Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп ...Хвъли ли камък по ГейВропата ?Или и ти си ГЕЙвропеец?
183
15
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Те пък как са се засилили да ходят в Раша, не е истина... хахаха. :)))
182
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1997Демокрация + фашизам = Украйна . Родител- ФАЩ.
181
4
 
22
 
! Отговори
МВнР преди 8 години
Руснаците са се чудили дълго време кого от БГ-то да праснат, накрая са намерили този ***, само дето не ми стана ясно как се връзва това с досието му на доносник да сружбите
180
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се хванем ли на бас, че този хитрец е или бивш член на БКП или син на активни борци. Тея са най-ярките евродемократи днес. Просто порода слуги.
179
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гейландия-СоросоиднаКъде видя някой да недоволства от списъка? Човекът даже се ГОРДЕЕ, че са го обозначили като враг на руския фашизъм.
178
2
 
8
 
! Отговори
666 - СОЛ ИНВИКТУС преди 8 години
"Горд съм"- казва Илиян.Той и Литвиненко беше горд като теб, ама го отнесе.И на теб няма да ти простят Илияне. ВЕЧЕ СИ ПЪТНИК!!
177
13
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Четири пъти съм ходил в Русия, накрая видях, че тръгват към откровен фашизъм и хвърлих камък. Тази държава трябва да се демонтира.
176
12
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Г-н Васолев, покланям ви се и Ви благодаря! Горд съм, че съм Ваш сънародник!
175
0
 
14
 
! Отговори
До 239 преди 8 години
От такива като вас, думата "демократ" вече е отвратителна. А колкото за този "посланник", чудя се как такива късогледи хора може да се назначават на такива длъжности. И явно, затова са ни толкова "добри" отношенията с Русия. А колкото до списъка, значи еуропката може да прави списъци, а Русия не??!! А и не сте им нужни на Русия, тя иска да разговаря с нормалномислещи, дълновидни и със самостоятелно мислене хора, слуги и шутове за какво са им? За навалица?????
174
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Черен списък" - еФтино PR мероприятие на КГБ апаратчиците за стимулиране на изпадналата в летаргия путинофилия.
173
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този от 1000 км си личи че е ***. Като Плевела.
172
2
 
4
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До 239 МариоТо па едни демократи у БГ, ум да ти зайде! :))) пп. демокроти нема ни в БГ, ни в Русия! Има псевдо демократи най-вече! Бивши бкп-ци кариеристи поставили си табелки на демократи! :))) Альоу, демокроцията е вид висока култура на отношения между хората, тя е толерантност, приемане, ..., възпитание домашно, познания, ....! Таквоз нещо нема у бГ, бре!
171
6
 
3
 
! Отговори
малоумни пиянки преди 8 години
Като гледам....то , па една навалица за ходене в Русия ....ха,ха,хаааааааааааааа...
170
12
 
6
 
! Отговори
Марио преди 8 години
Всеки демократ,би се гордял да попадне в списъка на джиджето-агресор-Путин.
169
0
 
4
 
! Отговори
терапевт преди 8 години
vanko84 Гневен си нали? И що? Кае те засегна така надълбоко, т.с разгневи ? Верният отговор ще те излекува!
168
2
 
3
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
До 230 АнонименПоради гнусливост към мекото, рогатото и слузестото /охлюви / снимката ще да е! :))
167
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като му гледам на тоя ръчичките-загрибат като лапички на хамстер.Хамстерче ненаяло се,напомня ми на жестикулацията на Кристалинка.
166
2
 
9
 
! Отговори
:))) преди 8 години
БРАВО , ТОЯ НЕ Е РУСКА ПИОНКА !-----------------------------:))) Пионката си е пионка, бре! Все тая чия е! пп. Да разбираме ли, че защитниците на Василев одобряват поведението да си доносник, м? :))) Навсякъде таквоз поведение е презирано от нормалните хора, независимо дали е на Изток или на Запад, на Север или на Юг!!
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do Xm.. Trudno se izrazyavash na bulgarski , malko si sumnitelen .Idi v 4ortovoi materi svolo4.Kakoi xren ish4esh zdes?