Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
6
 
! Отговори
159 преди 8 години
Нещо си се объркал.По правилно е да пишеш, че "Много непрофесионален "Бумеранг" на Обама....само издава озлобление и безпомощност на фатмашко равнище !", като се има в предвид, че "миротвореца" първи почна да пише подобни списъци. А пък САЩ никога не са спирали с фатмашкото си дебелоочие и нахалство, с които постоянно се бъркат на останалите държави във вътрешните им работи.
123
3
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Каквото повикало такова се обадило!Какво се правят на ощипани западните ***?!!
122
13
 
8
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Много жалко че не можеш да посетиш Русия и да станеш свидетел на зараждащия се руски фашизъм с руския Мусолини със същата височина.Не можеш да видиш закъсалия танк Армата от Червения площад,не можеш да видиш как рустаци ровят кошовете,не можеш да станеш свидетел как фашистката хунта се справя с опозицията като трови,застрелва и праща в концлагерите нейните лидери,не можеш да видиш как гладни руснаци дрънкат оръжие и мириса на човешка кръв засилва техния апетит,не можеш да се срещнеш с канибали които изяждат само черния дроб на случаен руски съгражданин ....Има много забележителности.....Доста
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този "черен списък" само подтвърждава , че Путин отдавна няма полезен ход !
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 152За съжаление и в България Фашизма е държавна политика!?!Факт!
119
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че кой луд ще ходи в западнала ге.ско ку.венска държава с диктарор 1,60 висок??
118
9
 
8
 
! Отговори
Такива преди 8 години
*** като тоя руския колхозник , дето дели Македония между България и Гърция , скоро не се е раждал. Нямало е дори по Брежнево време. Правилно навия посланик е отсвирил всичките надути руснаци.
117
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна..."Това *** мазно и долно, което се надува с горния цитат, са го сложили в списъка защото е *** на американски ***.Колкото и да е горд с тази си дейност, това не променя долния характер на дейността му.
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Рб трябва да има такъв списък за не допускане на идиотските "съветници" на българските управляващиТрябва да има и списък с екстрадиращи за ... Марианската падина българи, които са причинили вреди на страната - основно политици и тн "бизнесмени"..и да се върне Народния Съд! - време е
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 157Украйна най популярна на Европейко гей обществото, заради европейски гей-секс туризьм.
114
9
 
6
 
! Отговори
От РСФС преди 8 години
От Руския Съветски Фашистки Съюз на всички руснаци и никой друг- ви съобщаваме , че Др. Лавров ще направи всичко възможно да подпали Балканите , като ви скара вас всичките Българи, Македонци, Албанци и Сърби, и ако акцията се забави Ще прелети др. Рогозин с бомбардировача първо над Румъния и после над България. А др. Путин е обещал да ви направи един кримски номер - нали всички разбирате руски. Ще махне българските училища и ще учите как се зарежда калашник и как се пие водка.
113
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ha-ha. Zameniam Mersedes za lada Samara .
112
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много непрофесионален "Бумеранг" на Путин....само издава озлобление и безпомощност на фатмашко равнище !
111
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da ne se ogunesh ot ruskia REKET si e geroizum . Bravo na Vasilev , a kakvo shte pravi v ko4inata , zabranili mu , a toi trugnal da byaga , ha-ha. Alkoholizirani *** ,nemam dumi .
110
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите умират да реват в прослава на *** , ами хващайте се дружно и бегайте в Сибир ***
109
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна---------------------------------------------------------------------------------------------------------За такива *** като тоя, народа е казал: "Ти го плюеш, то си мисли че дъжд вали"
108
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 154Украинците са долни и мръсни хора. Фашизмът в Украина е на власт.
107
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 151В Украина фашизмът е държавна политика
106
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 150 ИЛИЯН ВАСИЛЕВ ЖАЛЪК, НЕЩАСТЕН КЛОУН!!
105
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порошенко - фашист,световен терорист.