Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 144Тиква само една Българска! Тиквоний велики!
103
2
 
3
 
! Отговори
boza преди 8 години
Toy tozi nashijat e slozhen da ne bi da se chuvstvat Bulgarite osteteni .
102
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 139Мръсни украински *** , фашисти убива опозицията
101
5
 
6
 
! Отговори
Хигиена преди 8 години
Хигиенични може би са съображенията , защото този е много голям ***.
100
8
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 8 години
Ха-ха-ха, ЕС май още не са разбрали, че си имат работа с *** и никаква логика или разумни доводи не трябва да чакат от него. Аутиста *** поради естеството на менталното си заболяване просто си играе на детска градина - ЕС забранява на отявлени путлераси да посещават САЩ и Европа и той сега, напук, като малките деца си мисли, че им го връща :)))
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 139Гадният престьпник порошенко не се насити на невинна кърв
98
4
 
12
 
! Отговори
Колония Булгаристан преди 8 години
Този сигурно е изпратен от `америка за България`за посланик както и външните ни министри плюс тези на отбраната!
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 130Украйнска-фашистска пропаганда
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврорептилите са много интересни - налаг санкции, отвръщаш им - рев до небесата ???
95
7
 
14
 
! Отговори
Мила преди 8 години
Това жалко човече, горе на снимката "допринесе" с предателство, груб кариеризъм и любов към американските долари за това сегашните ни отношения с тази близка на българите държава да са на това ужасяващо равнище!! Вероятно ще го поканят утре този льохман в американското посолство. Ще го предложат за награда. Пет минутна среща с шефката му, и мила усмивчица!! ЖАЛЪК, НЕЩАСТЕН КЛОУН!!
94
8
 
8
 
! Отговори
за 119 преди 8 години
Да бил съм няколко пъти в Украйна и фашистката хунта на Янукович ми конфискува фото апарата защото съм се снимал с жена си в киевското метро и ни държаха 4 часа докато правеха някакви нескончаеми справки с местното руско гестапо докато ни пуснат. Така че Янукович беше руския фашист който подтискаше Украйна и много добре направиха украинците че го изритаха при неговия тартор и бос и фюрер на всички руски *** Путин.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе днес.бг , що покривате случващото се в гърмен-мирково днес!Къв днес.бг сте???
92
8
 
2
 
! Отговори
Реплика преди 8 години
А, няма ли *** да обяви и списъка на "снегорина" ?...или той перманентно се обновява !
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платените драскачи си джавкат и лаят по Русия и Путин, ние продължаваме да изчезваме буквално като народ, скоро ще бъдем само в историята, и за това можем да благодарим на "демокрацията" и в частност на американците. При тоталитаризма имахме образование, лечение, сигурност. Слушкахме, но и папкахме. Сега пълзим пред новите, но не папкаме....За благодарност ще ни спретнат една Югославия, при най малкия полъх за неподчинение. Поводът ще са "ромите".
90
6
 
9
 
! Отговори
se преди 8 години
Руснаците закъсняха с този списък.Путин трябва напълно да прекъсне политическите и търговски отношения с нас заради политиката водена от човека и групата около него наричаща се президентска институция.Тази група заради лични облаги предаде отношенията ни с Русия.А Русия винаги трябва да бъде ценена и уважавана .Путин допусна грешка,че по рано не предприе този ход.Европа тепърва ще страда заради подчинението си на янките !
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото повикало - такова се обадило.
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Засега, като гледам, само гадни гейчета подкрепят Украйна. Даже украинците не я подкрепят, а се надат Червената армия да ги освободи.
87
7
 
5
 
! Отговори
за 121 преди 8 години
Тия ги разправяй пред изпълнителното бюро на БСП, може и пред другаря Сидеров.
86
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този посланник е ***, правилно не го пускат в Русия. Да ходи да лиже американски ***, там ще го приемат охотно
85
13
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 8 години
Даже и китайците се отвратиха от Путин. На полемиката в китайските медии, защо парада в Москва на 9-ти май беше скрит от китайското общество и не бяха показани никакви кадри с китайския президент от Червения площад беше сложен край от вестника на китайската армия, който в уводна статия посочи, че такива кадри не са излъчени, защото китайският президент не е искал да бъде показан в компанията на мошеника (точно тази дума е използвана) Путин. Докачливата руска страна този път не реагира и мълчи.