Швеция вдигна изтребители заради 2 руски военни самолета

Руските машини са се доближили до шведския остров Йоланд
Обновена: 21 май 2015 22:51 | 21 май 2015 22:35, Красимир Ангелов
269
Швеция вдигна изтребители заради 2 руски военни самолета
Снимка: Reuters

Швеция обяви официално, че е вдигнала свои изтребители да прехванат днес два руски военни самолета, летящи над Балтийско море близо до шведското въздушно пространство, предаде АП.

Военният говорител Йеспер Тенгрот каза, че руските самолети са се доближили тази сутрин до шведския остров Йоланд. Той не посочи какви са били машините, но според вестник "Дагенс нихретер" те са свръхзвуковите стратегически бомбардировачи  "Ту-22П".

Върховният командващ на шведските въоръжени сили Сверкер Йорансон каза за националното радио, че са налице "ясни признаци" за повишена военна активност на Русия в региона, което е "очевиден сигнал към външния свят".

Днешният инцидент става преди започващите утре в региона военновъздушни учения "Арктическо предизвикателство-2015" (Arctic Challenge 2015) с участието на около сто самолета от САЩ, страни от НАТО, а също от Швеция и Финландия, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПич, ти в Дисниленд ли живееш? Войната е предимно в главата и най-вече в действията на краварите...720 военни бази по целия свят, срещу колко на руснаците, а?
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сведующЕ поне не си изключват транспордера като американците, нещо, което ти явно намираш за нормално...Няма по-ясен сигнал за нечисти намерения от изключването му. После руските номера били мръсни..
118
12
 
11
 
! Отговори
сведующ преди 8 години
"2 РУСКИ САМОЛЕТА - ВОЕННА АКТИВНОСТ, А 200 НАТОВСКИ САМОЛЕТА - ГЕЙ ПАРАД."и т.н...Значи не сте запознати с номерата на руснаците:Те летят БЛИЗО до границата СРЕЩУ нея, имитирайки реална атака, която в последния момент абортират завивайки рязко. Няма нищо общо с маневрите на НАТО, които са регламентирани (предупреждава се въздушния контрол, министерства и т.н.) и не са агресивни спрямо границите на неНАТОвски държави.Преди руснаците също летяха нормално - преди 5г шведи да са се оплаквали?
117
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писна ми от руската наглост, на тия само войни са им в главата
116
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, имало и мислещи хора тук!Благодаря на автора не за статията, а за това, че можах да се убедя, че не всички са *** и все още има такива, които се стремят да преценяват инфото обективно.С удоволствие цитирам Анонимен 147:"2 РУСКИ САМОЛЕТА - ВОЕННА АКТИВНОСТ, А 200 НАТОВСКИ САМОЛЕТА - ГЕЙ ПАРАД."Фразата на деня! Поздрави!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСмеят ли а?
114
1
 
8
 
! Отговори
по комшийски преди 8 години
руснаците може да са искали въжета за някой закъсал кораб или подводница, а шведите са се изненадали....
113
5
 
18
 
! Отговори
ганчо преди 8 години
а така занимавайте баламурниците с простотии,в същото време САЩ завладяват руските пазари и останалите азиатски пазари,Европа си го нахеднри с тея санкции,ама чичо сам не ги прилага и си продава стоката там и завладява ли завладява,а европата ще духа ли духа супата.....
112
6
 
4
 
! Отговори
пилот преди 8 години
ту-22 е бомбандировач,ама чак свръхзвуков не е
111
5
 
22
 
! Отговори
морски преди 8 години
Руските самолети са в международно въздушно пространство и могат да летят там колкото си искат.Шведите какво ги притеснява.Натовците още малко и ще поискат руснаците да не излитат и от собствените си летища за да не им развалят спокойствието на еврогейовете.
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 172И КЛИЧКО не искаше да пребива КОБРАТА, ама вторият ясно си го просеше! Нямаше възможности, а пък се дуеше, като един вид жабок...
109
4
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
До РАДРазбрах Рад,Русия като прави военни учения в собствената си държава е провокатор,като лети с два самолета в международното въздушно пространство също,а САЩ като разполагат бази по целия свят и провеждат учения с над сто самолета и войски на хиляди километра от държавата си ,те не са провокатори!Айде стига с тия двойни аршини,че ставате смешни вече и жалки в пропяагандата си срещу Русия,всички русофоби сте такива лицемери и двуличници!
108
11
 
3
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 203Май не ти е ясно, че ученията на НАТО в района са в отговор на струпаните десетки хиляди руски войски по протежението на границата с Украйна и Балтийските републики, както и в отговор на постоянните военни учения на Русия в близост до границата.Не се правете на ущипани, че не знаете за какво става дума!От година и повече Русия постоянно демонстрира военен потенциал и провокира ПВО-то на НАТО, като самолетите летят в гранични райони с изключени транспондери!
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 169;Нищо не се справиха янките в Ирак,просто си купиха войната,две трети от иракската армия,и то най-елитната им гвардия,въобщер не влизат в боя!А пък като толкова много ми хвалиш САЩ защо не вземат да нападнат Русия?А?Ами и на всяко руско военно учение и показване на техника тичат всички на крака при Путин!То и аз искам да набия Кличко,ама нито мога,нито ми стиска!
106
5
 
10
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
До АнонименМНОГО ПРОСТАШКИ СЕ ИЗРАЗЯВАШ ! НЕ Е КРАСИВО ДА ПИШЕШ ПО ТОЗИ НАЧИН. А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ОГРОМНАТА ТИ ЛЮБОВ КЪМ ЯНКИТЕ МИСЛЯ ЧЕ ГО АФИШИРАШ САМО ЗА ДА СИ НАОПАКИ...
105
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛУДАБЕ ЯНКИТЕ НЕ УСПЯХА ДА СЕ СПРАВЯТ НИТО С ИРАК-------Как бе , справиха се точно за месец ...
104
1
 
12
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
такива новини се повтарят по веднъж на месец на евро континента след дълга вътрешна борба какво да вдигнатмижави изтребители или бяло знаме
103
6
 
26
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
АБЕ ЯНКИТЕ НЕ УСПЯХА ДА СЕ СПРАВЯТ НИТО С ИРАК НИТО СЪС СИРИЯ НИТО С АФГАНИСТАН А ВСЕ НА ИЗТОК ГЛЕДАТ. КЪДЕТО СТЪПЯТ ВСИЧКО Е ОСРАНО НО ТЯХНОТО Л*О СПОРЕД НАШИТЕ УПРАВНИЦИ МИРИШЕЛО ХУБАВО "НА ПАРИ"...
102
4
 
5
 
! Отговори
руски троль преди 8 години
Те руснаците на никой лошо не са направили...
101
2
 
5
 
! Отговори
Марш от ТУКА преди 8 години
До Аман от ГлупациМисля че бъркаш картофите и лука от тайгата и печката чудо с добре изглеждащ пудинг и чаша портокалов сок..Както и добре изглеждаща американска мама с руски *** от *** натъпкан до козирката с всички видове наркотици..Имаш ли представа от външна политика и икономика..???