Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия

Така държавата е първият купувач на новата руска система за ПВО
13 апр 2015 08:32, Красимир Ангелов
333
Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия
Снимка: Reuters, архив

Китай се сдоби от Русия със зенитна ракетна система С-400, съобщи генералният директор на "Рособоронекспорт" Анатолий Исайкин, цитиран от ТАСС.

"Подробности от сделката няма да разкривам, но да, Китай действително стана първият купувач на тази най-нова руска система за противовъздушна отбрана, което само подчертава  стратегическото равнище на нашите взаимни отношения", заяви Исайкин в интервю за  "Комерсант".

"Много страни искат да се сдобият със С-400. Но нашата промишленост в лицето на концерна от военно-промишления комплекс"Алмаз-Антей" е длъжна да ги доставя най-напред на министерството на отбраната на Руската федерация. Дори с разширяването на производствените мощности предаването на тази система едновременно на няколко страни е сложно. Китай в този план стана първата лястовица", отбеляза ръководителят на "Рособоронекспорт".

"Смятам, че ако работим в интерес на КНР, то работим и в свой интерес", подчерта Исайкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още по темата: КитайРусияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
3
 
! Отговори
rustam преди 9 години
До 90 открити карти , ас определено съм русофил но не чакъм русия да ни окупира за да грабя , бг е окупирана отдавна и разграбена от псевдо демократи и бандити от всички партии които успешно действат на принципа разделяй и владей и вие в бг. Не го разбирате а русия надали ще иска таралеж в гащите да се разправя с вас
73
0
 
4
 
! Отговори
до 110 василев преди 9 години
Какъв ум!, какъв тесен специалист! , военен стратег бих казал. Вземайте си редовно предписаните лекарства.
72
4
 
1
 
! Отговори
еех преди 9 години
Повече мъртви *** = по-добър живот в България.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевВ грешка сте! С-300 не е нарязана!!!, а още си върши работата. Що се отнася до ефективността и то тя е 95% при стрелба по цел с една ракета и 99% при стрелба с 2 ракети по една цел т.е. на практика целта по която се стреля просто няма шанс!!!
70
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Мечти чугунени:Еееееееех, да можеше да възкръсне БКП... - вместо Христос...
69
2
 
1
 
! Отговори
до 106 преди 9 години
Прекомерната употреба на наркотици ви е повредила безвъзвратно мозъчните центрове, животът може да ви напусне във всеки момент.
68
6
 
3
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Това са остарели технологични ракетни системи!Ние нарязахме ръждясалите железа С-300 и направихме добре!Тези ракети са с по малко от 50% успеваемост и ефективност!Агент Кили Арчибалд!ЦРУ!!!
67
10
 
9
 
! Отговори
Открити карти преди 9 години
Русофили,поне веднъж бъдете честни и си признайте,че с нетърпение чакате Путин да окупира България,за да ви назначи на управленчески постове и да довършите разграбването на страната,което започнахте през 1944 г.! Ако на лъжата краката са къси,вие на седалищни части ходите,но поне веднъж бъдете искрени!
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до бравоМай наближава времето когато ще си казваме: Ами кой ги караше американците да се бъзикат с Русия?Тогава обаче умните щяха да знаят отговора, че целия панаир беше за да се разтури ЕС и нищо друго.
65
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до знайкоТова дето го натискам е с американски процесор Интел, американска Мак ОС. Сглобено е само в Китай. Реално Китай няма нищо. Електронните елементи се правят в Ю. Корея, Малайзия и Тайван, но не и в Китай. Те само сглобяват евтино там. Но процесорите, софтуера и чипсет и каквото се сетиш е американско, колкото и да не ти е приятно това, русофилче. Всички компании са от САЩ: АйБиЕм, Интел, АМД, Куалком, Епъл, Гугъл, Майкрософт ...
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 100Ц400 вече е използвана в реални бойни действия със 100% успех срещу хиперзвукови мишени.по ТВ "Звезда" - руския военен канал :)
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 95Чудно ми е, защо си мислите, че руснаците не произвеждат електроника. Особено за военни цели.Последния им процесор е 2.5 пъти по - мощен от 4960К на интел.И се побира в куфар! За руснаците всичко, което се прави с по-малък ключ от 24 е нанотехнология :)
62
7
 
3
 
! Отговори
оф преди 9 години
Крайно време е света да нарита всички ***, както и клакьорките им...включително и в този сайт. ;) Всички *** на кайма...
61
0
 
13
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
Китай отдавна е световен лидер в сянка, без да парадира завладява икономически нови територий и трупа печалби.
60
8
 
10
 
! Отговори
до 96 преди 9 години
Колега, защо се учудвате толкова?. Русофобите са ниско интилигентни същества пикещи клекнали. Те постоянно са в дрогирано състояние и пишат каквото им пуснат от шефовете на седерастията.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още никой не знае колко е ефективна тази С-400,Китай ще проучи въпроса и ще изклюкари на цял свят :)
58
4
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 9 години
Не злоупотребявайте рано сутрин с опиати. Вредно е.
57
10
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Една хубава зделка да направят руснаците.Направо убиха долара :)Бартер:железо за ориз :)
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TE още Русия на успя да си купи, има няколко броя,и хоп Китай си купиха една, сега ще намерят начин да я разглобят,и ще направят набързо копие!ха-ха-ха-ха-хааааааааааааааааааКитай от 30 години произвеждат такива ракети FD -2000,no C-400 са малко по добри !Ще ги тестват и ще им намерят слабото място на С-400!Голяма напаст са :)
55
9
 
7
 
! Отговори
Открити карти преди 9 години
САЩ не искат заем за да воюват- те се надяват да си върнат разходите от икономиките на Русия и Китай след тяхната окупация- лошо но факт! А вие русофили поне веднъж бъдете честни и си признайте,че чакате с нетърпение Путин да окупира България,за да ви назначи на управленчески постове и да финализирате източването на България,което започнахте през 1944 г.! Хайде,не лъжете!