Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия

Десетдневните маневри са с кодовото име "Величествен скок"
9 юни 2015 19:06,
301
Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия
Снимка: Reuters

НАТО започна днес учения за бърз отговор срещу потенциална заплаха от страни като Русия. В следващите дни в Полша ще се съберат общо 2100 военнослужещи от девет държави, предаде ДПА.

В отговор на кризата в Източна Украйна, където Москва е обвинявана, че подкрепя проруските сепаратисти, ръководителите на страните от НАТО се разбраха през септември да създадат сили за бързо реагиране, чиято задача е да възпират потенциални агресори и да успокоят източните съюзници на алианса.

Още по темата

В десетдневните учения с кодовото име "Величествен скок" /Noble Jump/ ще участват военнослужещи, танкове и друга техника от Белгия, Чехия, Германия, Литва, Холандия, Полша, Унгария, САЩ и Норвегия.

Маневрите ще се състоят успоредно с други военновъздушни и военноморски учения на НАТО в региона. Всички тези дейности са част от обещанието на алианса да засили присъствието си на своя източен фланг.

Около 6000 военни от 13 страни участват в тазгодишното издание на оглавяваните от САЩ учения "Саблен удар" в Естония, Латвия, Литва и Полша, които започнаха вчера.

Балтийските страни, които са били част от Съветския съюз, заявиха, че се чувстват заплашени от действията на Русия в Украйна.

НАТО пък съобщи, че провежда и военноморско учение в Балтийско море с участието на 49 кораба и над 60 самолета, а също и на подводни и десантни сили. За тях са ангажирани общо 700 шведски, финландски и американски военнослужещи.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само от гьостерица , чепата гьостерица разбира Лилипутин.
159
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бьлгария винаги е била на грешната страна.Предварително е ясно че америка ще загуби сьстезанието с Русия и Китай.Бьлгарският народ не е гласувал за влизане в ЕС и НАТО.Крадците ни набутаха там за да грабятв мьтна вода.
158
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УКРАИНСКАТА ПАСМИНА В ДОНБАС СЕ ЗАПЛАЩА ДИРЕКТНО ОТ АМЕРИКА ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ ГО ОТКРАДНАТ.УКРАЙНА НИКОГА НЕ Е БИЛА ДЬРЖАВА И НИКОГА НЯМА ДА БЬДЕ.
157
14
 
6
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
*** е направил нови танкове, които успешно изминават по 314 метра на равното.
156
2
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 242 Прав си за летището в Донецк-шест месеца им се молеха да се предадат!После за два дена ги направиха на кайма.....По-правилно дезинтегрираха ги-нали бяха киборги!
155
1
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Да няма накрая "Величествено посрани ***"?
154
15
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
Ако не бяхме ние, диктаторът щеше да е избил милиони - той е толкова жаден за земя, че е готов да я граби от своите славянски братя!
153
6
 
26
 
! Отговори
Жани преди 8 години
САЩ си остават единствените (в новата история на света), които са пуснали не една а две атомни бомби над цивилни обекти и хора!Не го забравяйте този *** факт, когато пишете мислейки си че защитавате на баба си гащите от пияните ***.САЩ са единствените които във всички войни са използвали биологично или химично оръжие--Япония-атом....Виетнам-***.....Корея-хим.оръжие.....Афганистан-бомби с усилени неутронни частици...Ирак-бомби с усилени неутронни частици....Сърбия-бомби с обеднен уран....Панама-бомби с обеднен уран.....Судан и Сомали--бомби с обеднен уран....Еквадор-бомби с усилен
152
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя НАТОВЦИ, не разбрахте ли , че Русия не е агресор. И не разбрахте ли, че ако и се даде повод, никои и нищо няма да е спре, ще мине през цяла Европа като валяк през домат. Излишно си харчите парите за ученя.
151
26
 
4
 
! Отговори
жеко преди 8 години
руснаците са чисти фашисти , агресори, цинични лъжци, подли чудовища, убийци на деца и на невинни , всеки политик в Русия е с кървави ръце, това ли са техните "лидери", на тях ли да се надяват, хора които с лека ръка нападат и убиват за да умножат териториите си, единствено НАТО държи бесните кучета далеч от всичко европейско и ценно за нас, морал, традиции и знания!
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За тях са ангажирани общо 700 шведски, финландски и американски военнослужещи."Швеция и Финландия НЕ СА В НАТО!!!Как ще ги ангажира??? Кога само на днес.бг НАТО го съобщи???????????????????????????
149
5
 
16
 
! Отговори
жеко преди 8 години
западняците са чисти фашисти , агресори, цинични лъжци, подли чудовища, убийци на деца и на невинни , всеки политик в ес и сащ е с кървави ръце, това ли са нашите "лидери", на тях ли да се надяваме, хора които с лека ръка бомбардират и убиват за да запазят и умножат капиталите си, единствена Русия държи бесните кучета далеч от всичко славянско и ценно за нас, морал, традиции и знания!
148
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 210 на Путин не му трябват войници,той си има ракети,бе ахмак.
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа,май пак ще има напускащи натовски моряци и екипажи.С тези учения НАТО ще остане без военослужещи..
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом и евродепутати наричат някои от колегите си "еврокретени" и ходят на заседания с фланелки с образа на Путин, а не на ББ,РП или ЦЦ,значи положението започва да се оправя!През гугъла:Итальянский политик пришел на заседание ЕП в футболке с портретом Путина
145
8
 
2
 
! Отговори
Дефиниция до 194 преди 8 години
"БЪЛГАРИЯ СЪЩОНЕ ПРОПУСКАЙ"Да, ама ние нямаме претенции за "велика сила", "втори полюс", не унищожаваме демокрацията и не нападаме околни държави!Затова германците ни имат за равни партньори (нищо че взимаме 5 пъти по-малко пари от тях) и ще споделят всичко с нас, а не с ратая в мазето с въглищата (който след като германците минат на еко-енергия, ще бъде изхвърлен на бунището на историята)
144
3
 
13
 
! Отговори
maora преди 8 години
Da go duhat NATO ....
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО си е НАТО,а нашите проблеми трябва да си ги решаваме сами!Основният ни проблем са управляващите ни политици и кадри.Ясно е,че всяка "клечка" може да прави ***,но от всяко дърво *** не става!Трябва да се въведе "филтър" за кандидатите за народни представители, кметове,съветници,министри и н-к отдели!Само този, който знае,може и професионалистите от съответната област признават способностите му трябва да се допуска до изборните листи!
142
0
 
0
 
! Отговори
istinata преди 8 години
До Анонименhahahaha
141
7
 
1
 
! Отговори
КАДИР КАДИР преди 8 години
Проблема на бг е Софиа..Нека всеки град и село да обяви независимост от Софииския сандажак...и СОФИЯ ДА СИ ОСТАНЕ ЕДИН СОФИИСКИ САНДЖАК.ЗАЩОТО ПО ТАЗИ СХЕМА ВСЕКИ ГРАД ЩЕ УМРЕ..САМО СОФИЯ ЩЕ ИМА ПАРИ...В МОМЕНТА СОФИЯ УБИВА ***.ВСИЧКО ДРУГО УМИРА.