-я нещо е прихванал от нашите ***.
128
1
 
17
 
! Отговори
batmario преди 9 години
Момчетата които ги използваха на Майдана за бунтове са опасни.Могат да свалят Порошенко както свалиха Янукович,затова ги изпратиха на Източния фронт.Опълченците добре оборудвани и ръководени им разляха мозъците по асфалта.Тези момчета няма да участват повече на никакви Майдани.И се започна геноцит който ние познаваме---тока +50%,заплати надолу,безработица,хаос...
127
6
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До гарабедчоЩо бе Гарабедчо... - не е ли редно да се върне заграбеното... - или искаш да стане като в Турция - преди 100 години...
126
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крим ще се върне скоро в Украйна, а Украйна където винаги е принадлежала, в Русия.
125
4
 
19
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Утре сабахлен Путин слага Крим в един чувал мята го на гръб и му го носи на това диване. Те там в Украина американците назначиха по големи серсеми от нашите . От къде ги вадят , нещо обработват ли ги , чипове ли им слагат, ама едно диване за свят не курдисаха никъде. Все крадливи и лъжат ,лъжат.
124
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Язък... - Сидеров се точеше за генерал-губернатор...
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен до 177 понеже и ти си от велик народ/ който е *** от почти всички раси / за това и пирони не можеме да правиме а внасяме от Албания, *** с *** .
122
1
 
18
 
! Отговори
Ала-ІБала преди 9 години
И там да се настани американска база! Какъв прекрасен свят!
121
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От месец април пенсиите в русия падат с 10%, заплатите драстично. Неконтролируем спад ще има в бизнессектора въпреки започналите масови съкращения.в.Комерсант
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 168: А ти си седнал да обясняваш за шепа рубли кой е "чистокръвен руснак"....по зъбите ли ги разпознаваш ?
119
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Догодина русия ще загуби поне още 20% жители! Народа и масово емигрира
118
4
 
16
 
! Отговори
до 171 преди 9 години
"Щастлив съм че живея в страна членка на ЕС!!!!!!!и няма да стана жертва на болни амбиции на близка държава гнила отвътре и отвън"Споко бе, САЩ не е чак толкова наблизо. Но е добре да си нащрек.
117
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щастлив съм че живея в страна членка на ЕС!!!!!!!и няма да стана жертва на болни амбиции на близка държава гнила отвътре и отвън
116
3
 
16
 
! Отговори
за една шепа долари преди 9 години
Павел Анатольевич Климкин е чистокръвен руснак. Роден е в Курск и е завършил в Москва. Сега, за една шепа долари, се прави на фалшив украинец.