Швеция вдигна изтребители заради 2 руски военни самолета

Руските машини са се доближили до шведския остров Йоланд
Обновена: 21 май 2015 22:51 | 21 май 2015 22:35, Красимир Ангелов
269
Швеция вдигна изтребители заради 2 руски военни самолета
Снимка: Reuters

Швеция обяви официално, че е вдигнала свои изтребители да прехванат днес два руски военни самолета, летящи над Балтийско море близо до шведското въздушно пространство, предаде АП.

Военният говорител Йеспер Тенгрот каза, че руските самолети са се доближили тази сутрин до шведския остров Йоланд. Той не посочи какви са били машините, но според вестник "Дагенс нихретер" те са свръхзвуковите стратегически бомбардировачи  "Ту-22П".

Върховният командващ на шведските въоръжени сили Сверкер Йорансон каза за националното радио, че са налице "ясни признаци" за повишена военна активност на Русия в региона, което е "очевиден сигнал към външния свят".

Днешният инцидент става преди започващите утре в региона военновъздушни учения "Арктическо предизвикателство-2015" (Arctic Challenge 2015) с участието на около сто самолета от САЩ, страни от НАТО, а също от Швеция и Финландия, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
20
 
! Отговори
мръсен циганин преди 8 години
Още една такава статия и ставам русофил!!!!
99
4
 
20
 
! Отговори
Аман от Глупаци преди 8 години
До Марш от ТУКА!!Рядко чета коментари,ама честно,уникално *** си!За пръв път чувам да има "разузнаване"с бомбадировачи,май има спътници за тая работа!А дали Русия е 50 години назад,излез от село,отиди до трам,виж как живеят хората,какви са им градовете,и после ми говори!А дали е "напълнил гащите"при положение че Русия сумарно имаповече ракето от колкото САЩ,Франция и Великобритания ти оставям сам да прецениш!
98
2
 
19
 
! Отговори
Аман от олигофрени преди 8 години
До 210.... Пич,защо изобщо си даваш труд да им обясняваш!Пълно е с неграмотници и дупедавци сред администраторите /предполагам,че това е думата/ в този сайт!Не може да ме трият всеки път когато кажех нещо за баташкото клане!Какво повече да кажа?Позор!Не сме ний народ,а ***!
97
23
 
9
 
! Отговори
Марш от ТУКА!! преди 8 години
.Скоро и съдиста Сталин ще задмине по параноя горкия..Десетки години ни ограбват тия ***...
96
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Малко информация за журналистите.Ту-22 е първия свръхзвуков ДАЛЕЧЕН но не стратегически бомбардировач. екипаж от 3 човека и глупава катапултна система(първоначално) има разузнавателни и варианти за радиоелектронна война - много капризен при пилотаж особенно при кацане.Ту-22М/М2/М3/М4 е реално различен самолет някои го натичат Ту-26. Самолета е с изменяема стреловидност на крилото 4 члена екипаж и НЯМА система за дозареждане във въздуха за да не се класифицира като стратегически бомбардировач.
95
2
 
21
 
! Отговори
до 196 адвоката преди 8 години
Отлична идея! Да вдигнем Боце барабар с цялото НС в някой по-голям самолет , та белким ги уцелят с ракета.
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАЙТЕ МИ ВИАГРА И АЗ ИСКАМ ДА ВДИГНА САМОЛЕТА
93
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нас единственият самолет, който можем да вдигнем лети по линията София-Разград и сервират само вода.
92
3
 
27
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Обръщам се към редакцията на сайта. Намерете си свестен военен експерт за да не се излагате. Новината толкова пъти е преправяна и изкривявана че нямам думи.1. Ту-22П (за радиоелектронна война) и наследници те му няма вече има само Ту-22Р и неговите наследници - което е разузнавателен вариант на самолета. (гледайте как превеждате от Руски на английски и пак на Български)2. Разузнавателни самолети на САЩ и НАТО всеки ден обикалят около РФ и Китай но те не протестират нали.
91
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАД 100 САМОЛЕТА ОТ САЩ И СИГУРНО ОЩЕ ТОЛКОВА ОТ ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ ЩЕ ЛЕТЯТ ТАМ, А РУСИЯ ПРОЯВЯВАЛА ВОЕННА АКТИВНОСТ В РАЙОНА.ТИЯ ШВЕДСКИ МИСЛЯТ ЛИ КАКВО ПРИКАЗВАТ ИЗОБЩО?2 РУСКИ САМОЛЕТА - ВОЕННА АКТИВНОСТ, А 200 НАТОВСКИ САМОЛЕТА - ГЕЙ ПАРАД.
90
0
 
24
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ако някой дойде в България, ще вдигнем на Тиквата правителствения самолет и Бистришките тигри ще хвърлят по противника картофи и филии с мас.
89
4
 
42
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Два руски самолета във въздуха = налице са "ясни признаци" за повишена военна активност на Русия, което е "очевиден сигнал към външния свят".100 американски = обикновено учение....Защо ли ми се струва, че ни правят на малкоумни?!?
88
1
 
13
 
! Отговори
отговор преди 8 години
ако някой доближи нашето въздушно пространство - ние какво ще вдигнем???--Нема да се плашите - пратете ми няколко хубавици и те ще го вдигнат!
87
2
 
45
 
! Отговори
:) преди 8 години
Значи е нормално когато 100 американски самолета правят "учение" на границите на Русия, но е "провокация", когато руски самолети летят до Русия и не нарушават ничие въздушно простъранство? Така ли? На стари години ще ме направите русофил с тази евтина пропаганда.
86
4
 
24
 
! Отговори
адвоката преди 8 години
ако някой доближи нашето въздушно пространство - ние какво ще вдигнемЩе вдигнем бат боико със на баба си хвърчилото
85
10
 
29
 
! Отговори
стига преди 8 години
Стига с тази примитивна пропаганда срещу Российската Федерация! Стига с това малоумно насъскване за война срещу Русия!
84
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната шокираща новина- руски самолет кацна в Москва, Москва е на 1600 километра от Стокхолм! Швеция веднага да праща два самолета до границата, ***, бързо пиши статия!
83
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре, че наши лекари ни измислиха скъпоценно хапче, та и ние може да вдигаме вече самолета...
82
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прехващай и сваляй !
81
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До млад бандеровецмлад бандеровец=фашист