Стотици самолети и бойна техника, хиляди войници

В Русия започнаха мащабни военни учения
Обновена: 26 май 2015 14:05 | 26 май 2015 10:07, Елка Василева
276
Стотици самолети и бойна техника, хиляди войници
Снимка: Reuters

В Русия започнаха мащабни военни учения, в които участват 250 самолета и хеликоптера и 700 единици различна бойна техника.

В ученията, които ще продължат четири дни, участват 12 000 военни, съобщи руското министерство на отбраната.

Министерството определи маневрите като внезапна проверка на бойната готовност на групировката на авиацията и войските за противовъздушна отбрана на Централния военен окръг.

Още по темата

Участващите в ученията воински части ще бъдат приведени в пълна бойна готовност, съобщи Би Би Си.

Самолетите от далечната авиация ще нанесат удари с крилати ракети по наземни цели на условен противник на задполярния полигон „Пембой“ в република Коми. Освен това ученията ще обхванат и авиационните и междувидови полигони „Ашулук“ и „Капустин яр“.

Проверката на бойната готовност е започнала по решение на върховния главнокомандващ на Русия Владимир Путин, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната.

По думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу настоящите маневри са подготвителен етап за планираните за септември стратегически командно-щабни учения „Център-2015“.

Експерти отбелязват, че военните учения в Русия са започнали в същия ден, в който започнаха и арктическите маневри Arctic Challenge, провеждани от НАТО заедно с Финландия и Швеция.

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин се пошегува тези дни в интервю за телевизия „Россия 1“, че „на танковете не им трябват визи“.

Коментирайки за руската служба на Би Би Си също толкова мащабните маневри на Русия, проведени през март, западни експерти казаха, че военната цел на подобни учения е очевидна, тъй като Русия провежда мащабна модернизация на въоръжените си сили, но често толкова големи учения имат и явна политическа цел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 246Бойния дух на армията се поддържа с маневри. Ако нещо си го правил на тренировка 20 пъти когато трябва да го правиш наистина няма да се замислиш. Няма да се уплашиш до толкова че да изпаднеш в ступор или да прекалиш с адреналина и стнеш безрасъден.
185
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ..ами умен съм.239.Не не си Умен. Соца реално беше свръхмонополен капитализъм с една фирма държавата. Освен това за разлика от запад където 1% от населението контролира 99% от ресурсите при соца не е така. При Соца нещо ако работи не се променя а при капитализма нещо ако работи се модифицира за да му се повиши цената При соца се задоволяват базовите нужди на цялото население а при капитализъма е всеки за себе си. освен това соц лагера беше повее от 250 мил човека - тоест самодостатъчен пазар
184
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
май няма голямо доверие в бойния дух на армията им. С тези чести масирани маневри...
183
13
 
8
 
! Отговори
Алоу преди 8 години
*** са алкохолизирани мазохисти. Това обяснява всичко мисля...
182
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е пушечно месо , всичко решава авиацията
181
2
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Но това мащабни учения ли му се вика?! В България сме правили по-мащабни всяко лято, преди да ликвидираме армията.
180
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникНАТО също показва предимно дупе
179
2
 
19
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Айде сега мускули показвали.Ми имат мускули - показват ги.Ние като нямаме мускули показваме само дупе.НАТО също показва мускули и то по границите на Русия.
178
1
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
nee vajno koi ste i kakvi ste vajnoto e che rysia moje da vi smachka koeto e predelno qsno za mijavite tarikati kakto v bg taka i v sveta.zatova zlobeete ..
177
4
 
9
 
! Отговори
до нищо ново преди 8 години
То май само в БСП не останаха комунисти и затова нещата там не вървят!
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според *** планове, 21 век трябваше да започне без Русия. Но взе, че се появи шебека Волфович и нещата хич не вървят на добре!
175
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ЕЛЕМЕНТАРНИ ТЪПИЗМИ 233много си умен да знаеш.Ако трябваше да се показват Мускули защо ученията са в централния воене окръг а не в Западния до Украйна?ВПК на Рф е второто перо с доходи за стрната след износа на нефт и Газ. Ествествено ще го облажат.Освен това умнико ако намекваш че СССР фалира заради Авганистан Лъжеш се. В авганистан МАКСИМУМ е имало 1 армия 68000 човека. Само Групировката войски в Германия е била 500000 човека по това време почти 9 пъти повече. Мисли бре и тогава говори
174
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, *** овце тук да обяснят какво прави днес техният Лудкарски в Масква? Нали уж санкции, нали уж Северния сатана щял да ни изяде пак! Какви са тези сделки?!
173
1
 
6
 
! Отговори
фантазьор преди 8 години
Като прочетох заглавието,първия момемт си помислих,че пишат за България
172
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 225повечето Бензинови двигатели в началото на 2СВ както за танкове така и за Самолети са Карбураторни. за да могат да не заглъхват при отрицателни претоварвания се е наложило да измислят доста странни карбуратори едната част действаща при положително Г а другата при отрицателно. Двигателите с инжекцион нямат подобен проблем. Пълен инжекцион е инжекцион на всеки цилиндър - Моно - инжекцион принудително впръскване на гориво след въздушния филтър или Турбокомпресора във входния колектор.
171
2
 
6
 
! Отговори
haha преди 8 години
До Патриот!САЩ ще сглобяват вертолети в Русия, въпреки санкциите ....Razbira6???????
170
12
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Слава на Русия!
169
4
 
28
 
! Отговори
ИМАХМЕ И ГО ПОМНИШ преди 8 години
"ВЕЛИК НАРОД - ВЕЛИКА ДЪРЖАВА ! А НИЕ ПРОДАЖНИЦИ И ***. ОТ 25 ГОДИНИ НЯМАМЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ДЪРЖАВНИК КОЙТО ДА СИ ОБИЧА РОДИНАТА И НАРОДА" - АМА БКП-ТО, ГО ОСТАВИ ДА УМРЕ, КАТО ПОДСЪДИМ....
168
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До БобиВ-2 е единствения двигател 2СВ с алуминивев корпус, пълен инжекцион и прочие----------------- Боби, я обясни какво е пълен инжекцион, че не ми е много ясно?
167
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аню И кога е било това? Ти май не правиш разлика между десант и десант чик, ама простено ти е. Атакистчетата не сте ходили в казарма.