Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия

Така държавата е първият купувач на новата руска система за ПВО
13 апр 2015 08:32, Красимир Ангелов
333
Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия
Снимка: Reuters, архив

Китай се сдоби от Русия със зенитна ракетна система С-400, съобщи генералният директор на "Рособоронекспорт" Анатолий Исайкин, цитиран от ТАСС.

"Подробности от сделката няма да разкривам, но да, Китай действително стана първият купувач на тази най-нова руска система за противовъздушна отбрана, което само подчертава  стратегическото равнище на нашите взаимни отношения", заяви Исайкин в интервю за  "Комерсант".

"Много страни искат да се сдобият със С-400. Но нашата промишленост в лицето на концерна от военно-промишления комплекс"Алмаз-Антей" е длъжна да ги доставя най-напред на министерството на отбраната на Руската федерация. Дори с разширяването на производствените мощности предаването на тази система едновременно на няколко страни е сложно. Китай в този план стана първата лястовица", отбеляза ръководителят на "Рособоронекспорт".

"Смятам, че ако работим в интерес на КНР, то работим и в свой интерес", подчерта Исайкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още по темата: КитайРусияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Никой няма намерение да напада Китай, няма за какво.Но китайците ще нападнат Русия някой ден, затова си вземат такива противоракетни комплекси.Тъпия руснак се радва, а после ще плаче ...
53
12
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Китай купува противоракетна система, която да пази Китай от кого - САЩ ??? Ракетната система ще бъде разкостена и ще бъде изучена , при което Китай ще знае каква е руската технология за справяне с вражески ракети - резултат Китай ще знае как действат руските ракети !!! Китай и путлерова Русия скоро ще си мерят шапките, ако *** не спре да подклажда конфликти по границите на империята си !!! За съжаление , *** се държи точно като хитлер и сталин преди Втората Световна Война !!!
52
1
 
3
 
! Отговори
знайко преди 9 години
до.хихихи.китайците оръжия не правят,тва дето го натискаш сега го правят те
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ не могат да си позволят да воюват нито с Русия, нито с Китай, дори и поотделно. Няма кой да им отпусне толкова голям заем.
50
6
 
6
 
! Отговори
ХиХиХи преди 9 години
Купили са я за да я прекопират :)))))) Сега ще я пуснат същата, но с друго име и 5 пъти по-евтина А чебурашките как се радват хахахаха
49
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руска пропаганда.Всичко руско е лъжа.
48
3
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
Да не сте пробвали американските системи?. Известно е , че правят най добрите "вибратори", така се хвалят другарите от седерастията.
47
6
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
ИСКАШ МИР.НЕ ИСКАШ ВОЙНА.ВЪОРЪЖИ СЕ ДО ЗЪБИТЕ. И НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ЗАКАЧИ .ТВОИЯТ МИР.В ШАПКА ВЪРЗАНА.КАТО РУСИЯ.НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ВЪЮВА СРЕЩУ РУСИЯ
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарят Си Дзинпин е генерален секретар на Китайската Комунистическа партия.По образование инженер, дълги години е бил партиен секретар на малкото село. Да, много странно, не е демократ,у нито борчага, нито мафиот. *** са светлинни години напред с риформътъ.
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZAPLTITE V RUSIA SA 5000-10000 DOLARA,PENSIITE 2500-3000 DOLARA.RUSIA PROZAFTIAVA POD MADROTO RAKOVODSTVO NA PUTIN.
44
8
 
8
 
! Отговори
Щ.Младши преди 9 години
Ако в Русия се живееше добре,нямаше рускините да бягат от нея и да остават да живеят в България. Хората не са виновни за всичко разбира се- лошият климат малко или много си казва думата. Затова Българите- деди на всички руснаци,преди хилядолетия са я заселили по неволя,а не доброволно- на никой не му се седи доброволно в тая мразовита пустош.
43
3
 
19
 
! Отговори
Добра новина преди 9 години
Най-хубавото е че Руснаците сега ще почнат да продават и на други държави. Държава която има С-400 дори с С-300 си гарантира закрито небе от западните вируси които може да се опитват да "демократизират" дуржавата. Най-хубавото е че след още няколко години китайците ще го изкопират и ще има и по евтина версия и по-бедните държави също ще могат да подсигурят сигурноста си от САЩ
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КИТАЙЦЫ ПОСТРОИЛИ 57-ЭТАЖНЫЙ НЕБОСКРЕБ ЗА 19 ДНЕЙ..Китайските *** не се шегуват.. .*** сложиха кръст на панелното строителство - китайците го доведоха до фантастика.
41
1
 
6
 
! Отговори
До Веселин Узунов преди 9 години
100 % си некой даже не турчин ,а пропаднал *** . Вероятно си социално слаб от Родопите и лижеш задните части на ДПСто за да ти дават дърва и някой лев.
40
11
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Китай и Русия сега приличат на Германия и СССР преди Втората световна война - първи приятели докато не се хванат за гушите !!!
39
2
 
4
 
! Отговори
Закон на Мърфи! преди 9 години
Обикновено този, който се хвали най-малък го вади!
38
19
 
5
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Русия вече си сътрудничи добре с Турция и дано Аллах по бързо да направи така ,че да получат и те Ц-400 та да свалят българските консервени кутии ,които все още могат да летят. Бисмиллях !
37
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук има един изпращял русофил които ръси коментари от едно и също IP и си мисли ,че е група руски въшкарници
36
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз се чудя как са се решили да продадат зад граница. Известно е че електрониката на руските оръжия е произведена в Американски заводи в третия свят. Сега Китайците ще разберат кой краде от продукцията.
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Базата на НАТО в съзвездието Сириус също е засякла раздвижване покрай землянките в Сибир