Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна

Преди това няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна
Обновена: 3 мар 2015 16:34 | 3 мар 2015 14:31, Елка Василева
343
Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна
Павло Климкин. Снимка: архив, Reuters

Няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна, докато Крим, който сега е под руски контрол, не бъде върнат на Киев, заяви украинският външен министър Павло Климкин, който е на двудневна визита в Япония, предаде Ройтерс.

 "Не може да има ни най-малкото нормализиране на отношенията между Украйна и Русия без връщане към статуквото и установяване на пълен украински суверенитет върху Крим", каза Климкин пред репортери в Токио.

Русия анексира Крим преди година.

 "Единственото предварително условие за каквото и да е ефективно, окончателно уреждане на конфликта, е пълно затваряне на украинско-руската граница", допълни Климкин.

 "Защото всичко, което дестабилизира ситуацията в Донецка и Луганска област - пари, оръжия, наемници, тежки оръжия и разбира се руски бунтовнически войски - идва през руско-украинската граница", каза дипломат номер едно на Киев.

Той подчерта, че Киев иска мирно уреждане на конфликта, но предупреди, че Украйна ще използва всякакви средства, за да защити своята териториална цялост и суверенитет.

Същевременно трима украински военни са били убити, а девет ранени за последните 24 часа в Източна Украйна, посочва Ройтерс, като се позовава на украински военен източник.

Той добави, че проруските сепаратисти са обстрелвали украински позиции в Донбас 22 пъти през изминалия ден.

Русия пък отказа в Парламентарната асамблея на съвета на Европа да се създаде работна група за Украйна, защото е невъзможно взаимодействие с тази организация в условията на въведени срещу Русия санкции, заяви пред руския в. "Известия" председателят на комисията по международни въпроси в руската Държавна дума Алексей Пушков. За такава група в ПАСЕ настояваше Ан Брасьор, председателката на ПАСЕ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: УкрайнаРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
28
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Мм добре! А питахте ли народа на Крим кво иска, или това няма значение. Ще стреляте и по тях както направихте с хората на Майдана и обвинихте БЕРКУТ. *** нацистите дето са тея в измислената Украйна, после Путин бил виновен.
154
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тяУкрайна иска Крим, за да го даде на хамериканците за бази. Без Крим Украйна не е интересна. хамериканците искат да господстват в Черно море. Тук е заровено кучето.
153
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украйна е измислена държава от болшевиките-името- украйнина на полско-литовската държ.а откачалките бутат паметници на баща си -ленин- щото така са им казали краварчетатаполяците плюят сталин- ами да се върнат в гравниците 39 година дето имат излаз на море 3 километра и западна полша си е германска земя окакто се помни до 45 годинана сталин *** трябва да целуват - нямат по-голям национален герой от негоза тъпотата българска не ми се говори защото не се различава от полската и украинска
152
0
 
12
 
! Отговори
ИИИИИИ преди 9 години
ДА СЕ ВЪРНАТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ,ДАДЕНИ НА ЮГОСЛАВИЯ,ТАКОВА ЮР.ЛИЦЕ НЯМА,ДА СЕ ВЪРНАТ МАКЕДОНИЯ,ДА СЕ ВЪРНАТ ОДРИНСКА ТРАКИЯ,ОТ КОЙТО МОИТЕ ДЕДИ СА ИЗБЯГАЛИ,ДА СЕ ВЪРНАТ ЗЕМИТЕ НА БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ,СЕВЕРНА ДОБРУДЖА И Т.Н.ДА СЕ ВЪРНЕ БАБА МИ ОТ КЕСТРИЧ,КОЙ МОГЪЛ,МОГЪЛ,И Т.Н.АЗ МИСЛЯ,ЧЕ СКОРО ТЕЗИ ОТ РАДАТА ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТ,ДАНО НАРОДА ИМ НЕ Е ЗАСПАЛ,КАКТО НИЕ В МОМЕНТА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ,И НЕ ВИЖДАМЕ НА ДВА МЕТРА ПРЕД СЕБЕ СИ.
151
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дедо Иван е категоричен: Киев трябва да бъде върнат в Русия, дотогава няма нормализация. Може и хич нищо да няма накрая.
150
3
 
16
 
! Отговори
Джим Кери преди 9 години
Ало тиквениците, вижте си минския договор, ако можете да четете... Ако се откажете от споразумението, ще ядете бой и от тази смешна ваша държава няма да остане нищо.
149
1
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
До няколко дена ще почнат протести в самия Киев, правителството и парламентът ще бъдат сринати от протестиращите.
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щее...!
147
1
 
14
 
! Отговори
Гага преди 9 години
Хубав виц! Тези май не изтрезняват изобщо, абе щом си избраха такова пиянде за президент...
146
1
 
16
 
! Отговори
проруска преди 9 години
на куку лято
145
0
 
43
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 9 години
Да искаш да ти се върне нещо, което не е твое, е меко казано нахалство, дебилство или безочие! Единствено, нашият президент с фишуто, Петърчо Стоянов върна на гърците нещо, което не е тяхно "История славянаобългарская". Абе к,во да правиш върви ни на президенти! Тепърва Украйна ще губи, и територии, и икономика, и пазари, и кадри! Ще следват нашия път, ще слушкат краварите и европедерите и тепърва ще я докарат до просешка тояга!
144
0
 
29
 
! Отговори
Класов враг преди 9 години
Няма вече Украйна, свиквайте!
143
0
 
45
 
! Отговори
Мда преди 9 години
И САЩ трябва да върне Косово на Сърбия. Защо толкова упорито се мълчи по този въпрос?
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърсета : Волынской резниДа разберете какво са правили с 'другите'. Особено Поляците, които сега ги поддържат!
141
0
 
2
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До Анонимен 200Нещо за Троянската война а кажеш?
140
2
 
15
 
! Отговори
Одисей 3 преди 9 години
До до 175 Напълно съм съгласен с тебе,но пропускаш Странджата,Спонги,Шопа,ханКрум, и т.н. Тези сбъркани прасета ще отговарят пред нас и тежко и горко на предателите кравари!!!
139
3
 
43
 
! Отговори
Много вероятно преди 9 години
А не е ли по лесен вариант- Русия взима цяла Украйна и нещата се нормализират най естествено.Разбира се след подходящо "редуциране" на населението-има доста ненужни украинци.
138
1
 
42
 
! Отговори
Къртечницата Ройтерс преди 9 години
И отново ескадроните летят! Събрала творчески сили през уикенда, *** пак е нарамила къртечницата Ройтерс и стреля смело и безразборно във всички посоки. Е, патроните са малко кьор фишек и вдигат малко повече шум и дим от колкото обичайно, но нали това е целта. Браво, ***. Липсваше ни. Особено през уикенда, когато изпусна зрелищното убийство на един руски дисидент. Беше точно за теб работа, но си нямаше късмет. За щастие, дисиденти много и чичо Сам ще се погрижи да бъдеш на смяна следващия път.
137
2
 
45
 
! Отговори
Тик -так преди 9 години
Гривнята пада като американска совалка , тия смешки бръщолевят .Още 4 годинки им останаха да цоцат от руската газ ,после по газопроводите им ще текат фекалии .Много са ми сладки Порошенко, Яйценюка и пр. шизофреници.Буквални живеят в паралелен свят , където на всички им дреме много за окрайна.
136
3
 
23
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Не знам кой какво ще си връща ,но преди време някъде из УСА някой не прати ли петиция до бялата къща за връщане на Аляска в състава на Русия, та от тази гледна точка може би е и отговора от един български филм в който цитирам по памет "татко ще ми купи колело,ама друг път".