Предавам се! Не стреляй...

Снимката на малката Ади, която се "предаде" пред фотоапарат
31 мар 2015 16:00,
39
Предавам се! Не стреляй...
Снимка: Osman Sagirli

Турският фотожурналист Осман Сагирли засне сърцераздирателен момент в бежански лагер на границата между Сирия и Турция.

4-годишно момиченце се "предаде" пред фотоапарата му, мислейки го за пистолет.

Замръзналото от страх дете вдигнало безпомощно ръце над главата си, с умоляващ поглед да не бъде застреляно.

Момиченцето се казва Ади Худеа и живее само с майка си и сестрите си в лагера, след като бащата е убит през 2012-та година, пише "Дейли мейл".

За отрицателно време снимката обиколи мрежата и докосна милиони хора, потресени от жестокостта на войната, отразена в детските очи.

До момента гражданската война в Сирия, избухнала през март 2011-та година, е отнела повече от 220 хиляди живота, 10 000 от които на деца.

Повече от 12 милиона души, от които 5 милиона деца, все още отчаяно се нуждаят от хуманитарна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже.....защо!!!!Милото човече!!!!Сърцето ми се къса, когато гледам уплашените му очички.....!!!ЗАЩООООО ГОСПОДИ?Няма детенце, което заслужава това!!!Дано гледаш отгоре....дано Ти накажеш виновниците...ние хората не можем!!!
26
2
 
2
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
До запознат със случаяЗапознат си със случая ама нанай си феродо!Какъвто и да е Башар Асад, Сирия си беше добре, сега благодарение на "миротворците" от САЩ Сирия е един коптор разделен между САЩ и И.Д. Същото като Ирак.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ НА ВОЙНАТА!!!
24
4
 
6
 
! Отговори
запознат със случая преди 9 години
Какво очаквате от диктаторския режим на Башар Асад, който използва оръжия за масово унищожение срещу народа си. Цели градове са сринати и изравнени със земята от самолетите на Асад, и неговите ракети "скъд". Използвал е дори химическо оръжие срещу мирното население. Гледайте световните медии. В България не се говори много за това, но в света точно това се говори.
23
1
 
4
 
! Отговори
Mustela преди 9 години
До Анонимен 19Защото светът ни е сбъркан
22
1
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Авиоотряд 28 ще ги спаси всичките даже и без 12 годишното уиски ..........................
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До запознат със случаяМного си запознат бе пич, човек ще си помисли, че лично ти си прелиствал за подпис заповедите за убииство на всичките 220 хилияди дето ги изброи.
20
17
 
5
 
! Отговори
запознат със случая преди 9 години
Целия свят знае, че сирийските бежанци в Турция са избягали от жестокия диктаторски режим на Диктора Башар Асад, който изби над 220 хил. мирни граждани, след като започнаха мирните протести през 2011г.
19
6
 
12
 
! Отговори
ДО 21 преди 9 години
А СЯ ВИКАЙ "АЛЛАХУ АКБАР" ТЕРОРИСТ КАЛПАВ!!!!!
18
21
 
5
 
! Отговори
запознат със случая преди 9 години
Бащата на това момиченце е убит от режима на диктатура Башар Асад, като останалите 220 хиляди избити от този жесток диктаторски режим
17
2
 
14
 
! Отговори
боби преди 9 години
Потресаващо..а аз егоистично си мисля,че моите незначителни проблеми са най-големи!!....не само Башар,ами всички които започнаха тази война за унищожение на определени региони и раси (и у нас също)-ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ !!!!ДАНО!!!!!
16
1
 
10
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Някои *** по българската телевизия изказаха идиотското мнение,че сирийците били канибали и станаха за посмешище.Такива изказвания пречат да се окаже адекватна помощ на тези деца.
15
6
 
21
 
! Отговори
SS преди 9 години
подобни, и още по-сърцераздирателни снимки, от преди има-няма 45 години има в огромно количество. Снимки на ужасени виетнамски деца, които храбрите хамерикански "войници" са избивали като мухи или са влачели за заложници (или като жив щит, за да не ги очистят с дум-дум или РПГ-та)
14
4
 
26
 
! Отговори
FR преди 9 години
Разбутаха им държавите и им съсипаха живота на тези хорица. Всички знаем кои го сториха това, за да си спасят надутия стандарт на живот. Не им се иска да се лишат от огромните си коли, къщи, кредитни карти, гладни усти. Затова разсипват държавите една след друга. Явно ще трябва да чакаме Бог да им стовари нещо жестоко, понеже са адски силни и убиват наред.
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мамицата им на всички "човеци" които правят това! Душата ми се къса!
12
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам за вас,но ума ми отказва да възприеме тези цифри...10 000 мъртви деца за бога...210000 човешки живота...в що за свят живеем мамка му.Виновниците за това,без значение кои са,как спят нощем?!Проклети да са навеки!!!И това само в Сирия!А на при другите "демократични" войни...
11
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представете си какви ужаси е преживяло това дете и какъв ще бъде животът му, щом е преживяло такива неща през първите си четири години...Хората са по-гадни от животните, щом правят или допускат такива неща.
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е потресаващо!!!
9
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната война провокирана от безумен религиозен фанатизъм и имперските интереси на дадени държави. А същите фанатици ги имаме и в България както и от мюсюлманите така и от християните. Едните не са по-добри от другите.
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не въвличайте децата в шизофреничните си религиозни игрички на тема "Моя въображаем приятел е по-истински от твоя въображаем приятел" !!!