Швеция вдигна изтребители заради 2 руски военни самолета

Руските машини са се доближили до шведския остров Йоланд
Обновена: 21 май 2015 22:51 | 21 май 2015 22:35, Красимир Ангелов
269
Швеция вдигна изтребители заради 2 руски военни самолета
Снимка: Reuters

Швеция обяви официално, че е вдигнала свои изтребители да прехванат днес два руски военни самолета, летящи над Балтийско море близо до шведското въздушно пространство, предаде АП.

Военният говорител Йеспер Тенгрот каза, че руските самолети са се доближили тази сутрин до шведския остров Йоланд. Той не посочи какви са били машините, но според вестник "Дагенс нихретер" те са свръхзвуковите стратегически бомбардировачи  "Ту-22П".

Върховният командващ на шведските въоръжени сили Сверкер Йорансон каза за националното радио, че са налице "ясни признаци" за повишена военна активност на Русия в региона, което е "очевиден сигнал към външния свят".

Днешният инцидент става преди започващите утре в региона военновъздушни учения "Арктическо предизвикателство-2015" (Arctic Challenge 2015) с участието на около сто самолета от САЩ, страни от НАТО, а също от Швеция и Финландия, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО до руските граници ? Може.Русия в международно пространство? НЕ! Това е то налагането на стандартите на запада,не може някой да им каже,,я си гледайте работата и не се задявайте с нас!" През всичкото време наблюдаваме учения на НАТО до руските граници,увеличаване на американските войски и разни други а вият като бити г...ве руснаците правят учения до границите си.Е,така не може,ще понасяш това което си предизвикал
79
26
 
8
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
В един паралелен свят, в който България не бе управлявана от дупедавци, българската дипломация отговори на изказванията на подпийнали имперски чички и Русия е просто една по-голяма Македония."Дадохме им азбука, отпуснахме им стари наши територии, измислиха си нация и сега се мислят за голямото добрутро"
78
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имат си ,летят си. Преди нашите нови "партньори" и ние си имахме. И самолети и летци.
77
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инцидент няма.Руските самолети не са навлезли в чуждо въздушно пространство.
76
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Летят си в техният ареал , не на хиляди километри от границите си.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До176 здрасти нещо бъркаш ние позитивните коментари ги пишем безплатно за разлика от вас
74
35
 
7
 
! Отговори
до тя преди 8 години
Расистская Fедерация какви претенции има за татарски Крим? Исторически погледнато руските гости окупират Крим съответно: Русия - 132 години,Съветска Русия - 32 години. Ами по тази логика Турция може да ни анексира за един ден и да иска да се признае България за турска територия
73
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 174 как ли ще ги свалиш *** те ако така лесно се сваляха досега нато от 28 държави треперят от една русия и преди от ссср ти *** пишеш смешки във форума то да не е *** да сваляш
72
31
 
9
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
Чух, че в Руското посолство дават долари за позитивни за Русия коментари. За предаване на интересите на България давали още повече. Може ли повече информация, интересувам се живо.
71
39
 
5
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Аз ако съм тези руски самолети ще ги пратя директно за скраб.И защо не ги свалят.В пълното си право може да ги унищожава.Московския извратен терорист се е побъркал.Той не само че краде територий от съседни държави но иска за тази простотия целия свят да го обича ...ако не-шамари както при жена му която избяга.Русия просто е един ке *** в който ако заключиш руснаците ще намерят какво да ядат. Но иска още народи да заключи и останалите да лъскат тази санитарна постройка до златно-блестящо
70
0
 
18
 
! Отговори
Бай Гьорги преди 8 години
Шведите поне има какво да вдигат, ние може само да се запасим с ловни прашки от Кауфланд на промоция за 4 лева парчето.
69
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ Е ЦИВИЛИЗАЦИЯ--------По-скоро имитация на цивилизация.Менте.
68
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е силна Русия, щом е такъв голям трън в очите на ***. И така трябва!
67
5
 
2
 
! Отговори
до майорски преди 8 години
"ама бяхме горди с това че сме българи ...с това което правехме"Съмнителна гордост, щото правехме... загуби! Правехме печка Раховец, ама губехме печка Бош. Бош > Раховец, следователно си на минус. Горд, ама с празна торба.Т.е. гордостта също подлежи на демократизиране: аз не съм длъжен да съм горд с това, с кето си горд ти.
66
13
 
4
 
! Отговори
91 116 преди 8 години
Не повтарям деее, поправих се веднага по-горе: финландци, поляци"Наполеон загуби Великата армия в Русия"Но не е загубил битка!Руснаците само бягаха, дори изоставиха Москва, походът е провал по икономически причини, не военни.Оставам на мнението си: руснаците са слаби войници. Всичките им "победи" са с огромни жертви, повечето разстреляни за бягство от своите (НКВД). Руснаците са много "нематериални" хора, който има познати, знае. Затова и винаги се налага да ги управлява диктатор с камшик
65
2
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 8 години
Грузия от 25-ина години е самостоятелна държава. Но в началото на 19 век царят на едно от многобройните княжества е отишъл в Санкт Петербург и е измолил Александър I да ги присъедини към Империята. Защото перси и турци така са клали грузинските народчета, че страната е била обезлюдена. След тава следва невиждан прираст. Грузинците не са русомразци,освен разни червеи като Наакашвили, който не смее да се върне там. За Приднестровието почети история!Да, Чечня е завоювана, както Ирландия или Калифо
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето реалната информация в няколко думи: руски самолети си летят в международен коридор с включени транспондери. Натовски оператори ги гледат половин час и се чудят кво да правят. Накрая без да има смисъл вдигат няколко самолета, които извършват близко облитане и се връщат.Миговете остават горе. От тази фактология се сглобява горния тъпизъм наречен обективна журналистика.
63
0
 
18
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
За тая *** сме си виновни само ние. Стоим си в къщи и ходим да гласуваме за ***
62
5
 
14
 
! Отговори
иван преди 8 години
Русия завинаги!!!!!!!!!!
61
3
 
8
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До до майорски 121таке е ...както казваш ...ама бяхме горди с това че сме българи ...с това което правехме ...съсъ страната си .....с народа и историята си а сега какво ...с какво сме горди ...с автоджамбазите ....с наркодилърите ...с ***..тутките .....с Държавата си ???По добре заградени ама горди отколкото демокрация ама опънати отвсякъде !