Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия

Така държавата е първият купувач на новата руска система за ПВО
13 апр 2015 08:32, Красимир Ангелов
333
Китай закупи зенитна ракетна система С-400 от Русия
Снимка: Reuters, архив

Китай се сдоби от Русия със зенитна ракетна система С-400, съобщи генералният директор на "Рособоронекспорт" Анатолий Исайкин, цитиран от ТАСС.

"Подробности от сделката няма да разкривам, но да, Китай действително стана първият купувач на тази най-нова руска система за противовъздушна отбрана, което само подчертава  стратегическото равнище на нашите взаимни отношения", заяви Исайкин в интервю за  "Комерсант".

"Много страни искат да се сдобият със С-400. Но нашата промишленост в лицето на концерна от военно-промишления комплекс"Алмаз-Антей" е длъжна да ги доставя най-напред на министерството на отбраната на Руската федерация. Дори с разширяването на производствените мощности предаването на тази система едновременно на няколко страни е сложно. Китай в този план стана първата лястовица", отбеляза ръководителят на "Рособоронекспорт".

"Смятам, че ако работим в интерес на КНР, то работим и в свой интерес", подчерта Исайкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още по темата: КитайРусияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 298Да уточним САЩ имат 2 системи ТААД и Патриот Пак-2/Пак-3Патриот Пак-2 може да сваля балистични ракети с обсег до 600км но с ниска вероятност защото ползва Конус от осколки. Пак-3 ползва кинетичен прехващач и може да прихваща и по-бързи ракети. Кинетичния прехващач се ползва на височина поне 20км или по-високо. ТААД ползва пак кинетичен прехващач и има по-високи характеристикиС-300 съответства на Пак-2, С-400 съответаства на 3 САЩ модификации , С-500 подобрен С-400
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До extremistUSA нямат и бледо подобие на тая система_________ Патриот PAC-3 е система, която сваля междуконтинентални балистични ракети с директно попадение, на въоръжение е от 10 и повече години. Запознай се с фактите и тогава се изхвърляй.
152
3
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Щом Русия продава вече C-400 на Китай,който е най-добрата ПРО в света,то това вече означава че Русия въвежда на въоръжение вече C-500,който поразява и цели в космоса ,и буквално "затваря" и предпазва Русия от всякакви ракети!Найстина Русия вече е неуязвима напрактика!Интересни времена ни престоят!
151
0
 
11
 
! Отговори
До 273 DiDi преди 9 години
Живееш в дълбока заблуда. Товарищ Сталин сказал "Кадры решают все!". Умни хора има навсякъде, даже едно нашенче нещо се подигра с Бил Гейтс. И за светлинните години бъркаш. Или просто мно-ого ти се иска да е така. Quod licet Jovi non licet bovi! Пусни в Гугъла и може случайно да го разбереш. За теб става дума. А не намираш ли за глупава запалянковщината, която те е обзела? Мога да говоря до утре, как бедността кара човек да мисли и с какви РЕБ и хакерски атаки руснаците ще бият краварите. Токът
150
2
 
5
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Скоро очаквайте Северна Корея да се оборудват с новата китайска противосамолетна система С400КИТ...
149
0
 
15
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До кашик 284Кашиците започнали да разбират и от авиация. Това е добре - ще знаят какво е самолет,защото скоро няма да имаме такива. Но... като си тръгнал да се ограмотяваш, прочети колко от тези МиГ-ове са индийско производство. Защото, когато индийците навряха американските пилоти в *** GZ на съвместни учения, летяха с руски машини, включтелно с 53-годишния (сега) МиГ-21 - убиецът на "Фантом"-и във Виетнам. Кажи нещо за F-104!
148
1
 
24
 
! Отговори
белия заек преди 9 години
ГЕРБ са купили неизвестен брой баки С200, заради наближаващите местни избори и предстящото масово лепене на предизборни плакати.
147
0
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Руснаците много добре знаят,че китайците веднага ще копират С-400!При нормални обстоятелства едва ли биха им продали тая система!Но сега е война,трябва да се действа!Иначе Китай отдавна продава С-300 под друго име и с поорязани параметри по света.
146
18
 
3
 
! Отговори
кашик преди 9 години
Кво сега...китайците купуват и ние ли да купуваме..ха..ха руското няма равно по качество на света..ха..ха в Индия са паднали за 40г 482-а МИГ-а..ха..хапо информация на индийското ВВС.
145
4
 
39
 
! Отговори
sw. преди 9 години
ХАЙДЕ ПО БЪРЗО КИТАЙЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ ДА НАПРАВЯТ ВОЕНЕН СЪЮЗ,ТА ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ОЩЕ ДЪРЖАВИ ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ КЪМ ТЯХ!!ЧЕ ДА ВИДИМ ТОГАВА..............................!!!!!!!!!
144
1
 
6
 
! Отговори
sw. преди 9 години
До до 277браво! и да не забравяме,че през цялото време на лунната повърхност непосредствено над тях са кръжали НЛО_та/да не би на извън земните да им е било все едно какво правим там?НЕ!!!Имало е засекратени записи на разговорите на Армстронг,че не е бил там сам през цялото време!!
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китайците често купуват единични бройки. Не само от Русия. И от Украйна. От Америка крадат, когато им падне.
142
0
 
2
 
! Отговори
до 277 преди 9 години
Ти си грамотен ама четеш само това което ти отърва. Вземи и провери какво е казал американеца. Тези думи които казваш, са на истина казани, но пропущаш другите.
141
1
 
12
 
! Отговори
калвача преди 9 години
Помни ли някой когато янките стъпиха на луната какво извика космонавта? Той извика- те са тук, ама не каза кои са там. Е вие кои мислите са били там.
140
4
 
1
 
! Отговори
DiDi преди 9 години
До Инвазия - Краставици на търкалета! Всеки, който е написал и един ред фърмуер, вече знае, че няма нещо такова, като програма, която неможе да бъде хакната, разгадана и пренаписана. Именно това се готвят да направят и чайниците. Те са на светлинни години по-напред от руснаците. Никога незабравяйте, че става дума за Американски процесори.
139
17
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Браво, Чехия е по-слабо развита икономически от Русия !!!!!!!!!!!!!! Вие нямате срам, другари !!! Как не ви е срам да наричате черното бяло и да доказвате недоказуемото !!!! Германия също е по-изостанала икономически, и Холандия , и Дания, за Швеция да не говорим :)))) Защитавайте си диктаторчето, но знайте, че сте апологети на лъжата !!!
138
1
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Не съм никакъв нацист, мразя диктаторите и войната !!! Кофти ми е и за украинци , иза руснаци, защото загиват в едно безумие, което трябва да спре моментално !!!
137
9
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименАз ще ти обясня, защо Украйна е в икономически хаос, - защото посткомунистическата мафия от бивши комунисти завзе икономиката, която беше дълбоко свързана с руската !!! От комунистически ченгета без морал какъв бизнес можеш да очакваш - мафиотски !!! И понеже това нещо беше изгодно на руската мафия , то се запази в хаотичен вариант по времето на Елцин !!! Когато дойде на власт ***, реши, че ще възстановява империята и продължи да налага зависимост в Украинската икономика !!!
136
5
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До КханКхан ли си, какъв си , ако не си *** , си вероятно икономически гений , който може да обясни защо руснаците живеят по-зле от чехите да речем ??? Ако Русия беше страна за пример , нямаше да плаши с ядрени бомби !!! Защо финландците във Финландия имат малко по висок стандарт от "карелците" в Русия ??? Америка ли пречи на "карелците" ???
135
11
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименТова, последното наистина никога няма да му простя, защото е истина !!!! *** , ако има съвест, на нея ще лежат хилядите загинали хора в Украйна !!! Тази касапница е негово дело и трябва да се прекрати моментално !!! Никой човешки живот не е по-маловажен от най-скъпото оръжие и от властта !!!