Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия

Десетдневните маневри са с кодовото име "Величествен скок"
9 юни 2015 19:06,
301
Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия
Снимка: Reuters

НАТО започна днес учения за бърз отговор срещу потенциална заплаха от страни като Русия. В следващите дни в Полша ще се съберат общо 2100 военнослужещи от девет държави, предаде ДПА.

В отговор на кризата в Източна Украйна, където Москва е обвинявана, че подкрепя проруските сепаратисти, ръководителите на страните от НАТО се разбраха през септември да създадат сили за бързо реагиране, чиято задача е да възпират потенциални агресори и да успокоят източните съюзници на алианса.

Още по темата

В десетдневните учения с кодовото име "Величествен скок" /Noble Jump/ ще участват военнослужещи, танкове и друга техника от Белгия, Чехия, Германия, Литва, Холандия, Полша, Унгария, САЩ и Норвегия.

Маневрите ще се състоят успоредно с други военновъздушни и военноморски учения на НАТО в региона. Всички тези дейности са част от обещанието на алианса да засили присъствието си на своя източен фланг.

Около 6000 военни от 13 страни участват в тазгодишното издание на оглавяваните от САЩ учения "Саблен удар" в Естония, Латвия, Литва и Полша, които започнаха вчера.

Балтийските страни, които са били част от Съветския съюз, заявиха, че се чувстват заплашени от действията на Русия в Украйна.

НАТО пък съобщи, че провежда и военноморско учение в Балтийско море с участието на 49 кораба и над 60 самолета, а също и на подводни и десантни сили. За тях са ангажирани общо 700 шведски, финландски и американски военнослужещи.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то добре величествен скок,саблен удар,ама да не стане работата-що ми се уцветиха гащурите у толкоз кафефо!само наивник може да си мисли,че съюз между Русия иКитай/а такъв стратегически отчетливо се очертава/ може да бъде шантажиран!дано натовци-те се узаптят навреме,щото инак майка им жална!
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На България и трябваше нов Военен Съюз и Бе готова на всичко за да не Загуби Територията си Като Цяло от заобикалящите я враждебно настроени страни и какъв по добър момент да влезе в Съюз с най Големите си Врагове през последните 45-50 години И да се очертае като най върл враг на Русия заедно с Полша, Румъния, Балтийските страни По вина на същата СССР която бе разформирана от М. Горбачов чрез своята Перестройка Която ви за пореден път свободата Днес да се наричате всички вие НЕДОДЯЛАНИ ДЕМОКРАТИ
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без НАТО ЩЕШЕ да влезеш в Европа Може би след 5 години когато щеше да отпадне Забраната за Приемането на Нови Страни Членки НО МОЖЕ БИ
137
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
просто ми е смешно , като прочета , че нато прави учения с 600 човека или 2100 човека , а Русия си прави учения с 100 000 човека . Ще се напъне нато и ще роди мишка.
136
1
 
6
 
! Отговори
До 202 преди 8 години
БЕЗ НАТО ЩЕШЕ ДА ВИДИШ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ПРЕКУПВАЧИ КРИМ МАКАРОН ПЪРВО ВЛЯЗОХМЕ В НАТО И ЕДВА СЛЕД ТОВА В ЕСПРИ ВЛИЗАНЕТО НИ В НАТО БЪЛГАРИЯ ПОДПИСВА ДРУГИ СПОГОДБИ РАЗРЕШАВА НА НАТО ДА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КАКТО В ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА ТАКА И В ВЪТРЕШНАТА НИЕ СТАВАМЕ НАПЪЛНО ЗАВИСИМИ ОТ САЩ И ДО ДЕН ДНЕШЕН
135
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 201 Ислямска държава била борец срещу глобализацията?Голям смях!Точно те са за тотална глобализация,ама на исляма!
134
3
 
4
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Пичове, съжалявам, но май няма да гледаме утре сеир на Ютуб. ГУРБЕТЧИЯ се покри и на пощата ми няма абсолютно нищо от него.Изводите си ги правете сами...
133
1
 
9
 
! Отговори
До 197 преди 8 години
Аз като Гражданин на България Заявявавам че на Развитият свят му Трябват Роби и Нови Територии за да Просъществува Това е Неизмена Част от Капиталистическия строй пресни примери ИРАН, ИРАК, СИРИЯ, ЕГИПЕТ, КОСОВО, УКРАЙНА
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ'' А ЕДИН ЧИСТАЧ НА ТОАЛЕТНИ ПОЛУЧАВА 1200 ЕВРО!''--------------------Виж ти как знаеш а ?
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спогодбата за Нелоялната конкуренция КОЯТО Е НАЛОЖЕНА ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ като подточка за влизането на страната ни в ЕС и от ЧАСТИ НАТО УБИВАТ РОДНАТА ИКОНОМИКА И НАРОД ТОТАЛНО И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ ДОКАТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩА ОКУПАТОРА
130
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм и защитава интересите на международните престъпници банкери и едрия капитал.
129
4
 
3
 
! Отговори
1492 преди 8 години
Евала , щом руснаците струпват десетки хиляди, а НАТО само по 2,3 до 6 хиляди войници, значи имат самочуствие и знаят как стоят нещата...
128
0
 
3
 
! Отговори
До 192 преди 8 години
БЪЛГАРИЯ СЪЩО НЕ ПРОПУСКАЙ
127
3
 
9
 
! Отговори
До 186 преди 8 години
Защото на развитият свят му Трябват Роби и Евтина Работна Ръка Дори И Ракети да Изтрелваме срещу Русия Пак ще сме Роби на Някого За това Никога няма да бъдем РАВНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС И НЯМА ДА ИМАМЕ ДОРИ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА ГЪРЦИЯ ДОКАТО ДЪРЖАВАТА НЕ ПОЕМЕ ОТНОВО ПРОМИШЛЕНОСТА И ИНДУСТРИЯТА В СВОЙ РЪЦЕ А ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ СКОРО ЗАЩОТО С САМОТО ВЛИЗАНЕ В ЕВРОПА БЪЛГАРИЯ ПОДПИСВА ДОГОВОРИ СПОГОДБИ С КАКВО МОЖЕ И С КАКВО НЕ МОЖЕ ДА ТЪРГУВАМЕ
126
7
 
7
 
! Отговори
Дефиниция преди 8 години
Русия, това е слугинята-домакинка, която се грижи германците да имат гориво и топливо в мазето си - редовно и евтино - чат-пат я ползват да им лъсне обувките или за сексуални услуги - ето това е вашата Русия, хахаха!
125
7
 
0
 
! Отговори
преди 8 години
Абе, още ли чакате да се разпадне "загнилия" запад. Ами Русия ако огладнее още дали няма да е напуснат няколко республики, а?
124
0
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
ВАСИЛЕВЕДНО ВЪПРОСЧЕ!Мадарският конник мъж ли е или жена!?група кан Телериг
123
2
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
ВАСИЛЕВЯ ДА ТЕ ЧУЕМ ПО ВЪПРОСА!Година и половинана ни дели от настъпващата банкова криза в ЕС! Първите признаци вече са налице! Дано да имаме късмета да доживеем залеза на боговете от Вагнер - западните сеперзадлъжнели общества!група кан Телериг
122
6
 
3
 
! Отговори
до 173 преди 8 години
аха, петрола пак тръгна нагоре с 2%, а падна с 50%, хаха, с толкова фръкна и бюджета на Русия, хахаха, "магучая" май есс!
121
0
 
5
 
! Отговори
зловещо преди 8 години
НАТО лае ли лае срещу РФ, но нищо повече! Това е!А *** вият срещу луната! Еми като сте толкова разбирачи, защо сте бедни и прости? А отговорете де коне с капаци?