Андреас Лубиц – спортистът, мечтаещ да лети

Какво (не) знаем за втория пилот на германския "Еърбъс"
Обновена: 27 мар 2015 08:22 | 27 мар 2015 08:10,
42
Андреас Лубиц – спортистът, мечтаещ да лети
Андреас Лубиц. Снимка: Facebook

Спортна натура, много компетентен, мечтаещ да лети - с такива думи познати и приятели описват Андреас Лубиц, втория пилот на разбилия се във френските Алпи самолет на германската авиокомпания "Джърмануингс", обобщава Франс прес.

"Той беше млад и по-скоро нормален човек, чувстващ се добре от живота, който водеше, не се отличаваше в нищо, беше също много компетентен", разказва 66-годишният Клаус Радке, президент на авиоклуба ЛСЦ Вестервалд в Монтабаур, малко западногерманско градче. Именно в този клуб Лубиц се учил да лети като юноша.

Мъжът, заподозрян от френските съдебни власти, че нарочно е предизвикал катастрофата с германския самолет, като го е врязал в алпийски склон, живеел в част от къщата на родителите си в Монтабаур, населено място с 12 500 души. Вчера зоната около къщата в Монтабаур беше отцепена от полицията, а разследващите власти обявиха, че са намерили важна улика в дома му.

Още по темата

"Детективите заявиха, че са намерили "съществена находка" по време на продължилия четири часа обиск на жилището му, но уточниха, че това не е предсмъртна бележка", посочва британският всекидневник "Дейли мейл".

Представител на полицията заявил пред изданието, че полицаите са открили нещо, което "може да се окаже ключът към това, което се случи", но отказал да уточни за какъв предмет става дума.

Съседи на семейството описват Андреас като млад спортен човек, който имал по-малък брат и гадже. "Не мога и не искам да вярвам. Много съм шокиран. Срещах го рядко, но той беше винаги любезен и приятелски настроен. Не знам дали е бил в депресия, дали е бил болен, никога не съм чувал за по-специални проблеми с него или със семейството му", казва 23-годишния Йоханес Росбах, жител на градчето.

Според ръководството на "Луфтханза", компанията майка на "Джърмануингс", Андреас е започнал да учи за пилот през 2008 г., като подготовката е била извършвана към Луфтханза в Бремен. Той е завършил учението през 2012 г., преди да бъде назначен в Джърмануингс през септември 2013 г.

Когато не е бил в Монтабаур, Андреас е живеел в апартамента си в Дюселдорф, който сега също се обискира от полицията. Той е имал 630 часа пилотиране зад гърба си и през 2013 г. е получил сертификат от Американското управление за гражданско въздухоплаване.

Според "Луфтханза" Андреас е преминал психологически изследвания, предвидени в обучението му. Той обаче е преустановил за няколко месеца учебния си процес. Ръководството на Луфтханза отказа да отговори на въпроса дали това прекъсване е било евентуално по медицински причини. Според журналисти от "Шпигел" през 2009 г., когато е било прекъсването, Лубиц е страдал от депресия или преумора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.