Сепаратистите в Украйна са изтеглили тежките оръжия

Бунтовниците обаче обвиниха, че от Киев на са направили същото
7 мар 2015 16:33,
37
Сепаратистите в Украйна са изтеглили тежките оръжия
Снимка: Архив Reuters

Проруските сепаратисти в Източна Украйна заявиха днес, че са приключили с изтеглянето на тежките си оръжия от фронтовата линия съгласно подписаното в Минск споразумение, предаде Франс прес.

"Днес е последният ден от изтеглянето на оръжията", заяви техният представител Едуард Басурин, след като показа пред медиите последният според него етап от изтеглянето.

"Изтегляме общо 26 минохвъргачки. Те ще се съхраняват там, където вече се намира останалото въоръжение", добави той.

Тази сутрин бунтовниците показаха изтеглянето на осем 120-милиметрови минохвъргачки, в присъствието на шестима наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които отказаха коментар.

Оръжията бяха отнесени в стара тухлена фабрика в Снежное на около 90 километра от Донецк, регионалната столица и крепост на бунтовниците. Там вече се намираха четири тежки оръдия, констатираха на място журналисти от АФП.

"Изтеглихме всичките си оръжия от фронтовата линия. Украйна все още не го е направила", заяви лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко. Той заплаши, че ще върне всички оръжия на предишните им позиции, ако Киев не изпълни задълженията си според споразуменията от Минск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Повторете Ричард преди 9 години
Моля се, Русия да приложи отново действието на Richard AV върху сбирщината военни кораби от НАТО в Черно море. Само че, малко по-продължително време, толкова колкото да се наблъскат един в друг НАТОвските корита. Хем това ще запуши устата на нашите русофобчета, та дано млъкнат веднъж завинаги.
27
0
 
0
 
! Отговори
бай джагал преди 9 години
До турчинДа, прав си. Между другото хмм, най-странно е че комунистите в Република България започнаха Възродителният процес, после те създадоха антиконстуционната партия ДПС , за да откъснат гласове от зараждащото се СДС, после те създадоха ВИС и СИК и всички кредитини милионери и новобогаташи....
26
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
това е Т34, от ВСВ, до сега руснаците нямат други модели, да бе ще ви се, апят размечталис.
25
0
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Нямаш и най малка представа какво пишеш НАЛИ?! НПО Енергомаш -се казва една от фирмите в Русия които правят двигатели. 2ро ОКО-1 се казват система от спътници който денонощно следят ядрените сили в света има и още 1 система. А тези който са засекретени едва ли трябва аз и ти да ги знаем!
24
1
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
хахахах тоя танк който цитираш Т80 е от 69 година тогава не си знаел какво е кола и ток остави за танк!!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От януари месец ,руснаците нямат нито един спътник ,който да съобщава за ракетна атака- разчитат само на радари и пеленгатори. Следващият спътник ще излети в края на юли ,ако руснаците успеят да му измислят двигател на ракетата -носител, щото досега ползваха украински. 8 минути преди да изстрелят каквато и да е ядрена ракета, тя ще бъде унищожена от НАТО, това не го знаехте ,нали ? 3 минути е летенето на Трайдънт ,11 минути са необходими за да се пусне руски Топол.....
22
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двигателя на Т80 има 500 часа ресурс, На 501 -вия час работа е за основен ремонт. 5-та и 6-та ос са постоянно в дефект заради торсионите ,които са скапват само при обръщане на оръдието назад. Двигателя не може да се ремонтира без да се извади изцяло с кран , Активната защите е пълен смях.... Руснаците са столетие назад в танковете.....
21
0
 
2
 
! Отговори
lizimah преди 9 години
До Иванbravo,no na koi da go kaje6 kato sa promiti moza4eta,amerikanofil4eta dolni..
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Извънземен танкТова на снимката е Т 72 Точно той е с активната защите. Въобще не може да се сравнява с ходовите качества, мощта и бронята на Т64. Особено Т64 Булат и Оплот- украинските модификации на Т64. Т72 е най-нещастния танк ,който някога е произвеждан. По-нещастен от него е единствено Т-80. Ако обърнеш оръдието назар и покараш 30 км по тоя начин, торсиона на 5-та и 6-та ос се скапва от променения център на тежестта... Пълни *** ! А как горят.....с хубав пламък .
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди няколко месеца, властта в Киев беше взета с преврат от неонацистка организация подпомагана от САЩ. Руснаците които са в Украйна, не желаят да живеят в една държава с тези хора, а анаЛлизаторите тук ми разправят, че това трябвало да стане , та дори насила. Някой поставя ли се на местото на тези хора ? В Русия пък , руснаците си харесват Путин, тия нашите "диктатор бил".Пияницата Елцин ли да върнат? То ние тук се оправихме с нашите политици те се загрижили за чуждите.
18
0
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Някои в страната много ги дразни Кърджали. Интересно Станишев защо още не е прибран за думите си относно Кърджали.
17
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Абе тези които пишат тук, подпомагани от американски неправителствени организации, сещат ли се, че когато техните работодатели постигнат своето в България също ще настане хаос. Ужас, който сме го виждали от черно-белите филми. Война с Русия ли ви се е прищяла бе ***? Къде ще крием децата си тогава? Или си мислите , че задокеанските ви господари ще се загрижат за България която ще е в руини?
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската междуконтинентална балистична ракета Топол-М е най-бързата ракета в света. При скорост 21 маха (25 000 км/час) от нея няма никаква защита. Ако бъде пусната от Москва тя ще стигне Ню Йорк и Вашингтон след 18 минути. До Чикаго ще долети за 18,6 минути, а до Лос Анджелис за 22,8 минути. Руските и китайските подводници могат да изстрелят своите ракети и да унищожат източното и западно крайбрежие на САЩ в течение на една минута.
15
0
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
...че то в Кърджалийско няма не ''тежко'',а никакво въоръжение отдавна!!!
14
3
 
2
 
! Отговори
Геле преди 9 години
До Извънземен танкКакъв Т-90 бе. Не виждаш ли двете бели линии с които украинците си маркират танковете. А те Т-90 нямат.
13
3
 
17
 
! Отговори
Извънземен танк преди 9 години
Това на снимката е руски Танк Т90. Уникална машина, с единствената в света активна защита. Тия плочки върху него не са броня, а защитни сензори. На всеки изстрелян снаряд или ракета срещу него по една такава плочица се активира и изстрелва шрапнели които унищожават вражеският снаряд преди да е достигнал танка. Но Русия не е продавала такива танкове дори на Украйна. Само на Индия е продала от тях, защото съвместно разработват военни технологии. Индия с пари и работна ръка, Русия със специалисти.
12
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна трябва да продължи атаката, никакво изтегляне до като не падне последния бунтовник.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13Гъдулко я кажи какво ще получим когато Кърджали се отдели ... отговор бомби !
10
1
 
38
 
! Отговори
???????????????????? преди 9 години
Те руснаците в украйна не искат да живеят с така наречените украинци,както в косово.Не знам какво правят американците там,много ги е засърбяло,отдавна не са яли бой,от ВИЕТНАМ,гледайте сега насъскаха ги,отидоха избиха хиляди мирни граждани,деца, старци,разрушиха им жилищата,защото саво искат да са отделно,както са били цял живот.Фашагите им разрушиха предприятията,нямат доходи,пенсии,избиват ги и трябва насила да живеят към"украйна"Двоен аршин,никаква правда,трябва да си роб и това е.
9
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е да бе! Тия не искат ли много? Все едно местни жители на Кърджали да поискат Българската Армия да си изтегли тежкото въоръжение от кърджалийска област.Ми нали Донецк си е украински град? Украинците ще си правят с оръжията каквото си поискат!