Путин да бъде изрязан като тумор, призова Каспаров

Опозиционерът иска светът да засили изолацията на руския президент
Обновена: 5 мар 2015 13:58 | 5 мар 2015 10:25, Елка Василева
223
Путин да бъде изрязан като тумор, призова Каспаров
Гари Каспаров. Снимка: архив, Reuters

Руският опозиционер Гари Каспаров призова САЩ и света да засилят изолацията на руския президент Владимир Путин и да въоръжат Украйна, предаде Франс прес.

Призивът беше отправен по време на изслушване в Сената на американския Конгрес.

"С тумор не може да се преговаря. Подобно на тумор Путин и неговият елит трябва да бъдат изрязани", заяви бившият световен шампион по шахмат.

"Борис Немцов беше убит, защото можеше да бъде убит. Путин и неговият елит смятат, че след 15 години на власт могат да правят каквото си искат. За тях няма червена линия, която не бива да прекрачват", добави Каспаров.

Изслушването в Сената бе официално посветено на "руската агресия в Източна Европа" и ситуацията в Украйна, Молдова и Грузия", съобщи Франс прес. В заседанието участва и бившият грузински президент Михаил Саакашвили.

"Политиката на протегната ръка на Запада към Путин трябваше да бъде изоставена, след като Путин показа истинското си лице преди повече от 10 години. Тази политика обаче беше продължена, това насърчи Путин и делегитимира нашето опозиционно движение", заяви Каспаров в Сената.

Още по темата

Според него ситуацията в Украйна е естествено следствие от полицейската държава, установена в Русия и доставките на оръжия за Киев трябва да бъдат извършени възможно най-бързо.

На този етап Барак Обама отказва да изпрати оръжия в Украйна, въпреки че Конгресът гледа благосклонно на тази идея, отбелязва Франс прес.

"Олигарсите, които подкрепят Путин, трябва да бъдат накарани да избират между това да го изоставят или да се изолират. Не можем да ги оставим да продължат да живеят като Доналд Тръмп и да управляват като Сталин", заяви Каспаров.

Той добави, че руснаците искат да са свободни, но каза, че е прекалено да се иска само от тях да победят една глобализирана диктатура, изпълнена с енергия и сила, радваща се на негласната подкрепа на свободния свят.

Гари Каспаров беше приятел и съратник на Борис Немцов, убит в края на февруари в Москва. Двамата бяха заедно в опозиционното движение "Солидарност".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се кандидатира за президент на Сащ
55
8
 
6
 
! Отговори
Съветлия преди 9 години
Да внимава с приказките, че руския диктатор и масов убиец *** не се свени да убива за всяко едно изречение срещу него, както и невинни граждани на съседни държави ежедневно!
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно Цветелин Кънчев да плюе Бойко Борисов.
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каспаров вижда че не може по демократичен път да спечели изборите и затова плюе.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно Станишев да призове Бойко да бъде изрязан като тумор хахахахааа
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪВЕТСКИЯ ПРОДУКТ РЕВЕ СРЕЩУ ДЕМОКРАТИЧНА РУСИЯ.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета соросоидчетата които са на заплата от Сорос и на Америка за България (все пак 10 милиона долара не са за изпискане) се чудя що за демократи и родолюбци са. За 20 год. Америка е дала на българските не правителствени организации ( НПО ) 750 милиона долара и то до 2009год - каза го американският посланик по - случай 20 год.демокрация.. Та за каква демокрация ,за какви ценности ме говорят. Те пишат за това което им се плаща.
49
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора като Каспаров дрънкат без да предложат алтернатива.За тях САЩ и Европа са образец на подражание, идеал.По точно казано такива хора нанасят повече вреда от колкото полза.От такива идеи може да се очаква само нови войни и убийства.Западната демокрация се *** и се превърна в диктатура.Русия и светът нямат нужда от демагози като Каспаров.А ние както винаги се качваме на потъващ кораб.
48
5
 
19
 
! Отговори
Land of the free преди 9 години
USA е тумора, там е голямата "демокрация и свобода", затворите им са пълни и като стане време за гласуване избират между кока кола и пепси кола. Има ли значение коя кукла им е президент - политиката им е една и съща? Що не ходят да демократизират Африка? Щото няма какво повече да им вземат, там и сега всички природни ресурси се експлоатират от западни компании. Няма държава дето америка да са "освободили" и тя да е прокопсала - за 60 години има над 15 нападнати суверенни държави от САЩ
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Връща се наш демократ доброволец против опълченците,пленен при Дебалцево. Иво Инджев го интервюира.-Къде те плениха?При Ебалцево.-Защо не избяга?Хванаха ме по свлечени ***
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ари, предателите никой не ги обича, най-малкото. Само ги ползват и после като изтривалка. Те си остават докрай предатели. А колкото за опита за премахване на Путин, то той не успя. така, че КГБ: ЦРУ = 1: 0. Коломойски свали грешния самолет и на поръчителите лошо им се пише, и те си знаят. Ще търсят рестарт след като минат президенстките избори в САЩ, за да преговарят на новия достигнат рубеж. А ние тук ще си драскаме по нета.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 64,втасали сме и вързали обаче маана на другите винаги ще намерим,
44
3
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До uuкак да не помним "заръката", нали предсказанието на Ванга гласи - "Боби Фишер ще каже, че дето е Гари, там е измамата."
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каспаров е г-н Никой , живее в САЩ и се прави на изгнаник , храненик на американски фондации..
42
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не искам Руски реактори , искам американски , защото са три пъти по-скъпи , но качеството си има цена , лампата ми свети американско , и топли повече , да живее америка , и най-яркия й представител Обама -Мама -Да еб. Вашта Мама
41
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О ***..О ангеле мой, спаси ни така както при комунизма.. О *** , само ти можеш да ни научиш как се живее без пари, без да работиш...храни ни с идеи О..О..О ..вовеки !!
40
5
 
30
 
! Отговори
uu преди 9 години
Спомняте ли си заръката на Боби Фишер : Там, където е Каспаров мирише на измама....
39
7
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 9 години
НЕ ГОВОРЕТЕ ПРОТИВ ВОЖДА Г-Н КАСПАРОВ ЗА ДА НЕ ВИ СЕ НАТРУПАТ ЧЕРНИ ОБЛАЧЕТА НА КЪЩИЧКАТА ВИ !!!!!!!
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не искам Русия , там заплатата е от 1000 долара нагоре , и евтин е токът и горивото , искам свободата на ЕС , да им работя в строителството на Запада , жените ни са добре дошли като чистачки , средната ни заплата е 400 евро ,но за сметка на това тока и горивото ни е доста по-скъпо от това в Русия ,тука може да си псувам спокойно политиците , за разлика от Русия , ама на наште политици , не се интересуват че ги псуваме ,те са си свикнали ,но продължават да си лапат и да чакаме светлия капитализъм
37
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че все още има демократи, които да разобличават руската комунистическа ***.